zaterdag 11 maart 2017  19:45
Polman Stadion
Eredivisie
Heracles Almelo
2
Bradley Kuwas (46)
Thomas Bruns (90)
-
FC Utrecht
1
Yassin Ayoub (26)

Heracles Almelo - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Heracles Almelo - FC Utrecht
Speeldatum: 11-03-2017
Aanvangstijd: 20.45
Locatie: Polman Stadion, Almelo
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto-en buscombi. Er zijn maximaal 70 parkeerkaarten beschikbaar. Bestel bij de autocombi maximaal 1 parkeerkaart per auto. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle uitkaart- en seizoenkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi kunnen worden omgewisseld bij het bezoekersvak.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 16.15 uur: Instappen 16.30 uur: vertrek naar Almelo


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 18-02-2017, 09.00 uur 09-03-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 22-02-2017, 09.00 uur 09-03-2017, 23:59 uur
Alle seizoenkaarten: 25-02-2017, 09.00 uur 09-03-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 10,00.
Buscombi: € 25,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de wedstrijd van morgen: Heracles Almelo - FC Utrecht.

FC Utrecht’s volgende halte? Het Polman Stadion. Daar speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag morgen (zaterdag) tegen Heracles Almelo. FCUtrecht.nl blikte met de oefenmeester van de Domstedelingen vooruit op het treffen in Overijssel.

In uitwedstrijden is FC Utrecht dit seizoen buitengewoon sterk. “Uit, thuis: er zit geen verschil in de benadering van de wedstrijd. Ik zou het zelfs om willen draaien: uit pakken we weliswaar de nodige punten, ik vind dat we thuis dit seizoen vooralsnog te weinig brengen”, aldus Ten Hag. “Wij voelen ons heel senang in alle stadions.”

‘Wij willen het óók’
“Heracles Almelo heeft afgelopen weekend duidelijk verloren. Dat team staat op scherp. Wij presteerden tijdens de vorige speelronde teleurstellend tegen ADO Den Haag. Wij willen het dus óók, dit weekend. De wedstrijd staat op scherp. We hebben wat recht te zetten”, zegt de oefenmeester van de Utrechters, die doelman Robbin Ruiter en verdediger Edson Braafheid onlangs op het trainingsveld zag terugkeren. “Het is zeer positief dat zij de eerste stappen op het veld hebben gezet. Al hebben zij er allebei ook nog de nodige te zetten.”

Concurrentie
Over het trainingsveld gesproken: er wordt scherp getraind door de Domstedelingen. Dat is prima te verklaren. De interne concurrentie is immers groot. Gyrano Kerk naast Sébastien Haller, of toch Richairo Zivkovic? Nacer Barazite op tien, of Zakaria Labyad, die ook staat te trappelen? Sean Klaiber in de basis, of dan toch Sofyan Amrabat? Linksback? Kevin Conboy kan de plek die is vrijgekomen door de blessure bij Robin van der Meer prima invullen, maar Jeff Hardeveld óók. “Het ligt ontzettend dicht bij elkaar”, benadrukt Ten Hag. “Dat zie je terug op het trainingsveld, en dat wil ik ook in de wedstrijden zien.”

‘Goed is nog altijd niet goed genoeg’
Die scherpte, dat fanatisme: het is noodzakelijk om tot goede resultaten te blijven komen. “Aan de voorgaande duels met FC Groningen en ADO Den Haag hielden we vier punten over. Dat is okay, maar met name over de uitvoering ben ik niet tevreden”, vertelt de oefenmeester van de nummer 4 van de Eredivisie. “In Groningen hadden we ons het eerste halfuur verslapen en tegen ADO Den Haag gaven we de tegengoal weg en hebben we onvoldoende kansen gecreëerd. Het is belangrijk dat we de juiste dingen blijven doen. ‘Goed’ is nog altijd niet goed genoeg.”

15
Mark van der Maarel
26
Yassin Ayoub
46
Bradley Kuwas
73
Wout Brama
82
Kevin Conboy
90
Thomas Bruns
1
3
4
27
2
10
14
21
17
9
18
16
20
2
8
5
25
23
10
6
22
27

Heracles Almelo

1
Bram Castro
3
Mike te Wierik
4
Robin Pröpper
27
Justin Hoogma
2
Tim Breukers
10
Thomas Bruns
14
Joey Pelupessy
21
Robin Gosens
17
Bradley Kuwas
9
Samuel Armenteros
18
Kristoffer Peterson
25
Renze Fij
28
Michael Brouwer
12
Wout Droste
8
Lerin Duarte
29
Reuven Niemeijer
7
Brahim Darri
11
Tarik Kada
15
Jaroslav Navratil

Ploeg van Erik ten Hag met 2-1 het schip in

Net op het moment dat FC Utrecht en Heracles Almelo in het Polman Stadion genoegen lijken te nemen met een gelijkspel is het Heracles aanvoerder Thomas Bruns die twee keer mag prijsschieten op keeper David Jensen. De eerste keer verspert Jensen nog de weg. In de rebound is het echter wel raak. 2-1 en drie punten voor Heracles Almelo, dat hiermee een sprongetje maakt naar de negende plek op de ranglijst.

Revanche
Bruns revancheert zich met zijn prijsknaller voor de 0-1. Het kunstgras in het Polman Stadion in Almelo laat zich de eerste twintig minuten van het duel van de beste kant zien. Razendsnel rolt de bal, van links naar rechts. Die snelheid komt vooral Utrecht van pas. Het regent in die fase mogelijkheidjes aan de kant van de Domstedelingen. Haller, Troupée, Barazite; ze duiken allemaal op voor keeper Castro. Alleen Yassin Ayoub weet het leer tegen de touwen te krijgen, omdat Bruns de bal niet goed weet weg te werken.

Concentratie
Na de 0-1 stopt de show van de Utrechters. De FC wordt in slaap gesust en is onmachtig in de afronding. Het houdt daarmee Heracles Almelo op de been. Meteen bij aanvang van de tweede acte profiteert Heracles Almelo van het concentratieverlies van FC Utrecht. Een diagonaal wordt verkeerd weggewerkt, Jensen staat op het verkeerde been en Brandley Kuwas neemt de gelijkmaker voor de rekening.

NEC uit
 Voorzichtige conclusie van Jan en alleman: die nederlaag heeft FC Utrecht vandaag vooral aan zichzelf te danken. FC Utrecht staat in de competitie in ieder geval tot zondagmiddag op de vierde plek, maar weet met 1 punt uit de laatste twee wedstrijden dat het alle zeilen moet bijzetten om dat stekkie aan het einde van de rit te behouden. Volgende week moet de ploeg van Erik ten Hag opnieuw een eindje reizen voor de volgende tegenstander; die tegenstander heet op zaterdag 18 maart N.E.C. Nijmegen.
 
Heracles Almelo – FC Utrecht 2-1 (0-1)
26. Yassin Ayoub
47. Brandley Kuwas
90. Thomas Bruns

Gele kaarten: Mark van der Maarel, Wout Brama, Kevin Conboy (allen FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.829

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers; Mike te Wierik; Robin Pröpper; Samuel Armenteros; Thomas Bruns; Joey Pelupessy; Brandley Kuwas (92. Jaroslav Navratil); Kristoffer Peterson (63. Brahim Darri); Robin Gosens; Justin Hoogma

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée; Mark van der Maarel (46. Ramon Leeuwin); Willem Janssen; Kevin Conboy; Yassin Ayoub; Wout Brama; Sofyan Amrabat; Nacer Barazite (81. Richairo Zivkovic); Sebastien Haller; Gyrano Kerk (68. Zakaria Labyad)

Onderlinge resultaten

9 December 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
29 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
2  
17 December 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
11 Maart 2017
19:45
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres