zondag 10 september 2017  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
2
Sander van de Streek (2)
Zakaria Labyad (58)
-
Roda JC
0

FC Utrecht - Roda JC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – Roda JC
Speeldatum: 10-09-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje, verkoop is tijdelijk alleen via de Fanshop .
Openingstijd stadion: 13.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 19-08-2017, 09.00 uur 10-09-2017, 14.30 uur
Verkoop via Fanshop: 19-07-2017, 10.00 uur 09-09-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 12.30 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de wedstrijd van zondag: FC Utrecht - Roda JC Kerkrade.

Na een weekend zonder competitievoetbal gaat de bal zondag weer rollen in Stadion Galgenwaard. Daar ontvangt FC Utrecht die dag Roda JC Kerkrade. FCUtrecht.nl schoof aan bij trainer/coach Erik ten Hag voor een vooruitblik op het treffen met de Limburgers.

“Hoe de ploeg uit de break is gekomen? Het was goed om even door te kunnen ademen”, spreekt Ten Hag zich uit over het voetbalvrije weekend dat achter ons ligt. Een onderbreking die voor sommige ploegen, met slechts 3 Eredivisieduels á 90 minuten in de benen, wellicht wat aan de vroege kant kwam. Een pauze daarentegen die FC Utrecht, na 840 officiële wedstrijdminuten, best even kon gebruiken. “Het gaf ons de gelegenheid even de zinnen te verzetten. We zijn in de weken voorafgaand aan die break natuurlijk zeer intensief met elkaar omgegaan.”

Belonen
Goed uitkomen deed het vrije weekend absoluut. Maar of het echt nódig was? Wie FC Utrecht op zondag 27 augustus anderhalf uur lang zag buffelen tegen FC Groningen, dat volledig van de mat werd gespeeld, zou zeggen van niet. “Al blijft het steken dat we onszelf niet beloonden daar”, aldus Ten Hag. “We gaven enkele momenten weg die onnodig waren, en daarmee gingen zij wel effectief om. Wij deden dat met de vele kansen die wij kregen niet.”

‘Integratie verloopt goed’
Op het trainingsveld kon de voorbije periode gewerkt worden aan onder meer de voetbalintegratie van de – wat later aangesloten – nieuwelingen Dario Dumic, Lukas Görtler, Jean-Christophe Bahebeck en Matty Willock. “Die integratie verloopt goed. Dat zag je al wel aan de manier waarop Lukas speelde tegen Willem II en FC Groningen en hoe Jean-Christophe en Dario het deden in Groningen. Maar: er komt tijd bij kijken om volledig thuis te raken bij de club, in het team, en de speelwijze”, stelt de oefenmeester van de Domstedelingen. “Daar is ook een andere manier van denken en handelen voor vereist en dat gaat niet van vandaag op morgen.”

Drie punten te weinig
Kijk je naar het aantal schoten vóór, dan staat FC Utrecht nu op plek 5. Schoten tegen? Plek 2; alleen Feyenoord stond er minder toe. Scoringskansen? Ook plaats 2. Clean sheets? Nummer 1! Balbezitpercentage? Plek 5. Allemaal indicatoren, met name als je ze met elkaar mengt – schoten voor gekoppeld aan schoten tegen, bijvoorbeeld – die erop duiden: het staat goed bij FC Utrecht. “We hebben de eerste wedstrijden van dit seizoen naar behoren gepresteerd”, reageert Ten Hag op de opsomming van feiten. “Maar: we hadden negen in plaats van zes punten moeten hebben. En: we sloten onze reeks van negen partijen af met twee nederlagen; in Sint-Petersburg tegen FK Zenit en vervolgens uit tegen FC Groningen. Dat beklijft, en van die nederlagen moeten we leren. Want we hebben ze allebei over onszelf afgeroepen”, stelt Ten Hag.

‘Er zit perspectief in’
“De aanzetten zien er florissant uit”, vertelt de oefenmeester over het niveau dat zijn ploeg haalt. “Nu is het zaak dat we dat omzetten in klinkende munt, te beginnen met zondag tegen Roda JC Kerkrade. We hebben de nodige wedstrijden in onze bagage dit seizoen. Als we lering trekken uit de fouten die we hebben gemaakt, zit er perspectief in.”

Strieder is terug
Over perspectief gesproken: kijkende naar Rico Strieder, is dat absoluut positief. De Duitse middenvelder maakte na maandenlang revalideren succesvol zijn rentree op het wedstrijdveld in een competitieduel van Jong FC Utrecht. “Rico is écht terug. Hij zit zondag bij de wedstrijdselectie”, verklapt Ten Hag, die over de langdurig geblesseerden Simon Makienok, Patrick Joosten, Chris David en Anouar Kali nog niet kan beschikken. Matty Willock? Ook zijn naam staat zondag misschien wel op het wedstrijdformulier. “Hij staat er goed op”, aldus Ten Hag over de middenvelder die vlak voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis werd overgenomen van Manchester United. 

2
Sander van de Streek
58
Zakaria Labyad
Er is een onverwachte scriptfout opgetreden.

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres