maandag 19 december 2016  20:00
Stadion Galgenwaard
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
2
-
SC Telstar
1

Jong FC Utrecht - SC Telstar

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Kaarten voor de laatste thuispartij van Jong FC Utrecht van 2016 zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De kaartverkoop voor de Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstar is begonnen. Je hebt geen (Seizoen)Clubkaart nodig om tickets aan te schaffen voor de wedstrijd die op maandag 19 december in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint.

Telstar-thuis is de laatste wedstrijd van Jong FC Utrecht dit kalenderjaar. Kaarten voor de partij zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

De FC Utrecht Fanshop is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag is de winkel bovendien open, vanaf 18.30 uur. 

Jong FC Utrecht

SC Telstar

2-1 overwinning en over Fortuna Sittard heen op de ranglijst

Wie vandaag (maandag) naar de eerste helft van de wedstrijd Jong FC Utrecht - Telstar heeft gekeken, moet er geloof in hebben dat het beloftenteam van de Utrechters de stand op de ranglijst snel ontstijgt. De ploeg van Robin Pronk was in die eerste helft heer en meester in Stadion Galgenwaard. De twee doelpunten die in dat eerste tijdsbestek vielen: die waren uiteindelijk beslissend, 2-1.

Op een presenteerblaadje
Jong FC Utrecht speelt in die eerste twintig minuten onbevangen; alsof er helemaal niets op het spel staat. Niets is minder waar. Met een overwinning van Jong FC Utrecht kan de ploeg immers zo net voor de feestdagen een plek stijgen. Kerk profiteert als eerste van de dadendrang. De aanvaller, vorige week nog in de punt van de aanval in het bekerduel van FC Utrecht, krijgt de bal op een presenteerblaadje van de opkomende Tafari Moore. Kerk heeft de binnenkant van de paal ervoor nodig, maar de snelle treffer telt.

Eerste acte
De 2-0 valt niet snel daarna en ook nog eens geheel verdiend. Telstar heeft nog geen fatsoenlijke aanval van de grond gekregen als Joosten een vuurpijl afschiet op keeper Zonneveld. De doelman van Telstar pareert de inzet, maar kan de rebound van Sylla Sow niet meer keren. Verbouwereerd zien de Velzenaren de pijnlijke achterstand oplichten op het scorebord.

Code Rood
De tweede helft lijkt lange tijd voer voor de statistici. De wedstrijd kabbelt voort, zonder dat daar noemenswaardige momenten in voorkomen. Tot de 71e minuut. Uit het niets valt de 2-1. Telstar dringt een klein beetje aan, maar om nou te zeggen dat die aansluiter er aan zat te komen: nee. Daana stapelen de kansen zich op. Een penalty voor Jong FC Utrecht kan de ploeg uit de brand helpen, maar de trap van 11 meter is niet aan Karim Loukili besteed. Wat volgt? Een paar keer Code Rood in het strafschopgebied van Thijmen Nijhuis, die het thuispubliek doet billenknijpen. Maar de gelijkmaker valt niet. Die vierde driepunter van het seizoen? Die komt er.

Overwinteren
Jong FC Utrecht gebruikt de winterstop om twee oefenwedstrijden af te werken en om zich zo voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Bij de start van de nieuwe competitiehelft wacht 16 januari NAC Breda.

Jong FC Utrecht – Telstar 2-1

5. Kerk
17. Sow
72. Zamouri

Gele kaarten: Abena (Jong FC Utrecht), Tutuarima (Telstar)

Toeschouwers: 915

Scheidsrechter: Steven van der Vrande

Opstelling SC Telstar:
Wesley Zonneveld; Toine van Huizen (78. Guyon Philips); Frank Korpershoek; Fabian Serrarens; Mohammed Ajnane; Denis Mahmudov (69. Liban Abdulahi); Benjamin van den Broek; Jordy Tutuarima; Orhan Dzepar (69. Zamouri); Floris van der Linden; Crescendo van Berkel

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sean Klaiber (68. Maarten Peijnenburg); Menno Koch; Myenty Abena; Ali Ulusoy; Odysseus Velanas; Tafari Moore; Karim Loukili; Gyrano Kerk (75. Hamza Boukhari); Patrick Joosten; Sylla Sow.

Onderlinge resultaten

13 April 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  1
SC Telstar
vs
FC Utrecht
0  
15 December 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
SC Telstar
1  
21 April 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  3
SC Telstar
vs
FC Utrecht
1  
19 December 2016
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Utrecht
vs
SC Telstar
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres