dinsdag 4 april 2017  18:30
Van Donge & De Roo Stadion
Eredivisie
Excelsior
1
M. van Duinen (5)
J. Mattheij (e.d. 49)
-
FC Utrecht
3
Gyrano Kerk (55)

Excelsior - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Excelsior - FC Utrecht
Speeldatum: 04-04-2017
Aanvangstijd: 18.30
Locatie: Stadion Woudenstein, Rotterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Vrij vervoer of vrijwillige buscombi.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle uitkaart- en seizoenkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi kunnen worden omgewisseld bij het bezoekersvak.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: Instappen: 16.30 uur Vertrek: 16.45 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 11-03-2017, 09.00 uur 31-03-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 15-03-2017, 09.00 uur 31-03-2017, 23:59 uur
Alle seizoenkaarten: 18-03-2017, 09.00 uur 31-03-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 18,70.
Buscombi: € 23,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten, in verband met logistieke redenen de kaartverkoop eerder te stoppen.
Reisformulieren Voor alle reisinformatie klik hier.


Trainer/coach Erik ten Hag laat zijn licht schijnen over Excelsior - FC Utrecht.

FC Utrecht maakt zich op voor het tweede duel in het drieluik van deze week. Na de 2-0 thuiszege die op Willem II werd geboekt, reist de ploeg uit de Domstad morgen af naar Kralingen voor een partij tegen Excelsior. FCUtrecht.nl blikte op die wedstrijd vooruit met trainer/coach Erik ten Hag.

Eén voor één druppelen de spelers en stafleden van FC Utrecht deze maandagmorgen binnen op Zoudenbalch. Goedgehumd, wellicht mede dankzij de winstpartij van twee dagen eerder én de stand op de ranglijst. “We zijn deze Engelse week goed begonnen, maar er is geen reden voor euforie”, duidt Ten Hag. “We zijn op de goede weg, maar pas op het einde van de rit wordt afgerekend.”

Van wedstrijd tot wedstrijd
“We zitten in een week die heel bepalend is”, legt de oefenmeester uit. “In één week tijd spelen alle ploegen drie wedstrijden. Daarna resteren er nog vier tot het einde van de reguliere competitie”, rekent hij voor. “In weken als deze leef je van wedstrijd tot wedstrijd. En in deze fase van het seizoen merk je dat de belangen groter worden.”

Fitheid en gretigheid doorslaggevend
Tegen Willem II waren twee invallers betrokken bij de tweede – en laatste – goal van de wedstrijd. Na een schot van Nacer Barazite, waarbij de bal van de ene tegen de andere paal stuiterde en vervolgens terug het veld in kwam, stond Richairo Zivkovic precies op de goede plek en benutte hij de rebound. “Je hoopt dat spelers de reactie geven die Nacer en Richairo gaven”, stelt Ten Hag. “In deze fase van het seizoen geeft de doorslag welke ploegen het fitst zijn en welke ploegen het meeste willen.”

‘Dat moeten wij óók zijn’
Achter zaterdag kan een groen vinkje gezet worden. De blik is nu gericht op morgen, dinsdag. Excelsior-uit. “We moeten ook dan heel effectief zijn. De belangen worden steeds groter, de stress neemt toe. En je ziet verrassende uitslagen, waarbij ploegen uit de onderste regionen punten pakken tegen hoog geklasseerde teams”, vertelt de trainer/coach van de Utrechters, die vierde staan in de Eredivisie. “Wij moeten ervoor zorgen dat wij bij zo’n verrassing níet betrokken zijn en dat hebben we zelf in de hand. Excelsior zal mes- en messcherp zijn. Dat moeten wij óók zijn.”

Braafheid zet volgende stap
Ten Hag’s keurkorps is voor het overgrote deel fit. Vanwege blessures ontbreken Rico Strieder, Patrick Joosten en Robin van der Meer, en ook Edson Braafheid zal Excelsior-uit vanuit de tribune bekijken. “Edson komt vanavond (maandag) in actie met Jong FC Utrecht. Dat is in zijn terugkeerproces een volgende stap, en ook een heel goede, grote stap voorwaarts.”

‘De duels zullen heet zijn’
Pijntjes? Ach, in elke kleedkamer zitten in deze fase van het seizoen spelers die er wat last van hebben. Verbijten, scherp zijn: dat is de missie. “De duels zullen heet zijn, daar moeten we op voorbereid zijn.” 

5
M. van Duinen
31
K. Vermeulen
34
Sean Klaiber
38
J. de Wijs
39
Sébastien Haller
49
J. Mattheij
53
Willem Janssen
55
Gyrano Kerk
65
Giovanni Troupée
81
Sébastien Haller
87
S. Elbers
25
2
15
30
23
24
17
8
11
29
10
16
20
3
8
5
17
23
6
22
19
27

Excelsior

25
W. Hahn
2
K. Karami
15
J. Mattheij
30
J. de Wijs
23
M. Massop
24
H. Faik
17
Fredy
8
R. Koolwijk
11
S. Elbers
29
M. van Duinen
10
L. Bruins
5
B. Kuipers
13
A. Damen
16
M. Havekotte
20
E. Brito
12
Jeffry Fortes
6
A. Hadouir
21
D. Pantic
34
D. Haspolat
18
K. Vermeulen
7
N. Hasselbaink
9
T. Ondaan

De ene na de andere mijlpaal sneuvelt in Kralingen: 1-3.

FC Utrecht heeft de grens van 50 punten doorbroken. De laatste drie punten die daarvoor nodig waren, verzamelde de ploeg in Kralingen. Daar versloeg het team van trainer/coach Erik ten Hag het voor lijfsbehoud knokkende Excelsior met 1-3.
 
Een extra versnelling? De fictieve wagen van het FC Utrecht-team blijkt erover te beschikken. En hij wordt gevonden ook, in Kralingen. Na de rust komen de Utrechters uit de startblokken als ware het voetbalteam Dafne Schippers. Krachtig, vastberaden en succesvol.
 
Achterstand omgebogen
Vier minuten is de tweede helft jong als het net voor het eerst bolt. Willem Janssen schiet vanuit een afgevallen bal bij een hoekschop binnen. Een beauty is het niet, maar dat de bal over de lijn hobbelt maakt de vreugde er niet minder om: het staat 1-2. Een vroeg opgelopen achterstand, door een treffer van Mike van Duinen in de vijfde minuut van de partij (1-0), is weggepoetst. Da’s het voornaamste.
 
Wat een beauty
Het is bijna alsof FC Utrecht dan denkt: ‘Mooi scoren, dat kan altijd nog’. Bij denken blijft het niet, het team voert het ook uit. Het derde doelpunt is een beauty. Zakaria Labyad schudt een fenomenaal schot uit z’n heupen. De bal ketst precies op de kruising, en dan terug het veld in. Daar staat Sébastien Haller klaar om toe te slaan. Maar wat doet hij dan? In plaats van zelf te koppen of te schieten, kiest hij voor een verrassende move. De Fransman legt de bal breed. Op Gyrano Kerk, die aan het geven van een klein zetje aan de bal genoeg heeft om de 1-3 te scoren. De tweede helft is dan nog geen tien minuten bezig.  
 
Haller’s 41ste
Vlak voor de rust scoort FC Utrecht ook. Dat doelpunt (de 1-1) heeft historische waarde, want het is voor de maker ervan – Haller, vanaf de strafschopstip – nummer 41 in Utrechtse dienst. Dat maakt de Fransman tot de meest scorende buitenlander van FC Utrecht in de Eredivisie allertijden. Die eretitel moest de spits voor z’n benutte pingel nog delen met de Belg Stefaan Tanghe; maar die is Haller nu dus gepasseerd.
 
300 en 50
Al bij het eerste fluitsignaal van Jeroen Manschot tikt ook Wout Brama een mijlpaal aan. De middenvelder speelt met FC Utrecht tegen Excelsior namelijk zijn 300ste Eredivisiewedstrijd. En als Manschot dan voor ’t laatst fluit en de partij dus gedaan is, schrijft FC Utrecht de punten 48, 49 en 50 van dit seizoen bij. Ook al goed voor een mijlpaal. Het is voor de derde keer in de clubhistorie dat FC Utrecht de magische grens van 50 punten heeft bereikt na 29 speeldagen.
 
Zondag de kraker tegen FC Twente
Vanaf nu mag de Utrechtse blik worden gericht op de kraker van aanstaande zondag. Dan is het FC Twente, de nummer zeven van de competitie, dat in Stadion Galgenwaard op bezoek komt bij de nummer vier van de reeks. De kaartverkoop voor de wedstrijd loopt als een trein en voor veel vakken zijn er nog maar een paar tickets verkrijgbaar. Scoor dus snel je kaartjes online of in de FC Utrecht Fanshop!
 
Excelsior - FC Utrecht 1-3 (1-1)
5. Mike van Duinen 1-0
39. Sébastien Haller (strafschop) 1-1
49. Willem Janssen 1-2
55. Gyrano Kerk 1-3
 
Gele kaarten: Kevin Vermeulen, Jordy de Wijs, Stanley Elbers (allen Excelsior), Sean Klaiber, Giovanni Troupée, Willem Janssen, Sébastien Haller (FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 4.247.
 
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
 
Opstelling Excelsior:
Warner Hahn; Khalid Karami, Jordy de Wijs, Jurgen Mattheij, Milan Massop (74. Bas Kuipers); Hicham Faik (16. Jeffry Fortes), Ryan Koolwijk, Fredy Ribeiro; Stanley Elbers, Mike van Duinen, Luigi Bruins (31. Kevin Vermeulen).
 
Opstelling FC Utrecht:

David Jensen; Giovanni Troupée (70. Mark van der Maarel), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Kevin Conboy; Wout Brama, Sean Klaiber (82. Andreas Ludwig), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (65. Nacer Barazite), Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

4 Februari 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  2
Excelsior
vs
FC Utrecht
2  
19 November 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Excelsior
1  
4 April 2017
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
Excelsior
vs
FC Utrecht
3  
6 November 2016
12:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Excelsior
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres