zondag 27 november 2016  16:45
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
3
Sébastien Haller (2)
Giovanni Troupée (52)
Sébastien Haller (84)
-
Feyenoord
3
Dirk Kuyt (4)
Nicolai Jørgensen (90)
Michiel Kramer (90)

FC Utrecht - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Kaartverkoop aan Club- en Seizoenkaarthouders van FC Utrecht.

De kaartverkoop voor de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Feyenoord is van start gegaan. Er worden tickets verkocht aan Club- en Seizoenkaarthouders van FC Utrecht.

Seizoenkaarthouders van FC Utrecht kunnen maximaal 3 kaartjes aanschaffen voor de topper tegen Feyenoord, die op zondag 27 november om 16.45 uur begint in Stadion Galgenwaard.

Clubkaarthouders van FC Utrecht kunnen 1 kaartje kopen voor de partij tegen Feyenoord. Dit betekent dat er geen Junior-Tigersetjes gekocht kunnen worden voor deze wedstrijd.

Kaarten zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Die is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Let op: de kaartverkoop sluit op zaterdag 26 november, 23.59 uur. Dat houdt logischerwijs ook in dat de kassa's op de wedstrijddag gesloten zijn.

Trainer/coach Erik ten Hag kijkt vooruit naar FC Utrecht - Feyenoord.

FC Utrecht - Feyenoord. Dát is de pot die zondag op de rol staat. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het duel met de koploper van de Eredivisie.

Diep moest FC Utrecht gaan in Enschede tegen FC Twente. Héél diep. En met resultaat: met tien man sleepte FC Utrecht een punt binnen in De Grolsch Veste, waar voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag zelfs winstkansen lagen. “Die partij heeft veel kracht gekost. We zagen het ook in de data: onze spelers maakten aanzienlijk meer explosieve acties dan gebruikelijk is. Dat voel je, maar daar is de ploeg goed doorheen gekomen”, aldus Ten Hag.

Een boost
“Of het voor de spirit goed was, met tien man een punt scoren in Enschede? Ja. We zijn groeiende, dat is een repeterend verhaal, maar dat zie je. Vorige week zei ik: we treffen nu twee tegenstanders die hoger op de ranglijst staan en zullen nu zien waar we staan”, zegt de oefenmeester. “We hebben een goede wedstrijd achter de rug tegen een sterke tegenstander, maar het gevoel is toch dubbel. We deden dat nu met tien man, ik had graag gezien hoe we met z’n elven voor de dag waren gekomen. Het geeft wel een boost, de wetenschap dat we met tien man uit tegen een heel goede ploeg overeind kunnen blijven.”

‘Teamprestatie’
Met z’n tienen de Twentse voetbalstorm doorstaan, dat vergt teamwork. En dat leverde de ploeg. Het waren niet tien voetballers die knokten in Enschede, het was één team. “Het werd nog eens duidelijk: together each achieves more.

Het gaat om nú
“Nu hebben we te maken met Feyenoord als tegenstander. De koploper, en op die eerste plek staan ze natuurlijk niet voor niets”, weet Ten Hag. Dat FC Utrecht sinds 2006 wacht op een thuiszege op Feyenoord, dat de Rotterdammers in Nederland dé te kloppen mannen zijn en dat er nog een gevoelsmatige sportieve rekening openstaat vanwege de bekerfinale van afgelopen seizoen? Allemaal leuk en aardig, maar echt tellen doet het zondag niet, aldus de oefenmeester van de Utrechters. “Het belangrijkste is dat we bij onszelf blijven. Al die facetten? Ze zorgen wellicht voor extra drive. Het verleden is het verleden. We zijn nu met dít seizoen bezig. En in dit seizoen willen we iets bereiken. Dát is wat telt.”

2
Sébastien Haller
4
Dirk Kuyt
39
Karim El Ahmadi
52
Giovanni Troupée
81
Bilal Basacikoglu
84
Sébastien Haller
90
Nicolai Jørgensen
90
Michiel Kramer
1
20
2
8
15
25
7
10
6
22
9
25
2
33
6
18
8
7
10
28
9
11

Feyenoord

25
Brad Jones
2
Rick Karsdorp
33
Eric Botteghin
6
Jan-Arie van der Heijden
18
Miquel Nelom
8
Karim El Ahmadi
7
Dirk Kuyt
10
Tonny Vilhena
28
Jens Toornstra
9
Nicolai Jørgensen
11
Eljero Elia
22
Justin Bijlow
30
Pär Hansson
15
Lucas Woudenberg
26
Bart Nieuwkoop
31
Wessel Dammers
5
Marko Vejinovic
20
Renato Tapia
27
Simon Gustafson
40
Mo El Hankouri
14
Bilal Basacikoglu
19
Steven Berghuis
29
Michiel Kramer

FC Utrecht en Feyenoord in balans in Stadion Galgenwaard: 3-3.

In een spectaculaire wedstrijd speelde FC Utrecht vanavond (zondag) met 3-3 gelijk tegen Feyenoord. De Rotterdammers kwamen door twee treffers in de ultieme slotfase langszij in Stadion Galgenwaard.

Dof is de knal, gigantisch is de explosie van vreugde. Sébastien Haller schiet zes minuten voor tijd vanaf een meter of twintig de bal met volle overtuiging tegen de touwen. Het staat 3-1, en FC Utrecht koerst af op een zege die het méér dan verdient tegen koploper Feyenoord, dat er maar zelden aan te pas komt in een kolkend Stadion Galgenwaard.

Opdoffer
De uitgelaten stemming krijgt een stevige opdoffer als Nicolai Jørgensen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van dichtbij de 3-2 tegen de touwen frommelt. Als vierde official Edwin van de Graaf vervolgens het bord de lucht in steekt waaruit blijkt dat er nog negen minuten worden gespeeld – de wedstrijd ligt lang stil vanwege een blessure bij Robbin Ruiter, die een kwartier voor tijd door David Jensen wordt vervangen – is duidelijk wat de missie is van de Utrechters; stand houden. Nog tien minuten.

Gelijkmaker in extremis
Maar dat lukt niet. In de allerlaatste minuut krijgt Feyenoord een corner, waarbij de Rotterdammers alle elf mee naar voren gaan. Van die elf is er één die de ruimte krijgt te koppen. Dat is Michiel Kramer. De invaller-spits werkt van dichtbij de gelijkmaker binnen. Hij is het die de eindstand van een wedstrijd die FC Utrecht verdient te winnen, bepaalt op 3-3.

Haller en Troupée
In die partij nemen de Utrechters tot twee keer toe al snel de leiding. In de tweede minuut van de eerste helft werkt Haller de 1-0 binnen, maar dan heeft twee minuten later Dirk Kuyt al een antwoord klaar (1-1). In de zevende minuut van de tweede helft benut Giovanni Troupée de rebound van een schot van Yassin Ayoub en wordt het 2-1. De opmaat naar een driepunter, zo lijkt het heel lang. Tot die negenennegentigste minuut. Die is er één te veel.

Volgende partij: ADO Den Haag-uit
Voor FC Utrecht wacht zondag de volgende wedstrijd. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in het Kyocera Stadion tegen ADO Den Haag. Die partij begint om 12.30 uur. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 11 december. Die dag is Heracles Almelo de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - Feyenoord 3-3 (1-1)
2. Sébastien Haller 1-0
4. Dirk Kuyt 1-1
52. Giovanni Troupée 2-1
84. Sébastien Haller 3-1
90. Nicolai Jørgensen 3-2
90+9. Michiel Kramer 3-3

Gele kaarten: Karim El Ahmadi en Bilal Basacikoglu (beiden Feyenoord).

Toeschouwers: 19.233.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter (75. David Jensen); Giovanni Troupée, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Robin van der Meer (90+3. Menno Koch); Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic (84. Patrick Joosten), Sébastien Haller.

Opstelling Feyenoord:
Brad Jones; Rick Karsdorp, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden (90+3. Michiel Kramer), Miquel Nelom; Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Dirk Kuyt; Jens Toornstra (72. Bilal Basacikoglu), Nicolai Jørgensen, Eljero Elia.

Onderlinge resultaten

23 September 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  1
Feyenoord
vs
FC Utrecht
0  
15 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
Feyenoord
vs
FC Utrecht
1  
24 Januari 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Feyenoord
1  
16 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Feyenoord
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres