zondag 9 april 2017  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
3
Gyrano Kerk (62)
Nacer Barazite (65)
Richairo Zivkovic (78)
-
FC Twente
0

FC Utrecht - FC Twente

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – FC Twente
Speeldatum: 09-04-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht club- of seizoenkaart maximaal 6 kaarten.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje .
Openingstijd stadion: 13.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 18-03-2017, 09.00 uur 09-04-2017, 14.30 uur
Verkoop via Fanshop: 18-03-2017, 10.00 uur 08-04-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 13.00 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Trainer/coach Erik ten Hag beschouwt voor op de wedstrijd van zondag: FC Utrecht - FC Twente.

FC Utrecht speelt zondag thuis tegen FC Twente. Drie van de vier tribunes van Stadion Galgenwaard zijn al uitverkocht voor het duel met de Tukkers. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over de partij tegen de FC uit Enschede.

“Fantastisch.” Oefenmeester Ten Hag heeft er weinig woorden voor nodig om te duiden hoe hij het nieuws heeft ontvangen dat Stadion Galgenwaard voor de wedstrijd van aanstaande zondag erg vol en wellicht uitverkocht zal zijn. “Het betekent dat we iets goed doen. We spelen thuis tegen FC Twente en het is al nagenoeg volle bak. Dat geeft aan dat de club in beweging is en leeft. Het is ook een compliment aan de spelers, aan de ploeg.”

‘Dat willen we niet meer afgeven’
Dat team, dat staat vierde in de Eredivisie. De vorige drie partijen, tegen respectievelijk NEC, Willem II en Excelsior, werden door Ten Hag’s ploeg omgezet in een driepunter. De uitdaging is om die reeks door te trekken. En zondag ook FC Twente te verslaan. “Het zou mooi zijn als het publiek er een kolkend Stadion Galgenwaard van maakt en vanaf minuut één achter de ploeg gaat staan”, aldus Ten Hag. Dat zijn team play-offs gaat spelen om Europees voetbal, is inmiddels duidelijk. De lat ligt nu nog hoger. Op plek vier, om precies te zijn. “Dat is waar we nu staan, en dat willen we niet meer afgeven. Als je vierde wilt worden, moet je FC Twente verslaan”, spreekt hij klare taal.

Rust en zelfvertrouwen
“Het wordt als normaal ervaren”, reageert Ten Hag op de vraag hoe zijn ploeg omgaat met de huidige stand op de ranglijst. “Het is geen item. Wat je wel ziet, is dat de ploeg heel veel rust, focus en vertrouwen uitstraalt. Maar ook over de positieve agressie beschikt die nodig is voor het behalen van resultaat.”

‘Dat zegt iets over het team’
In Kralingen slikten de Utrechters dinsdag tegen Excelsior een vroege tegentreffer. De voor lijfsbehoud knokkende Rotterdammers gingen als de brandweer in de openingsfase van de partij. FC Utrecht herpakte zich. En ging erop, en erover: 1-3. “Dat zegt iets over het team. Over de weerbaarheid en veerkracht waarover de ploeg beschikt.”

Engelse week goed afsluiten
“We zijn aanbeland bij het einde van een Engelse week. De eerste twee van de drie wedstrijden hebben we in winst omgezet”, rekent Ten Hag voor. Tegen FC Twente kan de oefenmeester geen beroep doen op de geblesseerden Rico Strieder, Robin van der Meer en Patrick Joosten en over de geschorste Giovanni Troupée. “In deze fase van het seizoen moet je zaken – schorsingen en blessures – kunnen opvangen. Tot nu toe lukt ons dat aardig. Het is zaak dat we deze Engelse week goed afsluiten.”

9
Ramon Leeuwin
60
M. Klich
62
Gyrano Kerk
65
Nacer Barazite
75
J. Hooiveld
78
Richairo Zivkovic
80
Willem Janssen
16
2
3
8
5
25
23
6
22
19
27
1
2
25
5
28
22
19
43
10
17
6

FC Twente

1
N. Marsman
2
H. ter Avest
25
P. Bijen
5
S. Thesker
28
J. van der Lely
22
K. Mokotjo
19
F. Jensen
43
M. Klich
10
B. Celina
17
E. Ünal
6
D. Trajkovski
23
J. van der Heyden
4
J. Hooiveld
13
P. Boevink
3
J. Andersen
12
T. Hölscher
27
E. Bunjaki
30
D. George
14
Y. Yeboah
16
J. Drommel

Invallers breken de ban namens FC Utrecht tegen FC Twente: 3-0.

FC Utrecht heeft aan een heerlijke partij voetbal in een even zonnig als goedgevuld Stadion Galgenwaard drie punten overgehouden. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag maakte in het laatste halfuur het verschil tegen FC Twente: 3-0.

Het foutje is van FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker. Hij speelt de bal in de voeten van Gyrano Kerk. Die rappe aanvaller zet direct een voorwaartse run in gang, zoekt zijn opponent op en legt de bal breed op Nacer Barazite. De invaller, dan pas zeven minuten binnen de lijnen, is kalm en bovenal trefzeker. Raak! En dus, op dat moment, 2-0.

De rollen omgedraaid
Drie minuten eerder zijn de rollen omgedraaid. Dan is het Barazite die bij één van zijn eerste balcontacten van de partij het overzicht bewaart en een fenomenale trap uit z’n heupen schudt. Artiest Barazite krult de bal voor het doel, waar Kerk precies op de goede plek staat. Hij kopt de bal prachtig binnen. Nick Marsman kan vissen, (FC) Utrecht viert feest: 1-0.

Zivkovic pakt een doelpunt mee
Alsof de rol van invaller Barazite nog niet voornaam genoeg is, is er een andere invaller die óók zijn duit in het zakje doet. Dat is Richairo Zivkovic. De spits komt een klein kwartier voor tijd in balbezit in de zestien en zorgt met een fraaie diagonale trap voor de derde goal van de middag. Het voetbalfeest is compleet, de buit is binnen: 3-0.

Voetbalfeest in vol Stadion Galgenwaard
Dat voetbalfeest, dat wordt gevierd in een vol Stadion Galgenwaard. Dik 22 duizend voetballiefhebbers hebben de weg naar het grootste Utrechtse sportstadion gevonden en staan als één blok achter de ploeg. Vanaf minuut één trouwens. Wellicht is het ook daarom dat de Utrechters al na tien minuten drie goede kansen hebben genoteerd.

Volgende week: Feyenoord-uit
Op dat moment ontbreekt het aan het laatste en beslissende zetje. Dat bewaart het collectief van Ten Hag, ingegeven door invallers, tot het laatste deel van de partij. Zo blijft de marge van nummer vier FC Utrecht op nummer vijf Vitesse op peil. De punten 51, 52 en 53 van deze jaargang zijn binnen. Zondag vervolgen de Domstedelingen hun puntenjacht in Rotterdam. Dan is in De Kuip titelkandidaat Feyenoord de tegenstander van de Utrechters.

Volgende thuispartij: Roda JC Kerkrade-thuis
De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 23 april. Die dag is Roda JC Kerkrade te gast in Stadion Galgenwaard. Dat duel begint om 12.30 uur en de kaartverkoop voor die partij is in volle gang.

FC Utrecht - FC Twente 3-0 (0-0)
62. Gyrano Kerk 1-0
65. Nacer Barazite 2-0
78. Richairo Zivkovic 3-0

Gele kaarten: Ramon Leeuwin, Willem Janssen (beiden FC Utrecht), Mateusz Klich en Jos Hooiveld (beiden FC Twente).

Toeschouwers: 22.231.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen (87. Edson Braafheid), Kevin Conboy; Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (58. Nacer Barazite); Gyrano Kerk (66. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Stefan Thesker (70. Jos Hooiveld), Peet Bijen, Jeroen van der Lely; Dejan Trajkovski (70. Dylan George), Bersant Celina, Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich; Enes Ünal, Fredrik Jensen (82. Tim Hölscher).

Onderlinge resultaten

25 Februari 2018
16:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
1  
17 September 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  4
FC Twente
vs
FC Utrecht
0  
7 Augustus 2017
14:30
Oefenwedstrijd - regulier
  2
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  
9 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres