maandag 10 april 2017  20:00
Stadion Galgenwaard
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
2
-
TOP Oss
1

Jong FC Utrecht - FC Oss

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Jong FC Utrecht – FC Oss
Speeldatum: 10-04-2017
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Jupiler League
ClubCard-verplichting: Bij deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht club- of seizoenkaart maximaal 6 kaarten.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn geen Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 kaart.
Openingstijd stadion: 19.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 25-03-2017, 09.00 uur 10-04-2017, 20.00 uur
Verkoop via Fanshop: 25-03-2017, 10.00 uur 08-04-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.30 uur geopend in de Fanshop
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn niet beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard tegen FC Oss.

Stadion Galgenwaard is vanavond voor de derde keer in een tijdsbestek van vier dagen het decor van een voetbalpartij. Waren het vrijdagavond nog de nationale vrouwenteams van Nederland en Frankrijk die elkaar troffen en stonden gisteren FC Utrecht en FC Twente tegenover elkaar in de Utrechtse voetbaltempel, vanavond is het de beurt aan Jong FC Utrecht en FC Oss. De Jupiler League-wedstrijd begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht is nog één overwinning verwijderd van het realiseren van lijfsbehoud. De Utrechters hebben een gat geslagen op hekkensluiter Achilles’29 van veertien punten en hebben ook vijf punten meer op de teller dan FC Dordrecht. Zes punten meer dan de beloftenploeg van de FC uit de Domstad heeft FC Oss, dat op plek zestien staat. En dat is vanavond de opponent van het team van trainer/coach Robin Pronk.

Doelpuntenmachine
Hoewel FC Oss geen rol van betekenis speelt in de strijd om de titel en de play-offs, is het team toch één van de attracties van de Jupiler League. De Ossenaren staan deze jaargang namelijk garant voor doelpunten; zowel vóór als tégen. Ga maar na: FC Oss-spits Tom Boere is met 31 treffers met overmacht topscorer van de Jupiler League. Samen met z’n aanvalscompagnon Justin Mathieu is hij goed voor méér treffers dan Jong FC Utrecht, en in z’n eentje scoort hij al meer dan heel Achilles’29. Maar aan de andere kant incasseren de Brabanders de doelpunten ook in rap tempo. FC Oss kreeg 84 goals om de oren en is daarmee de meest gepasseerde ploeg van de competitie.

Zes goals
Dat er bij de eerdere onderlinge ontmoeting tussen Jong FC Utrecht en FC Oss zes keer werd gescoord, is dan ook niet eens opmerkelijk te noemen. Dat de Utrechtse beloftenploeg met 4-2 aan het kortste eind trok in Oss was overigens wel een feit, maar niet nodig geweest. Er zat destijds méér in voor de Utrechters, die slordigheden afgestraft zagen door de Brabantse doelpuntenmachine.

Aftrap om 20.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Oss begint vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Kaartjes zijn overdag verkrijgbaar via internet en vanaf 18.30 uur bovendien in de FC Utrecht Fanshop. Wie niet van de partij is, maar wel graag op de hoogte wil blijven van het duel, kan daarvoor terecht op Twitter: @fcutrechtmatch

Jong FC Utrecht

TOP Oss

Utrechtse talenten spelen zich veilig dankzij 2-1 zege op FC Oss.

Jong FC Utrecht speelt ook in het seizoen 2017/2018 in de Jupiler League. Dat is sinds vanavond (maandag) een feit. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk pakte de laatste drie punten die het nodig had voor het bereiken van dat Grote Doel door met 2-1 van FC Oss te winnen in Stadion Galgenwaard.

Ruimtes! Ruimtes! Ongekend! Jong FC Utrecht krijgt ze in de slotfase van de partij tegen FC Oss. De talenten uit de Domstad verzuimen er gebruik van te maken en besparen de Ossenaren een afstraffing. Maar er écht om malen, dat doen weinig Utrechters op het moment dat het laatste fluitsignaal klinkt. Dan is immers de 2-1 zege een feit en daarmee de doelstelling van seizoen 2016/2017 bereikt: Jong FC Utrecht verzekert zich van lijfsbehoud.

Venema scoort er twee
Het mooie is: dat heeft Jong FC Utrecht gedaan met spelers die veelal afkomstig zijn uit de eigen opleiding. Wat dat betreft is de partij tegen de Ossenaren een illustratieve. Het is namelijk de één dag eerder 18 jaar geworden Nick Venema uit Austerlitz die in Stadion Galgenwaard beide Utrechtse doelpunten voor zijn rekening neemt. Een gekruld schot levert al snel de 1-0 op, en tien minuten na de rust rost Venema de 2-1 tegen de touwen.

Boere’s doelpunt is niet genoeg
Tussendoor scoort de Osse doelpuntenmachine Tom Boere. Hij staat op slag van rust op de juiste plek en kan zo de 1-1 met z’n hoofd aantekenen. Het is één van de spaarzame kansen van de Ossenaren, die vooral vanuit stilstaande spelsituaties gevaar trachten te stichten. Maar daar is de Utrechtse achterhoede prima tegen opgewassen.

Vrijdag, maandag, vrijdag
In rap tempo volgen de wedstrijden elkaar voor Jong FC Utrecht op. Vrijdag alweer wacht het volgende duel. Dan gaat Pronk’s ploeg op bezoek in Flevoland bij Almere City FC. Op Tweede Paasdag, maandag dus, nemen de Utrechters het in Stadion Galgenwaard op tegen SC Cambuur. En weer vier dagen later? Dan is het alweer bal! Dan speelt Jong FC Utrecht uit tegen SC Telstar.

Jong FC Utrecht - FC Oss 2-1 (1-1)
8. Nick Venema 1-0
45. Tom Boere 1-1
55. Nick Venema 2-1

Toeschouwers: 604.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joost Meendering; Sean Klaiber, Maarten Peijnenburg, Edson Braafheid (82. Myenty Abena), Jeff Hardeveld; Darren Rosheuvel, Rick Mulder, Andreas Ludwig, Sylla Sow; Dani van der Moot (67. Mitchell van Rooijen), Nick Venema (74. Hamza Boukhari).

Opstelling FC Oss:
Jordy Deckers; Jochem Jansen, Lorenzo Piqué, Dennis Janssen (77. Richard van der Venne), Dean van der Sluys; Dominique Kivuvu, Rick Stuy van den Herik, Fatih Kamaci (67. Boban Lazic); Istvan Bakx, Tom Boere, Justin Mathieu. 

Onderlinge resultaten

5 Oktober 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
TOP Oss
vs
FC Utrecht
1  
10 Augustus 2018
14:30
Oefenwedstrijd
  1
FC Utrecht
vs
TOP Oss
1  
19 Januari 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
TOP Oss
vs
FC Utrecht
0  
21 Augustus 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
TOP Oss
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres