maandag 24 oktober 2016  14:00
Oefenwedstrijd
Jong FC Utrecht
1
-
NEC
3

Jong FC Utrecht - NEC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Selectieteam van NEC tegenstander van ploeg van trainer/coach Robin Pronk.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt maandag een vriendschappelijke wedstrijd. Daarin is een selectieteam van NEC de tegenstander. Er wordt op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt om 14.00 uur.

De toegang bij het oefenduel is gratis.

Vriendschappelijke wedstrijd begint vanmiddag (maandag) op Zoudenbalch om 14.00 uur.

Jong FC Utrecht begint de week met een vriendschappelijke wedstrijd. Het beloftenteam van de Utrechters speelt vanmiddag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch tegen een selectie van het Nijmeegse NEC. De partij begint om 14.00 uur en de entree is gratis.

De beloftenploeg van FC Utrecht kwam afgelopen vrijdag nog in Jupiler League-verband in actie. Toen was MVV Maastricht op De Westmaat de tegenstander van de Domstedelingen, die met 1-2 verloren van De Sterrendragers.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de manschappen van trainer/coach Robin Pronk tegen het Gelderse rood-groen-zwart voetballen. Op dinsdag 30 augustus speelde Jong FC Utrecht immers een oefenpartij tegen Jong NEC. Dat duel eindigde in een 3-2 zege voor de Utrechters. Met drie treffers maakte A-junior Nick Venema het verschil.

Gratis entree, live verslag
De wedstrijd Jong FC Utrecht - NEC-selectie begint vanmiddag (maandag) op Zoudenbalch om 14.00 uur en de entree is gratis. Niet langs de lijn vanmiddag? Volg dan het live wedstrijdverslag via Twitter: @fcutrechtmatch

Jong FC Utrecht

NEC

Jong FC Utrecht verslikt zich in ervaren NEC-elftal in vriendschappelijke wedstrijd (1-3).

In een vriendschappelijke wedstrijd legde Jong FC Utrecht het vanmiddag (maandag) af tegen een elftal van NEC. De relatief ervaren Nijmegenaren maakten tijdens het openingskwartier het verschil op Zoudenbalch: 1-3.

Ben je tegen een behoorlijk gelouterde ploeg niet vanaf de eerste tel van de wedstrijd voor de volle honderd procent bij de les, dan kan het snel gaan. Dat is misschien wel de voornaamste les die de talenten van Jong FC Utrecht krijgen in een oefenduel tegen een elftal van NEC, dat bestaat uit onder anderen Quincy Owusu-Abeyie (30 jaar) en Jeffrey Leiwakabessy (35), en nog een heel stel andere A-selectiespelers.

Vier
Amper vier minuten heeft Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi ervoor nodig om twee keer tot scoren te komen op Zoudenbalch. De Olympisch international van Nigeria tikt na anderhalve minuut de 0-1 binnen na een aanval over de Utrechtse linkerflank en verdubbelt de marge een minuut of twee later, als Owusu-Abeyie hem vrij voor A-junior Jordi Haneveld zet: 0-2.

El Azrak trefzeker
Vanaf dat moment vertoont Jong FC Utrecht een opwaartse lijn. De jongelingen passen zich snel aan, neutraliseren de wedstrijd en krijgen zo nu en dan kansen. Mitchell van Rooijen bijvoorbeeld, maar ook Dani van der Moot. Toch zijn het niet zij die scoren, maar is dat Rayan el Azrak. De speler van FC Utrecht O19 schiet en zijn schot wordt van richting veranderd, waardoor NEC’s sluitpost Marco van Duin na zeventien minuten spelen kansloos is: 1-3.

Snel en efficiënt
Tussendoor heeft NEC’s elftal dan nog een derde keer doel getroffen. Na een kwartier voetballen counteren de Nijmegenaren even snel als efficiënt. Arnaut Groeneveld jaagt de bal vanuit een lastige hoek snoeihard in het dak van het doel (0-3).

Vrijdag: Jupiler League-voetbal
Vrijdag speelt Jong FC Utrecht een competitiewedstrijd. Dan is FC Den Bosch de tegenstander in De Vliert in ’s-Hertogenbosch. Dat duel begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - NEC XI 1-3 (1-3)
2. Taiwo Awoniyi 0-1
4. Taiwo Awoniyi 0-2
16. Arnaut Groeneveld 0-3
18. Rayan el Azrak 1-3

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jordi Haneveld; Ali Ulusoy (67. Dehninio Muringen), Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Bram van Eijk (67. Gabriël Culhaci); Rick van der Meer, Serhat Cakmak, Mitchell van Rooijen (46. Kelsey den Haag), Rayan el Azrak (46. Jan Willem Tesselaar); Dani van der Moot, Rodney Antwi.

Opstelling NEC XI:
Marco van Duin (60. Maarten Paes); Michael Heinloth, Robin Buwalda (75. Bart Spierings), Frank Sturing, Jeffrey Leiwakabessy; Fabian Gmeiner, Stefan Mauk, Ferdi Kadioglu; Quincy Owusu-Abeyie (46. Ragnar Oratmangoen), Taiwo Awoniyi (53. Dadier Casal), Arnaut Groeneveld.

Onderlinge resultaten

27 Augustus 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  1
FC Utrecht
vs
NEC
2  
12 Maart 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
NEC
2  
27 Oktober 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  3
NEC
vs
FC Utrecht
1  
24 Oktober 2016
14:00
Oefenwedstrijd
  1
FC Utrecht
vs
NEC
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres