vrijdag 17 maart 2017  20:00
Sportpark de Westmaat
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
3
-
FC Eindhoven
1

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Jong FC Utrecht – FC Eindhoven
Speeldatum: 17-03-2017
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: Sportpark de Westmaat Bunschoten/Spakenburg
Competitie: Jupiler League
ClubCard-verplichting: Bij deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn geen Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop.
Openingstijd stadion: 19.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 25-02-2017, 09.00 uur 17-03-2017, 12.00 uur
Verkoop via Fanshop: 25-02-2017, 10.00 uur 17-03-2017, 12:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.30 uur geopend bij Sportpark de Westmaat
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn niet beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Jong FC Utrecht speelt vanavond een Jupiler League-thuiswedstrijd in Bunschoten-Spakenburg. 

Vrijdag, wedstrijddag. Voor Jong FC Utrecht welteverstaan. Het beloftenteam van de FC uit de Domstad ontvangt vandaag FC Eindhoven op De Westmaat. In Bunschoten-Spakenburg begint de Jupiler League-wedstrijd om 20.00 uur.

Meer balbezit. Meer schoten op doel. Ook meer schoten náást, trouwens. Meer hoekschoppen. Minder overtredingen. Jong FC Utrecht had het eerder dit seizoen gewoonweg goed voor elkaar in het Jan Louwers Stadion tegen FC Eindhoven. Maar toch waren het de Brabanders die met een glimlach de kunstgrasmat verlieten. Want het scorebord, dat gaf enkel de meest voorname statistiek weer: FC Eindhoven 2, Jong FC Utrecht 1.

Gaan voor de winst
Vanavond zal het team van trainer/coach Robin Pronk er alles aan gelegen zijn opnieuw het beste van het spel te krijgen tegen de Eindhovenaren, om dan wél de daarbij behorende beloning in de vorm van drie punten te krijgen.

Wisselvallige opponent
Het FC Eindhoven van Ricardo Moniz is dit seizoen, meer dan de voorbije jaargangen overigens, bijzonder wisselvallig. De blauw-witten eindigden de afgelopen drie seizoenen als respectievelijk zesde, tweede en vierde, maar moeten het vooralsnog stellen met een elfde stek op de rangschikking. Maandag kreeg de formatie van Moniz een pijnlijke 0-5 oorwassing in het stadsonderonsje met Jong PSV. FC Eindhoven: het is dit seizoen vaak alles of niets; dertien zeges, vier remises, dertien nederlagen.

Kom kijken vanavond!
Kom vanavond op De Westmaat kijken naar Jong FC Utrecht - FC Eindhoven! De kassa’s gaan om 18.45 uur open en er is vrije kaartverkoop. Mocht je nu níet naar Bunschoten-Spakenburg komen maar wel benieuwd zijn naar het verloop van de wedstrijd, volg dan @fcutrechtmatch op Twitter voor een live verslag. 

20170310---JFCUAch-1466

Jong FC Utrecht

FC Eindhoven

Jong FC Utrecht deelt de lakens uit tegen FC Eindhoven: 3-1.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) een verdiende overwinning geboekt op FC Eindhoven. Op De Westmaat werden de Eindhovenaren door de Utrechters met 3-1 geklopt.

De steekpass van Nick Venema is op maat en verdient een applausje. Maar wat Odysseus Velanas dan doet, dat verdient nog meer dan dat. Een staande ovatie. Een groot onthaal. Want de jeugdinternational uit Zeist lukt een voortreffelijke goal. Het jeugdproduct van FC Utrecht gaat af op keeper Ruud Swinkels en chipt de bal even koelbloedig als subliem over de sluitpost heen. Swinkels is gezien, de bal ploft tegen de touwen: 2-0.

Van der Moot opent de score
Op dat moment is er amper een halfuur gespeeld op De Westmaat, waar Jong FC Utrecht de scepter zwaait. Al na zes minuten levert dat een doelpunt op. Ook bij die goal is Venema de aangever. Hij bedient Dani van der Moot, die van dichtbij een echte spitsengoal scoort (1-0).

Venema pikt ook een doelpunt mee
Oh, en Venema? Die pikt na twee doelpunten te hebben voorbereid tegen de Eindhovenaren ook nog zelf een goal mee. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen zijn de rollen omgedraaid en is het Van der Moot die het voorwerk doet en Venema die de bal het beslissende zetje geeft: 3-1.

Simpelweg te goed
Het Eindhovense doelpunt, dat is een zondagsschot op vrijdagavond. Gelost door Rai Vloet, die vanaf een meter of dertig uithaalt en de door hem geschoten bal van richting veranderd ziet worden en in het doel ziet vliegen. Da’s de 2-1, da’s de aansluitingstreffer. Maar echt spannend wordt het in Bunschoten-Spakenburg geen moment. Daar speelt Jong FC Utrecht simpelweg te goed voor.

Een korte break
Na vier partijen in een tijdsbestek van slechts twaalf dagen ligt de competitie voor de beloftenploeg van FC Utrecht nu even stil. Aanstaande dinsdag volgt nog wel een oefenpartij tegen DOVO. Maar pas op maandag 3 april gaat het weer om de punten. Dan is Jong Ajax in Amsterdam de tegenstander van het team van trainer/coach Robin Pronk.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 3-1 (2-0)
7. Dani van der Moot 1-0
24. Odysseus Velanas 2-0
49. Rai Vloet 2-1
73. Nick Venema 3-1

Gele kaarten: Rick van der Meer en Jelle de Lange (beiden Jong FC Utrecht), Tibeau Swinnen en Maxime Gunst (beiden FC Eindhoven).

Toeschouwers: 654.

Scheidsrechter: Freek van Herk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joost Meendering; Tafari Moore, Maarten Peijnenburg, Myenty Abena, Jelle de Lange; Rick van der Meer, Odysseus Velanas (71. Jan-Willem Tesselaar), Rick Mulder, Hamza Boukhari; Dani van der Moot, Nick Venema (88. Bram van Eijk).

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Sebastiaan De Wilde, Civard Sprockel, Dario van den Buijs, Maxime Gunst; Kyle De Silva, Tibeau Swinnen (77. Jonathan Rowell), Rai Vloet; Mart Lieder, Rafael Uiterloo (46. Tibo Van De Velde), Jari Vandeputte (46. Leonardo).

Onderlinge resultaten

7 December 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Eindhoven
vs
FC Utrecht
0  
16 Maart 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  5
FC Eindhoven
vs
FC Utrecht
2  
3 November 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Eindhoven
2  
17 Maart 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Eindhoven
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres