woensdag 26 oktober 2016  20:00
Stadion Galgenwaard
KNVB Beker
FC Utrecht
1
Nacer Barazite (90)
-
FC Groningen
0

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht - FC Groningen begint om 20.00 uur en komt niet op tv. Maar: er zijn nog tickets en er is vrije kaartverkoop!

Woensdag, matchday! Vanavond speelt FC Utrecht in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen FC Groningen. De wedstrijd begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur en komt niet op televisie. Kom dus kijken, er zijn nog tickets en er is vrije kaartverkoop!

Kaarten zijn verkrijgbaar tot de aftrap, eenvoudig en snel, via INTERNET.

Je kunt van 10.00 tot 17.00 uur ook tickets aanschaffen in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. Daar is ook in beperkte oplage het FC Utrecht-bekertenue nog verkrijgbaar.

De stadionkassa’s, op het plein voor de Cityside, gaan vanavond om 18.00 uur open.

Kaarten kosten slechts 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd t/m 17 jaar en 65-plussers. Mis het niet, ben erbij vanavond in Stadion Galgenwaard!

Trainer/coach Erik ten Hag werpt een voorbeschouwende blik over de bekerpartij FC Utrecht - FC Groningen.

In de tweede ronde van de KNVB Beker staat FC Utrecht morgenavond (woensdag) in Stadion Galgenwaard tegenover FC Groningen. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over de cupmatch.

“Het was zaterdag in Tilburg even puzzelen, nadat twee spelers uit de laatste linie wegvielen”, doelde Ten Hag op de absentie van Ramon Leeuwin en Kevin Conboy in de uitwedstrijd tegen Willem II. “De spelers die hun posities innamen, Mark van der Maarel en Robin van der Meer, deden het hartstikke goed. Dat is een prettige wetenschap.”

Breekijzers
FC Utrecht was heer en meester tegen de tien Willem II’ers, maar kon pas in de blessuretijd het verschil maken. Sébastien Haller lukte de winnende treffer (0-1). “We speelden een uur lang elf tegen tien. Juist dan moet je een hoog tempo spelen en de ruimtes aanvallen. Dat deden we niet. Gelukkig hebben we een aantal breekijzers in de ploeg, onder wie Sébastien, die dan toch een goal kunnen maken.”

‘Altijd scherp zijn’
Tot en met de allerlaatste tel bleef FC Utrecht beuken op de Brabantse defensie; bijna onvermoeibaar. Dat dan die 0-1 toch nog valt in de toegevoegde speeltijd, is geen geluk. “Je moet het afdwingen. Altijd scherp zijn en scherp blijven, tot het einde. En het geloof houden dat die bal uiteindelijk toch een keer goed valt.”

Afdwingen
“We dwongen het af. Het gaat om alles of niks. Dat is morgen in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen net zo”, maakt Ten Hag een bruggetje naar het bekerduel met de Groningers, die in Eredivisieverband FC Utrecht pijn deden dit seizoen, door met 1-5 in Stadion Galgenwaard te winnen. “Toen ging er in balbezit bij ons heel veel verkeerd en functioneerde ook de omschakeling niet. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat niet nog eens overkomt”, aldus Ten Hag.

‘We maken stappen’
“Het begint allemaal met je houding, je attitude. Die was de vorige keer tegen FC Groningen aanvankelijk goed, maar niet meer nadat we een tegenslag kregen. Dat was een les. Dat hebben we sindsdien goed omgezet”, weet de oefenmeester van de Domstedelingen. “Al zitten we op dat vlak nog niet aan onze limit, we maken wel stappen.”

Leeuwin weer speelklaar
FC Utrecht moet het tegen de Groningers nog doen zonder de langdurig geblesseerden Edson Braafheid en Jeff Hardeveld en ook Kevin Conboy (nog altijd ziek) en Andreas Ludwig (liesklachten) zijn nog niet inzetbaar tegen de Trots van het Noorden. Ramon Leeuwin is wel speelfit.

‘Die pot naar ons toetrekken’
“De winst op Willem II zal een extra motivatie zijn voor het team. Net zoals de steun van de supporters dat daar was. Zij maakten de sfeer, zorgden voor geloof. We hopen er morgen gesteund door onze supporters een geweldige cupavond van te maken. We weten dat we morgen negentig, of honderdtwintig, minuten hebben om die partij te winnen. Alles wat telt, is dat we die pot naar ons toetrekken. Als het kan, graag met mooi voetbal. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk.”

36
Simon Tibbling
41
Bryan Linssen
42
Sébastien Haller
90
Nacer Barazite
1
20
3
8
15
25
7
10
6
22
9
1
33
3
5
20
22
24
8
10
19
11

FC Groningen

1
Sergio Padt
33
Hans Hateboer
3
Kasper Larsen
5
Samir Memisevic
20
Yoell van Nieff
22
Simon Tibbling
24
Tom Hiariej
8
Ruben Jenssen
10
Albert Rusnak
19
Tom van Weert
11
Bryan Linssen
16
Stefan van der Lei
23
Hedwiges Maduro
6
Etiënne Reijnen
12
Juninho Bacuna
9
Danny Hoesen
13
Alexander Sorloth
14
Mimoun Mahi
45
Oussama Idrissi

FC Utrecht knikkert FC Groningen uit de KNVB Beker dankzij goal van Nacer Barazite in extremis: 1-0.

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. De cupfighters uit de Domstad waren in Stadion Galgenwaard met 1-0 te sterk voor FC Groningen. Het enige doelpunt van de partij werd in de blessuretijd gemaakt door Nacer Barazite.

En dan, in de blessuretijd van de wedstrijd, valt alles tóch nog op z’n plek. De heerlijk getrapte hoekschop van Yassin Ayoub, de kopbal van Nacer Barazite. Doelman Sergio Padt raakt de bal nog wel aan, maar kan de 1-0 niet meer voorkomen. Hij zit erin, en FC Utrecht bekert door. Stadion Galgenwaard implodeert, figuurlijk dan toch zeker. Wat een ontknoping, wat een feest.

Een verdiende zege
Het is het team uit de Domstad dat de polonaise loopt, zó van de tweede ronde de achtste finale van het toernooi in. En dat is ook de ploeg die het verdient. FC Utrecht dicteert de wedstrijd van begin tot eind, drukt de Groningers vrijwel voortdurend ver weg op hun eigen helft en krijgt veel kansen.

Vaak bijna
Vaak is het bijna raak. Er worden ballen van de lijn gehaald, keeper Padt krijgt ’n keer hulp van de paal na een knappe poeier van Sébastien Haller en veel vaker nog stranden Utrechtse aanvallen ergens in de buurt van de Groninger goal.

Verlenging
Net op het moment dat het gros van de toeschouwers zich al heeft neergelegd bij een verlenging, slaat FC Utrecht toe. De meer fitte en bovendien beter spelende formatie beloont zichzelf met een achtste finale-ticket en die komt het meer dan toe. Na in de eerste ronde al een geduchte tegenstander te hebben uitgeschakeld (FC Twente, in Enschede, werd met 1-3 verslagen) is in de vorm van FC Groningen opnieuw een stevige bekerhobbel genomen.

Lange adem
FC Utrecht bewijst tegen de Trots van het Noorden andermaal een team van de lange adem te zijn. Vier dagen eerder is het idem dito. Dan is Willem II de opponent, is het ook eenrichtingsverkeer en maakt uiteindelijk Haller de winnende goal in Tilburg (0-1).

Morgen: de loting!
De loting voor de achtste finale van de KNVB Beker is morgen (donderdag). Na afloop van de laatste partijen uit de tweede ronde wordt duidelijk wat de volgende opponent van FC Utrecht zal zijn in het toernooi waarvan het afgelopen seizoen de finale behaalde.

Zondag: FC Utrecht - NEC
En zondag? Dan gaat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard de strijd aan met NEC. Die wedstrijd begint om 14.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET, in de FC Utrecht Fanshop en op de wedstrijddag vanaf 12.30 uur bij de stadionkassa’s.

FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (0-0)
90+2. Nacer Barazite 1-0

Gele kaarten: Sébastien Haller (FC Utrecht), Simon Tibbling, Bryan Linssen en Mimoun Mahi (allen FC Groningen).

Toeschouwers: 16.377.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Hans Hateboer, Kasper Larsen, Samir Memisevic, Yoell van Nieff; Tom Hiariej, Ruben Jenssen, Simon Tibbling (60. Mimoun Mahi); Bryan Linssen (71. Danny Hoesen), Tom van Weert, Albert Rusnák. 

Onderlinge resultaten

30 September 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  
20 Augustus 2018
14:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Groningen
vs
FC Utrecht
2  
19 April 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Groningen
1  
27 Augustus 2017
16:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres