zaterdag 17 december 2016  18:30
Parkstad Limburg Stadion
Eredivisie
Roda JC
0
-
FC Utrecht
0

Roda JC - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

De laatste partij van 2016 staat voor de deur: Roda JC Kerkrade - FC Utrecht.

De FC Utrecht-supporters die zaterdag de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade met de buscombi bezoeken, vertrekken om 14.45 uur richting het zuiden des lands. Vanaf 14.30 uur kan er in de bus worden ingestapt.

De vertrekplaats is een voor fervente awayday’ers vertrouwde: het voorplein van Stadion Galgenwaard.

In het Parkstad Limburg Stadion begint Roda JC Kerkrade - FC Utrecht zaterdag om 18.30 uur.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de laatste wedstrijd van het kalenderjaar: Roda JC Kerkrade - FC Utrecht.

De laatste wedstrijd van het jaar 2016 staat voor de deur voor FC Utrecht. Morgen (zaterdag) neemt de ploeg het in Kerkrade op tegen Roda JC. Het duel met de Limburgers begint om 18.30 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in aanloop naar de partij.

Drie dagen nadat FC Utrecht op eigen veld met 2-0 van Heracles Almelo won, toonde de ploeg veer- én wilskracht in Zwolle. Daar werd een 1-0 achterstand bij rust weggepoetst tijdens de tweede helft, waarin de Utrechters de betere, frissere en fittere ploeg bleken: 1-2. “De manier waarop we die twee duels hebben aangenomen, is heel positief”, zegt Ten Hag in één van de skyboxen van Stadion Galgenwaard. “Zondag haalden we tegen Heracles een heel hoog niveau, al hadden we met de kansen beter moeten omgaan. Woensdag waren we tegen PEC Zwolle in de eindfase beduidend meer effectief. We bleven onverstoorbaar in Zwolle en dat was prima. We sleepten die wedstrijd uit het vuur”, aldus de oefenmeester. “Deze ploeg is mentaal én fysiek vrij sterk.”

Uitdaging
Dat die bekerwinst in Zwolle in minuut 90+3 tot stand kwam en dat er dus geen verlenging gespeeld werd, was bepaald niet vervelend voor de Utrechters. Morgen, drie dagen na de bekerclash in het MAC3Park Stadion, wacht immers alweer de volgende sportieve uitdaging. “Drie wedstrijden in zes dagen, dat is een uitdaging. Er wordt veel van de spelersgroep gevraagd, maar dat wisten we van tevoren”, stelt Ten Hag, die in Kerkrade op Robbin Ruiter, Edson Braafheid, Rico Strieder, Jeff Hardeveld en Kevin Conboy geen beroep kan doen vanwege blessures. Conboy heeft aan de bekerpot tegen PEC Zwolle een scheur in de peesplaat onder zijn voet overgehouden. De inzetbaarheid van Giovanni Troupée is bovendien onzeker.

‘Het nog één keer afroepen’
Dat alles doet niets veranderen aan de missie van de manschappen uit de Domstad: het kalenderjaar 2016 goed afsluiten. “Voor de positionering is deze wedstrijd ontzettend belangrijk”, onderstreept Ten Hag het belang van Roda JC Kerkrade-uit. “Aan het einde van de rit kunnen op de ranglijst de gevolgen van één wedstrijd immens zijn. We kunnen met niet één duel lichtzinnig omgaan. Het gaat erom dat we het morgen in Kerkrade nog één keer dit jaar kunnen afroepen. Alles moet de komende uren wijken voor het doel het jaar goed af te sluiten. We moeten ervoor zorgen dat we in een positie komen dat we finales kunnen gaan spelen.”

82
Tom van Hyfte
1
2
3
20
5
17
16
14
8
7
11
16
2
3
8
15
25
6
10
26
22
9

Roda JC

1
Benjamin van Leer
2
Martin Milec
3
Chris Kum
20
Daryl Werker
5
Ard van Peppen
17
Mikhail Rosheuvel
16
Marcos Gullón
14
Abdul Ajagun
8
Adil Auassar
7
Tom van Hyfte
11
Nestor Mytides
22
Yves de Winter
26
Nick Wolters
31
Danny Stassar
6
Nathan Rutjes
24
Farshad Noor
9
Dani Schahin
19
Mitchell Paulissen
21
David Boysen
29
Tim Blättler
32
Celestin Djim

FC Utrecht en Roda JC Kerkrade in evenwicht: 0-0.

In wat de laatste partij van 2016 was voor FC Utrecht, heeft de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de punten gedeeld met Roda JC Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion eindigde de partij zoals die begon: in 0-0.

Sinterklaas mag het land dan al hebben verlaten, er wordt in een fase van de wedstrijd Roda JC Kerkrade - FC Utrecht toch volop op de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt. Het is FC Utrecht dat het doet, en de defensie van de Limburgers die de deur stevig in het slot houdt. Vooruit, op een paar momenten na. Dan staat de Utrechtse voet tussen de deur.

Scrimmage
Bijvoorbeeld pak ‘m beet een kwartier voor tijd. Dan is er een scrimmage van heb ik jou daar pal voor het doel van de ploeg uit Kerkrade. Mark van der Maarel, Sébastien Haller, Nacer Barazite; het regent op dat moment gevaarlijke balcontacten. Benjamin van Leer is het die de Utrechtse voet tussen de deur weg weet te werken en het portier stevig dicht smijt. Met de nodige reflexen houdt hij zijn doel schoon.

Janssen’s goal afgekeurd
De keeper moet één keer vissen. Al vrij snel in de partij. Dan is het Willem Janssen die denkt tegen zijn oude club de 0-1 te hebben gemaakt, maar aan het juichen komt bij de captain van de Utrechters heel vlot een eind. Arbiter Allard Lindhout keurt de goal af, al blijkt uit televisiebeelden al snel dat het doelpunt eigenlijk glaszuiver is en dat van buitenspel geen sprake is.

Ajagun onzorgvuldig
In de dik tachtig minuten die na dat moment resteren gaan beide teams ervoor, maar ontplooit er zich desalniettemin niet echt een spectaculaire wedstrijd. Roda JC, dat vijf van de zes potten die voorafgaan aan het duel met de FC uit de Domstad gelijkspeelt en nu dus weer een remise noteert, leunt behoorlijk ver achterover; al krijgt de ploeg van Yannis Anastasiou ook een paar dotten van kansen. Vaak gebeurt dat via Abdul Ajagun, maar die Nigeriaan springt met de kansen wel erg onzorgvuldig om.

Van der Maarel reddende engel
Op één moment na. Dan veert het gros van de supporters in het Parkstad Limburg Stadion al op. Roda JC Kerkrade gaat de 1-0 maken, denken velen. Ajagun schiet van dichtbij een bal erg slapjes in en geeft zodoende Mark van der Maarel de kans om de bal van de lijn te halen. Dat doet de verdediger van FC Utrecht.

Nul en nul is één
De optelsom van dat alles? Die is nul en nul, dus 0-0, dus allebei één punt. Voor FC Utrecht komt met de remise in Kerkrade een einde aan een knappe eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag staat er in de Eredivisie verdienstelijk voor en mag in januari gaan aantreden in de kwartfinale van de KNVB Beker. ‘All to play for’ in 2017, een jaar dat voor FC Utrecht begint met Sparta Rotterdam-uit op zaterdag 14 januari en een jaar waarin Ajax-thuis de eerste partij in Stadion Galgenwaard is; op zondag 22 januari.

Roda JC Kerkrade - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Tom van Hyfte (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 13.254.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Benjamin van Leer; Martin Milec, Chris Kum, Daryl Werker, Ard van Peppen; Marcos Gullon (85. Dani Schahin), Adil Auassar, Tom van Hyfte, Abdul Ajagun; Nestor Mytides (78. Mitchel Paulissen), Mikhail Rosheuvel (90+2. Farshad Noor).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen (29. Giovanni Troupée), Robin van der Meer; Darren Rosheuvel (53. Andreas Ludwig), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (88. Sean Klaiber); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Onderlinge resultaten

18 Februari 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
Roda JC Kerkrade
vs
FC Utrecht
4  
10 September 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Roda JC Kerkrade
0  
23 April 2017
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Roda JC Kerkrade
0  
17 December 2016
18:30
Eredivisie - Regulier
  0
Roda JC Kerkrade
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres