zondag 11 december 2016  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
2
Sébastien Haller (85)
-
Heracles Almelo
0
Mike te Wierik (e.d. 32)

FC Utrecht - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Er is vrije kaartverkoop voor de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Heracles Almelo. Dat duel begint op zondag 11 december in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur.

Je hebt dus geen (Seizoen)Clubkaart nodig om kaarten te kopen voor die partij. Tickets zijn verkrijgbaar via internet, in de FC Utrecht Fanshop (open: dinsdag – zaterdag, 10.00 – 17.00 uur) en op de wedstrijddag vanaf 12.30 uur bij de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside.

MOOI PAKKET VOOR WARME FAMILIEBANDEN

Op 11 december vieren we voetbal zoals voetbal is bedoeld. Die dag, FC Utrecht speelt dan tegen Heracles Almelo, nodigen we vaders uit om met hun zonen naar het stadion te komen.

Natuurlijk is die actie niet alleen voorbehouden aan vaders en zonen. FC Utrecht eert die dag elke mooie familieband, of je nu moeder en dochter bent, oom en neef of grootvader en kleinzoon. Speciaal hiervoor is een mooi pakket samengesteld dat in de Fanshop of de webshop is op te halen: twee wedstrijdkaartjes en twee unieke FC Utrecht sjaals voor slechts €29,95 (exclusief eventuele verzendkosten). Wie voor woensdag 15:00 uur bestelt heeft het pakket nog op tijd in huis voor pakjesavond.

Zin in een mooie feestelijke experience en met je kids naar zondagmiddagvoetbal? BESTEL HIER HET PAKKET.

De wedstrijd tegen Heracles Almelo op 11 december vormt de afsluiting van een mooie eerste seizoenshelft, waarbij FC Utrecht na een stroef begin de nodige punten wist te pakken. Om die eerste seizoenshelft te vieren lopen er speciaal voor de gelegenheid clowns op de promenade en worden de kids onder handen genomen door schmink-artiesten. Ook zijn er signeersessies en doet de catering een duit in het zakkie met een mooie aanbieding.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar.

FC Utrecht neemt het zondag in Stadion Galgenwaard op tegen Heracles Almelo. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over het laatste thuisduel van 2016, dat zondag om 14.30 uur begint.

“Wij zijn verder dan vorig jaar. Wij zijn beter geworden.” Dat betekent heel wat, maar niet dat FC Utrecht in de vierde versnelling het duel met de Heraclieden benadert. Integendeel. Volle vaart vooruit, dat is het enige wat kán, wat ís. “Het gaat in deze fase van het seizoen om positioneren op de ranglijst. In dat proces kunnen we zondag weer een belangrijke stap zetten.”

Stijgende lijn
En in dat proces wérden de voorbije weken al de nodige stappen gezet. De recente vorm van FC Utrecht is uitstekend. Op de ranglijst van de Eredivisie zet niet één team een dusdanige stijgende lijn neer als de FC uit de Domstad.

‘Doorbijten’
Toch zit er nog rek in de ploeg, weet Ten Hag. Eén van de aandachtspunten: toeslaan wanneer het kan. Genadeloos zijn. “We moeten de momenten herkennen waarop we directer kunnen en moeten spelen”, legt Ten Hag uit. “En we moeten van de eerste tot en met de laatste tel bij de les blijven. We geven tegenstanders te vaak nog de mogelijkheid om te ontsnappen. Als je de tegenstander eenmaal op de rug hebt, dan moet je doorbijten.”

Momenten herkennen
“We moeten tegen Heracles Almelo 100 procent zijn om die ploeg op de rug te leggen”, stelt de oefenmeester van FC Utrecht. “Vervolgens moeten we de momenten herkennen waarop we doelgericht moeten zijn.”

‘Steeds beter accorderen’
Parallel aan de stijgende lijn van het team op de ranglijst, verloopt de ontwikkeling van het middenveld als geheel. “Het middenveld is vaak bepalend voor de dominantie die je hebt over de wedstrijd. Het gaat in ons team steeds beter accorderen; in alle linies, maar zeker ook op het middenveld”, licht Ten Hag toe. “Er zitten heel veel ingrediënten in ons middenveld die bij elkaar passen.”

Voluit gaan
FC Utrecht heeft in 2016 nog drie duels voor de boeg: Heracles Almelo-thuis, PEC Zwolle-uit en tot slot Roda JC Kerkrade-uit. “We staan voor een belangrijke laatste speelweek van het jaar. Die week willen we goed starten, dit jaar willen we goed afsluiten”, zegt Ten Hag. “We hebben het thuispubliek in 2016 mooie dingen laten zien. Dat moeten we nu ook doen. Nog één keer in Stadion Galgenwaard voluit gaan, óók om het publiek te bedanken voor de waardevolle wisselwerking dit jaar.”

32
Mike te Wierik
52
Sofyan Amrabat
59
Ramon Leeuwin
78
Samuel Armenteros
85
Sébastien Haller
90
Tim Breukers
16
20
3
8
15
25
7
10
6
22
9
1
2
3
4
27
21
10
14
8
9
7

Heracles Almelo

1
Bram Castro
2
Tim Breukers
3
Mike te Wierik
4
Robin Pröpper
27
Justin Hoogma
21
Robin Gosens
10
Thomas Bruns
14
Joey Pelupessy
8
Lerin Duarte
9
Samuel Armenteros
7
Brahim Darri
25
Renze Fij
28
Michael Brouwer
12
Wout Droste
29
Reuven Niemeijer
17
Brandley Kuwas
19
Vincent Vermeij
15
Jaroslav Navratil
11
Tarik Kada
22
Daryl van Mieghem

FC Utrecht zet Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard met 2-0 aan de kant.

Drie punten mag FC Utrecht wederom bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag won tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2016 met 2-0 van Heracles Almelo.

Het is een zeldzame uitbraak van Heracles Almelo. Maar het is er één, en de uitval biedt Brahim Darri een dot van een mogelijkheid. Mark van der Maarel is het die met een uiterste krachtinspanning en een perfecte getimede sliding op de proppen komt. Het gevaar? Geneutraliseerd. De 1-0 voorsprong? Vastgehouden.

De Zwevende Deen
Niet veel later proberen de Heraclieden het op een andere wijze; met een schot van afstand. Robin Gosens jaagt de bal hard richting de bovenhoek. Het verhaal gaat dat sommigen op de tribune ‘m al tellen, de goal. Dat ze al beginnen met het verwerkingsproces. Maar zij die dat doen, die rekenen buiten David Jensen. De Zwevende Deen. De boomlange sluitpost gaat gestrekt en duwt het leer met het puntje van zijn vinger tegen de lat. De kans? Weg. De nul? Jawel, die staat nog steeds op het bord.

Te Wierik helpt een handje
Die nul, voor de duidelijkheid, staat achter ‘Heracles Almelo’. Die ploeg is weliswaar een partij in het duel in Stadion Galgenwaard, maar bij lange na niet de bovenliggende. Dát is FC Utrecht. En achter die naam staat na een dik halfuur spelen geen ‘0’, maar een ‘1’. Een dikverdiende ‘1’. Een ‘1’ die tot stand komt vanuit een hoekschop. Nacer Barazite neemt ‘m, Willem Janssen komt een paar centimeter tekort, maar krijgt net als zijn ploegmakkers hulp van Mike te Wierik. De verdediger werkt de bal in eigen doel: 1-0.

Uitstekend
Die voorsprong gaat gepaard met een uitstekend spelend FC Utrecht. De ploeg weet zich wel raad met de vijfmansdefensie van de ploeg uit Overijssel, die zeker in het eerste bedrijf niets in de pap te brokkelen heeft in een sfeervol Stadion Galgenwaard. Pas na de rust, als verdediger Robin Pröpper door creatieveling Brandley Kuwas wordt vervangen door trainer John Stegeman, komen de Heraclieden beter in hun sas en hun spel.

Haller beslist de pot
Vijf minuten voor tijd kunnen dik zeventienduizend voetballiefhebbers stoppen met billenknijpen. Sébastien Haller gaat naar de grond in de zestien, Bas Nijhuis wijst naar de stip. Haller is het zelf die zich bij de bal meldt en tekent voor zijn dertiende benutte penalty in de Eredivisie: 2-0, over en sluiten. Drie punten erbij, een directe concurrent verslagen en wéér de nul gehouden.

Op naar Zwolle!
FC Utrecht is een week waarin het drie duels krijgt voorgeschoteld – na Heracles-thuis volgen woensdag PEC Zwolle-uit en zaterdag Roda JC Kerkrade-uit – dus goed begonnen. Woensdag om 18.30 uur is het alles of niets, want is het bekervoetbal dat op de rol staat. Aan de support zal het alvast niet liggen;   

FC Utrecht - Heracles Almelo 2-0 (1-0)
32. Mike te Wierik (eigen doelpunt) 1-0
85. Sébastien Haller (strafschop) 2-0

Gele kaarten: Sofyan Amrabat, Ramon Leeuwin (beiden FC Utrecht) en Samuel Armenteros (Heracles Almelo).

Rode kaart: 90. Tim Breukers (Heracles Almelo, neerhalen doorgebroken tegenstander).

Toeschouwers: 17.429.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder (21. Mark van der Maarel), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (68. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers, Mike te Wierik, Robin Pröpper (46. Brandley Kuwas), Justin Hoogma, Robin Gosens; Joey Pelupessy, Lerin Duarte (81. Vincent Vermeij), Thomas Bruns; Samuel Armenteros, Brahim Darri (88. Jaroslav Navrátil). 

Onderlinge resultaten

29 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
2  
17 December 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
11 Maart 2017
19:45
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
1  
11 December 2016
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres