zondag 23 april 2017  12:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
Zakaria Labyad (87)
-
Roda JC
0

FC Utrecht - Roda JC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – Roda JC
Speeldatum: 23-04-2017
Aanvangstijd: 12.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje .
Openingstijd stadion: 11.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 01-04-2017, 09.00 uur 23-04-2017, 12.30 uur
Verkoop via Fanshop: 01-04-2017, 10.00 uur 22-04-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 10.30 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de partij die zondag in Stadion Galgenwaard wordt gespeeld.

De Weken van de Beslissingen zijn aangebroken. FC Utrecht speelt zondag in speelronde 32 van dit Eredivisieseizoen thuis tegen Roda JC Kerkrade. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het treffen met De Koempels.

Romário en Dennis Bergkamp. Zij werden gedeeld topscorer van de Eredivisie in het seizoen 1990/1991. Het was dát seizoen dat FC Utrecht voor het laatst eindigde als vierde in de Eredivisie. Deze jaargang ligt de ploeg op koers die prestatie te evenaren. En dus een stukje clubgeschiedenis te schrijven. Immers: maar één keer kwam het voor dat de Utrechters hoger eindigden. “Of we er heel erg mee bezig zijn, met die feiten? Nee, hier leeft vooral de wens zo hoog mogelijk te eindigen. Als je vierde wordt, levert dat een bepaalde status en eer op”, zegt trainer/coach Erik ten Hag.

Het gaat om de knikkers
“In het profvoetbal gaat het om de knikkers. Dan bedoel ik: om wat je bereikt. Het gaat om titels, caps, records”, stelt de oefenmeester van de Utrechters. “Als je bij FC Utrecht speelt en je kunt na je loopbaan zeggen dat je deel uitmaakte van de ploeg die vierde werd, dan is dat een prestatie waarop je trots kunt zijn.”

‘De eerste finale’
Die vierde plek, die motiveert. Die kietelt, die doet hunkeren. “We hebben het hele jaar geknokt voor deze uitgangspositie”, legt Ten Hag uit. “Nu breekt de fase aan waarin we onszelf kunnen belonen. Roda JC Kerkrade-thuis is wat mij betreft de eerste finale van het seizoen. Winnen we van Roda JC, dan zetten we een megastap richting de vierde positie.”

Meedogenloos zijn
Afgelopen weekend, in De Kuip, kwam tegen Feyenoord voor FC Utrecht een einde aan een reeks van vier opeenvolgende overwinningen. “Wat de les is die we aan die partij overhielden? Voor Feyenoord was het géén optie die wedstrijd níet te winnen. Wij wilden de wedstrijd heel graag winnen. Dat was het verschil”, aldus Ten Hag, die zondag niet kan beschikken over Wout Brama (geschorst), Kevin Conboy, Patrick Joosten en Rico Strieder (allen geblesseerd). “Voetbal is alles. Dus óók de absolute wil om te winnen. Je kunt ons team onmogelijk verwijten niet over een goede mentaliteit te beschikken en we hebben op dat vlak al de nodige stappen gezet, maar er valt nog meer progressie te behalen. Voor elke tegenstander hebben we respect en over onze opponenten willen we álles weten. Maar het gaat om ons. Wij moeten er zondag staan en meedogenloos zijn.”

60
Sean Klaiber
75
D. Werker
87
Zakaria Labyad
16
20
2
8
12
25
3
6
27
19
22
1
20
3
8
5
30
7
17
14
15
9

Roda JC

1
B. van Leer
20
D. Werker
3
C. Kum
8
A. Auassar
5
A. van Peppen
30
M. El Makrini
7
T. Van Hyfte
17
M. Rosheuvel
14
A. Ajagun
15
G. van Velzen
9
D. Schahin
26
N. Wolters
19
M. Paulissen
31
D. Stassar
33
K. Demirtapa
15
S. Savic
21
S. Raykov
35
T. Roex
44
B. Verboom
11
B. Badibanga

FC Utrecht beslist de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in de slotfase: 1-0.

Voor de zestiende keer dit seizoen heeft FC Utrecht een Eredivisiewedstrijd in winst omgezet. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag moest daarvoor diep gaan tegen het ultradefensieve Roda JC Kerkrade, en deed dat ook. Zakaria Labyad scoorde vlak voor tijd de winnende: 1-0.

Het zal toch niet? Het zal toch wél? Het zal… Het moet… Het kán toch bijna niet dat het níet lukt? Dat die bal niet een keer goed valt? Zomaar vier vragen die tot de ‘FAQ’s’ behoren deze middag in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht is heer en meester tegen Roda JC Kerkrade, dat naar Utrecht lijkt te zijn gekomen met één intentie: niet verliezen.

Beloning lonkt
Lange tijd lijkt de ploeg van Yannis Anastasiou beloond te worden voor het aan die intentie gekoppelde plan van aanpak. Dat is, kortweg gezegd, zo: met z’n allen voor het doel hangen en soms eens als een duveltje uit een doosje naar voren spurten.

Labyad schiet raak
Maar drie minuten voor tijd is het dan toch bingo. Is het kassa, is het raak, is het hangen, is het juichen. Zakaria Labyad krult de bal vanuit een vrije trap in de hoek en laat keeper Benjamin van Leer kansloos – eindelijk. Stadion Galgenwaard juicht, en doet dat vijf minuten later andermaal. Dan is de partij afgelopen en de zestiende overwinning van het seizoen een feit: 1-0. Daarmee verstevigt FC Utrecht de vierde plaats op de ranglijst maar weer eens.

Fenomenaal
Dat FC Utrecht wint, is dikverdiend. De score van de partij staat in schril contrast met de verhoudingen op het veld. De Utrechters hebben bijna driekwart van het balbezit en krijgen ook echt wel wat kansen, maar meezitten doet het lange tijd niet. Gyrano Kerk is voor de tweede week op rij de grootste pechvogel, want andermaal eindigt een inzet van de spits op de paal. Dat blijft nu zonder gevolgen, dankzij die fenomenale trap van Labyad.

FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 1-0 (0-0)
87. Zakaria Labyad 1-0

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht) en Daryl Werker (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 18.876.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (12. Sean Klaiber), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Jeff Hardeveld; Ramon Leeuwin, Sofyan Amrabat (70. Nacer Barazite), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (86. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Benjamin van Leer; Adil Auassar, Chris Kum, Daryl Werker, Ard van Peppen (89. Mitchel Paulissen); Mohamed El Makrini, Tom Van Hyfte, Abdul Ajagun; Mikhail Rosheuvel (90. Beni Badibanga), Dani Schahin, Gyliano van Velzen (79. Bryan Verboom). 

Onderlinge resultaten

18 Februari 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
Roda JC Kerkrade
vs
FC Utrecht
4  
10 September 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Roda JC Kerkrade
0  
23 April 2017
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Roda JC Kerkrade
0  
17 December 2016
18:30
Eredivisie - Regulier
  0
Roda JC Kerkrade
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres