zondag 16 april 2017  14:30
Stadion Feijenoord
Eredivisie
Feyenoord
2
J. Toornstra (48)
E. Elia (80)
-
FC Utrecht
0

Feyenoord - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Feyenoord - FC Utrecht
Speeldatum: 16-04-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: De Kuip, Rotterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Er is alleen een buscombi beschikbaar.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle FC Utrecht Seizoenkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)club(uit)kaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: Zodra de vertrektijd bekend is, wordt dit hier gemeld.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 25-03-2017, 09.00 uur 13-04-2017, 23.59 uur
Seizoenkaarthouders: 29-03-2017, 09.00 uur 13-04-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: N.V.T.
Buscombi: € 27,20.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten, in verband met logistieke redenen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op Feyenoord - FC Utrecht.

FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij koploper Feyenoord. Het Eredivisieduel in De Kuip begint die dag om 14.30 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over de kraker in De Kuip.

Is het mediamoment in aanloop naar een competitieduel van FC Utrecht vaak een aangelegenheid waarbij een aantal vaste volgers komen voor een gesprek met oefenmeester Ten Hag, deze week is dat wel anders. Zo ongeveer alle toonaangevende (sport)media hebben een reporter naar de Domstad gestuurd. Want FC Utrecht, nummer vier van Nederland, treft zondag nummer één van de ranglijst: Feyenoord. “De schijnwerpers staan op deze wedstrijd gericht”, geeft Ten Hag aan op het moment dat een radioreporter zijn spullen inpakt en de volgende verslaggever aanschuift. “Enerzijds heeft dat te maken met het feit dat we spelen tegen Feyenoord. Anderzijds komt het door onze prestaties. Of Feyenoord in de titelrace gaat struikelen over ons, is een vraag die deze week velen bezighoudt.” En dan, met een glimlach: “Prachtig toch?”

‘Dat zit in ons systeem’
FC Utrecht’s missie is helder. De ploeg staat na 30 van de 34 speeldagen op plek 4, en wil die positie niet meer afstaan. “En dus moeten we altijd voor de winst gaan, dus ook zondag in De Kuip”, vertelt Ten Hag. “Dat zit in ons systeem. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij voegen de daad ook bij het woord”, aldus de oefenmeester, wiens ploeg de vorige 4 partijen won en dus nog 1 zege is verwijderd van een evenaring van het uit 2000 stammende clubrecord.

Nummer één
“Dit is een examen”, zegt Ten Hag over Feyenoord-uit. “We krijgen zondag de kans ons te meten met de absolute top, met de nummer één van de ranglijst. Onder heerlijke omstandigheden; de spotlights staan op deze wedstrijd gericht, in De Kuip zal niet één stoeltje meer vrij zijn.”

‘Tot en met de allerlaatste tel’
Bij FC Utrecht zal alles moeten kloppen, zondagmiddag. “Wij gaan absoluut níet met de Olympische gedachte naar De Kuip. We zullen ontzettend goed moeten zijn, en dat zullen we tot en met de allerlaatste tel vol moeten houden. Daar is het eerder dit seizoen nog weleens verkeerd gegaan.”

Highlight
Feyenoord’s belang? Irrelevant. “Wij moeten zélf een prestatie neerzetten in De Kuip, dat is waar het om gaat. Ik kijk ernaar uit. Het kan een highlight worden voor de club, voor het team, voor de spelers en voor de staf.”

33
J. Toornstra
48
J. Toornstra
62
Wout Brama
75
K. El Ahmadi
80
E. Elia
25
26
33
6
4
8
28
10
19
9
11
16
20
3
8
5
25
23
6
27
10
22

Feyenoord

25
B. Jones
26
B. Nieuwkoop
33
Eric Botteghin
6
J. van der Heijden
4
T. Kongolo
8
K. El Ahmadi
28
J. Toornstra
10
T. Vilhena
19
S. Berghuis
9
N. Jørgensen
11
E. Elia
1
K. Vermeer
15
L. Woudenberg
20
R. Tapia
27
Simon Gustafson
38
G. Hamer
5
M. Vejinovic
22
J. Bijlow
40
M. El Hankouri
7
D. Kuyt
29
M. Kramer
31
W. Dammers

FC Utrecht verliest met 2-0 van Feyenoord.

FC Utrecht moest het vanmiddag (zondag) afleggen tegen Feyenoord. In De Kuip ging de ploeg uit de Domstad met 2-0 onderuit tegen de Rotterdammers, die daarmee een einde maakten aan een zegereeks van FC Utrecht van vier partijen.

De dieptepass is van Sofyan Amrabat. En meer voornaam nog: de bal is op maat. Perfect in de loop gespeeld van de rappe Gyrano Kerk, die eerder bij het leer is dan keeper Brad Jones van Feyenoord. De man uit Down Under ziet tot zijn grote schrik dat Kerk nog tot een schot kan komen ook. En slaakt dan een zucht van verlichting. Want Kerk’s bal eindigt op de paal. En dus blijft de brilstand op het bord staan.

Een polletje verschil
Het is een van de spaarzame kansen van FC Utrecht in De Kuip, maar dan ook wel meteen een heel grote. Een bal die, als die een paar polletjes meer naar rechts zou zijn gerold, de wedstrijd op z’n kop kan zetten. Die FC Utrecht een voorsprong kan schenken, en Feyenoord daardoor mogelijk tot wanhoop kan drijven.

Toornstra doet oude club pijn
Maar zover komt het niet in een volgepakte, winderige Kuip. Feyenoord zwijnt voor rust, en klaart de klus na de pauze. Via nota bene voormalig FC Utrecht-speler Jens Toornstra neemt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een paar minuten na de rust de leiding. Een lobje van de international is onhoudbaar voor FC Utrecht’s sluitpost David Jensen (1-0).

Elia schiet met scherp
Tien minuten voor tijd, juist in een fase waarin Feyenoord lijkt te lopen op de laatste benen en vooral afwacht op wat de Utrechters doen, verdubbelen de Rotterdammers de marge. Van buiten naar binnen trekt Eljero Elia, die met een prachtig schot in de verre hoek Jensen klopt en het net doet bollen: 2-0.

Vierde, op naar Roda JC Kerkrade-thuis
FC Utrecht probeert het ook na dat doelpunt nog wel, maar kan de Rotterdamse laatste linie maar niet verschalken. Zo kan het dat de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag na een reeks van vier zeges aanloopt tegen een nederlaag. Met nog drie speelrondes te gaan blijft de FC uit de Domstad staan op plaats vier in de Eredivisie. Alle aandacht kan vanaf nu gericht worden op Roda JC Kerkrade-thuis. Die wedstrijd wordt aanstaande zondag gespeeld in Stadion Galgenwaard.

Feyenoord - FC Utrecht 2-0 (0-0)
48. Jens Toornstra 1-0
80. Eljero Elia 2-0

Gele kaarten: Jens Toornstra en Karim El Ahmadi (Feyenoord), Wout Brama (FC Utrecht).

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling Feyenoord:
Brad Jones; Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Terence Kongolo (83. Lucas Woudenberg); Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Jens Toornstra; Steven Berghuis (83. Dirk Kuyt), Nicolai Jørgensen (85. Michiel Kramer), Eljero Elia.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy (45. Jeff Hardeveld); Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (67. Zakaria Labyad); Gyrano Kerk (82. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

23 September 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  1
Feyenoord
vs
FC Utrecht
0  
15 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
Feyenoord
vs
FC Utrecht
1  
24 Januari 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Feyenoord
1  
16 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Feyenoord
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres