zondag 5 maart 2017  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
Richairo Zivkovic (40)
-
ADO Den Haag
1
D. Malone (16)

FC Utrecht - ADO Den Haag

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – ADO Den Haag
Speeldatum: 05-03-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt clubkaartverplichting. Per FC Utrecht Clubkaart kun je maximaal 1 kaart bestellen. Seizoenkaarthouders van FC Utrecht mogen maximaal 3 kaarten bestellen.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje .
Openingstijd stadion: 13.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 11-02-2017, 09.00 uur 05-03-2017, 14.30 uur
Verkoop via Fanshop: 11-02-2017, 10.00 uur 04-03-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 12.30 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.FC Utrecht treft zondag ADO, dat vecht voor elk punt

Zondag om half drie kruist FC Utrecht de degens met het ADO Den Haag van oud-FC Utrecht speler Alfons Groenendijk. Het is aan de mannen van Erik ten Hag om de positieve lijn van het laatste half uur tegen FC Groningen door te trekken. FCUtrecht.nl sprak de trainer in de aanloop naar de wedstrijd tussen de beide volksclubs.
 
Vorige week gaf Ten Hag aan dat het vertrouwen niet om moet slaan in ‘Überheblichkeit’. Misschien kwam de wedstrijd tegen FC Groningen daarom wel op een perfect moment in het proces, waarin FC Utrecht zich bevindt. Ten Hag: ‘‘We hebben laten zien dat we veerkracht hebben, maar we moeten ervoor zorgen dat we scenario’s zoals afgelopen weekend in Groningen voor zijn.”
 
Volgens de trainer heeft het team hoge verwachtingen van zichzelf: “We zijn erop gebrand om deze waar te maken. Om de positie waarop we nu staan te behouden, moet het niet alleen elke week, maar elke dag beter. Hierdoor hebben we zondag maar één opdracht en dat is winnen.”
 
Energie
‘’In Groningen hebben we goed gespeeld in de tweede helft, maar zijn we beide helften slecht begonnen. Dat we erin geslaagd zijn om de wedstrijd te kantelen zegt iets over onze veerkracht. Het is echter wel belangrijk dat we zoiets als tegen FC Groningen in het vervolg voor zijn. Ik wil dat er geageerd wordt en dat we 100 procent energie vanaf de eerste tot de laatste minuut in de wedstrijd leggen, alleen dan voorkom je dat je in dit soort situaties terecht komt,” aldus de oefenmeester. ‘’Het is gebleken dat we kwetsbaar zijn wanneer we 99 in plaats van 100 procent energie in de wedstrijd leggen. Ik ga ervan uit dat de wedstrijd tegen FC Groningen een goede les is geweest.”
 
Goede sfeer
Op Zoudenbalch leeft het gevoel dat de selectie iets goed doet met elkaar. Er zit ontzettend veel beleving in de trainingen en het plezier spat er van af. “Deze twee elementen zijn cruciaal in de drive om resultaat te halen. Ons doel was om tussen plek zes en plek twaalf te eindigen, maar met tien wedstrijden voor het einde zijn we heel dicht bij de play-offs. Voor ons is er dus nog één prijs te halen en dat is Europees voetbal. De enige mogelijkheid hiervoor is via de play-offs, dus mogen we niks laten liggen.”

‘’Wij willen graag dat Galgenwaard een onneembare vesting is. De wisselwerking tussen het team en het publiek is daar heel belangrijk in. Tegen SC Heerenveen hebben we gezien wat het kan doen als de supporters er vol achter gaan staan. Als je op een dood punt zit kan het publiek je daarover heen helpen.”

‘De belangen worden steeds groter’
‘’Langzaam maar zeker kruipen we richting het einde van het seizoen en worden de belangen steeds groter, dat betekent dat je tegenstanders treft die ’heet’ zijn. ADO Den Haag strijdt om degradatie dus vecht voor elk punt. Wij moeten daar dus minimaal hetzelfde tegenover stellen om deze mooie positie te behouden.”

16
D. Malone
33
W. Kanon
35
G. Fernandez
36
Willem Janssen
40
Richairo Zivkovic
54
A. Meijers
59
T. Ebuehi
62
Gyrano Kerk
90
Nick Venema
16
20
3
8
15
6
23
25
27
10
9
22
28
4
5
8
2
17
14
20
19
21

ADO Den Haag

22
R. Zwinkels
28
T. Ebuehi
4
T. Beugelsdijk
5
W. Kanon
8
A. Meijers
2
D. Malone
17
D. Bakker
14
D. Gorter
20
R. Schaken
19
G. Fernandez
21
E. Duplan
1
E. Šetkus
3
T. Meißner
24
R. de Boer
27
T. David
30
J. Schouten
6
A. El Mahdioui
12
T. Trybull
23
A. El Khayati
9
M. Havenaar
77
S. Becker
11
R. Wolters

FC Utrecht blijft tegen hekkensluiter ADO Den Haag steken op 1-1.

Het is FC Utrecht vandaag niet gelukt hekkensluiter ADO Den Haag te verslaan. In Stadion Galgenwaard bleef het, ondanks een Utrechts overwicht, bij 1-1.

Giovanni Troupée duikt, zoals hij dat zo graag en vaak doet, de ruimte in op de rechterflank. De rechtsback geeft een voorzet, en precies op de goede plek staat Richairo Zivkovic. De spits geeft de bal het laatste en beslissende zetje. Een doelpunt uit het boekje, zo vlak voor de rust. Een doelpunt dat de 1-1 betekent. Een treffer die bovendien het begin inluidt van een Utrechtse stormloop.

Malone doet FC Utrecht pijn
Het doel van de belegering van het Haagse doel is duidelijk. FC Utrecht gaat voor een tweede doelpunt tegen ADO Den Haag. Dat heeft het team van trainer/coach Erik ten Hag nodig, omdat na een kwartier spelen een individuele fout in de laatste linie feilloos wordt afgestraft door Dion Malone. Hij zet de Hagenaars in Utrecht op voorsprong: 0-1.

Haagse gum draait overuren
Goed, dik twintig minuten later zijn die sporen weggepoetst. Ligt er in feite weer een blanco blad op tafel. En is het FC Utrecht dat de denkbeeldige kwast oppakt. En aangeeft: ‘Wij willen een mooie tekening maken.’ Maar daar waar FC Utrecht vol overgave veelbelovende pennenstreken op het fictieve papier zet, daar is het telkens ADO Den Haag dat maar blijft gummen. En zo voorkomt dat FC Utrecht krijgt waarop het de zinnen heeft gezet.

Ayoub’s schot eindigt op de lat
Want die laatste linie van de ploeg van Alfons Groenendijk, die houdt stand in Stadion Galgenwaard. Ondanks het inbrengen van fris, aanvallend bloed aan Utrechtse zijde lukt het niet om keeper Zwinkels voor een tweede keer te passeren. Daar verdient de sluitpost eerlijk gezegd niet eens alle credits voor. Hij wordt simpelweg niet zwaar genoeg op de proef gesteld. Schoten zijn er wel, maar gaan vaak over, of naast, of stranden in het bos aan Haagse benen in en rondom de zestien. Eén keer is dat anders. Direct na de rust schiet Yassin Ayoub snoeihard en heeft Zwinkels geen antwoord. Maar dan is het de deklat die redding biedt voor de ploeg uit de Residentie.

Van der Meer uitgevallen
Voor Robin van der Meer bleef het weerzien met de club waarvoor hij in de jeugd speelde beperkt tot 45 speelminuten. De verdediger van FC Utrecht viel uit met een blessure, waarna Kevin Conboy hem verving. Sébastien Haller liet het duel met de Hagenaars schieten vanwege prettige familie-omstandigheden. Hij werd vandaag voor de eerste keer vader.

Twee uitpartijen
FC Utrecht speelt de komende twee wedstrijden uit. Te beginnen komend weekend, als het team van Ten Hag op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Een week later staat een uitpartij met NEC op de rol. Wéér een week later is er geen Eredivisievoetbal vanwege interlands.

FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (1-1)
16. Dion Malone 0-1
40. Richairo Zivkovic 1-1

Gele kaarten: Willem Janssen, Gyrano Kerk, Nick Venema (allen FC Utrecht), Wilfried Kanon, Guyon Fernandez, Aaron Meijers en Tyronne Ebuehi (allen ADO Den Haag).

Toeschouwers: 17.712.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer (46. Kevin Conboy); Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic (86. Nick Venema), Gyrano Kerk (74. Zakaria Labyad).

Opstelling ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Dion Malone, Danny Bakker, Donny Gorter; Ruben Schaken (68. Sheraldo Becker), Guyon Fernandez (46. Mike Havenaar), Edouard Duplan (82. Randy Wolters).

Onderlinge resultaten

4 November 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
ADO Den Haag
0  
8 April 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
ADO Den Haag
3  
11 Augustus 2017
19:00
Eredivisie - Regulier
  0
ADO Den Haag
vs
FC Utrecht
3  
5 Maart 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
ADO Den Haag
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres