zaterdag 28 januari 2017  18:30
De Adelaarshorst
Eredivisie
Go Ahead Eagles
0
X. Schenk (e.d. 31)
-
FC Utrecht
1

Go Ahead Eagles - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Go Ahead Eagles - FC Utrecht
Speeldatum: 28-01-2017
Aanvangstijd: 18.30
Locatie: De Adelaarshorst, Deventer
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto-en buscombi. Er zijn maximaal 25 parkeerkaarten beschikbaar, en 75 autokaarten. Bestel bij de autocombi maximaal 1 parkeerkaart per auto. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle seizoenkaarthouders en clubuitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi kunnen worden omgewisseld bij de parkeerplaats Stroe langs de A1, het omwisselen is tussen 17.15 uur en 17.45 uur. Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 16.00 uur: Instappen 16.15 uur: vertrek naar Deventer.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 07-01-2017, 09.00 uur 26-01-2017, 16.00 uur
Uitkaarthouders: 12-01-2017, 09.00 uur 26-01-2017, 16.00 uur
Alle seizoenkaarten: 19-01-2017, 09.00 uur 26-01-2017, 16.00 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 17,00.
Buscombi: € 23,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op wedstrijd in De Adelaarshorst.

FC Utrecht werkt toe naar morgen, naar Go Ahead Eagles-uit. In De Adelaarshorst wordt om 18.30 uur afgetrapt. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag in aanloop naar de partij in Overijssel.

“We creëren onze kansen. Maar aan doelgerichtheid ontbreekt het ons de laatste tijd”, reageert Ten Hag op een opsomming van de doelpuntenmakers van de voorbije periode, waarin door aanvallers gemaakte veldgoals relatief schaars zijn. “Dat is een kwestie van instelling. De absolute wil om een goal te maken. In de volksmond: scherpte. Daar heeft het de afgelopen partijen te vaak aan ontbroken. Dat kan zó weer omslaan en ik heb er alle vertrouwen in dat het dat gaat doen. Maar dat gaat niet vanzelf.”

‘Dat mag niet’
De recente partijen waren, door de bank genomen, niet slecht. “De tweede helft tegen Sparta Rotterdam was goed. Tegen Ajax speelden we uitstekend. Tegen SC Cambuur was het niet hoogstaand, maar was de uitgangspositie na de eerste helft prima. Alleen kwamen we ongeconcentreerd uit de kleedkamer, gaven we twee doelpunten weg, misten kansen en uiteindelijk drie penalty’s. Dat mag niet”, aldus Ten Hag.

Het afroepen
“De knop moet om. Er zijn geen excuses”, is Ten Hag kraakhelder. “In het voetbal gaat het niet altijd om techniek, of tactiek. Er moet een andere werkethiek komen.”

‘Prachtige entourage’
Da’s een must in Deventer. Daar, in die roemruchte Adelaarshorst, kan het spoken. Vraag dat maar aan bijvoorbeeld Feyenoord, dat er dit seizoen verloor. Vraag het, nog beter, aan Ten Hag zelf: hij was er immers werkzaam, daar in Deventer. “We kunnen daar een wedstrijd met veel strijd verwachten”, blikt de oefenmeester vooruit. “Het publiek dáár heeft wat weg van de supporters híer. Engels. Het publiek leeft sterk mee, in positieve en in negatieve tijden. Ik kijk naar de wedstrijd uit. Het is prachtig om in die entourage te spelen.”

Fundament bouwen
FC Utrecht weet zich in Deventer gesteund door 301 meereizende supporters. Dikke kans dat Jeff Hardeveld en Zakaria Labyad, na hun invalbeurten van afgelopen woensdag, ook morgen weer tot de wedstrijdkern behoren. “We zijn voorzichtig met Jeff”, aldus Ten Hag, die op zijn aanvoerder Willem Janssen vanwege een schorsing geen beroep kan doen. “Iedereen kent de weg die hij heeft afgelegd. Hij gaf tegen SC Cambuur een heel goede impuls. Hopelijk kan hij de lijn die hij heeft ingezet, doortrekken. En Zakaria? We proberen voor en met hem een goed fundament te bouwen. Je zag woensdag tijdens zijn invalbeurt direct zijn klasse.”

31
X. Schenk
45
Andreas Ludwig
48
Giovanni Troupée
53
Gyrano Kerk
62
D. Maatsen
62
Mark van der Maarel
86
Sébastien Haller
1
32
3
4
35
17
29
24
77
28
7
16
20
2
3
15
25
23
11
24
27
22

Go Ahead Eagles

1
T. Zwarthoed
32
J. Groenbast
3
S. Fischer
4
X. Schenk
35
R. Achenteh
17
S. Locigno
29
Chirivella
24
M. Ritzmaier
77
J. Antonia
28
E. Manu
7
D. Crowley
13
E. Cummins
23
N. Nieveld
6
S. Duits
8
J. Suk
14
D. Maatsen
11
R. Wolters
19
S. Hendriks

FC Utrecht klopt Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst: 0-1.

FC Utrecht is drie punten rijker. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag was in De Adelaarshorst te sterk voor Go Ahead Eagles. In Deventer bleek één doelpunt voldoende voor een beslissing: 0-1.

Hij komt door op links, ziet dat er voor het doel bedrijvigheid is en dus besluit Andreas Ludwig het leer een loei te geven. De bal komt uit bij Gyrano Kerk, en diens directe bewaker Xandro Schenk. Die laatste lijkt het speeltuig een beslissend zetje te geven. Een zetje, zodanig dat keeper Theo Zwarthoed is geklopt. De bal valt binnen, FC Utrecht komt aan de leiding na een half uur voetbal: 0-1.

Oprichten
Het is niettemin zwoegen in Overijssel. In de sfeervolle Adelaarshorst wordt van het voor lijfsbehoud knokkende Go Ahead Eagles het nodige verwacht, ook al omdat die ploeg zich tijdens de winterbreak heeft versterkt. FC Utrecht? Velen lijken zich af te vragen of het de Domstedelingen lukt zich op te richten, na twee nederlagen in een tijdsbestek van vier dagen, eerder deze week.

Geslaagd
Daarin slagen de Utrechters. Immers: ze winnen de pot, en krijgen de meeste kansen. Maar al te soepel en swingend is het spel nog niet. Een ploeg die op de nodige posities is gewijzigd slaagt er desalniettemin in een naar punten snakkend thuisteam te weerhouden van het krijgen van veel kansen.

Weer de nul
Wat dat betreft bewijst Go Ahead Eagles-aanvaller Darren Maatsen zijn ploeg geen al te goede dienst. De invaller staat, na een uur voetballen, zelf amper een kwartier binnen de lijnen als hij alweer mag inrukken. ‘Natrappen’, luidt het oordeel van Edwin van de Graaf. Een slotoffensief van tien Eagles komt er nog wel, maar ontbeert de kracht die ervoor nodig is het Utrechtse elftal te doen wankelen. Doelman David Jensen noteert zijn vierde ‘clean sheet’ van dit seizoen. Dat ene doelpunt, een eigen goal nota bene, is daardoor voldoende voor het beoogde resultaat: winst.

Op naar sc Heerenveen-thuis!
Op zondag 5 februari komt het FC Utrecht-team weer in de ring. Die dag neemt de ploeg van Ten Hag het in Stadion Galgenwaard op tegen sc Heerenveen. De aftrap voor die partij is om 16.45 uur. De kaartverkoop is, uiteraard, al in volle gang.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0-1 (0-1)
32. Xandro Schenk (eigen doelpunt) 0-1

Gele kaarten: Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles), Andreas Ludwig, Giovanni Troupée,  Gyrano Kerk, Mark van der Maarel, Sébastien Haller (allen FC Utrecht).

Rode kaart: 62. Darren Maatsen (Go Ahead Eagles, natrappen).

Toeschouwers: 9.645.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Theo Zwarthoed; Joey Groenbast, Sander Fischer, Xandro Schenk; Sébastien Locigno, Pedro Chirivella Burgos (84. Sam Hendriks), Daniel Crowley (68. Randy Wolters), Rochdi Achenteh; Jarchinio Antonia, Elvis Manu (46. Darren Maatsen), Marcel Ritzmaier.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Robin van der Meer; Wout Brama, Sofyan Amrabat, Andreas Ludwig, Patrick Joosten (58. Yassin Ayoub); Gyrano Kerk (73. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

28 Januari 2017
18:30
Eredivisie - Regulier
  0
Go Ahead Eagles
vs
FC Utrecht
1  
15 Oktober 2016
18:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Go Ahead Eagles
0  
25 April 2015
19:45
Eredivisie
  0
Go Ahead Eagles
vs
FC Utrecht
2  
4 Oktober 2014
20:45
Eredivisie
  2
FC Utrecht
vs
Go Ahead Eagles
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres