vrijdag 16 september 2016  20:00
Kras Stadion
Keuken Kampioen Divisie
FC Volendam
2
Jack Tuijp (12)
Jack Tuijp (69)
-
Jong FC Utrecht
2
Kristoffer Peterson (49)
Darren Rosheuvel (83)

FC Volendam - Jong FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Tickets voor Jupiler League-wedstrijd van vrijdag 16 september vanaf nu verkrijgbaar.

De kaartverkoop voor de wedstrijd FC Volendam - Jong FC Utrecht is begonnen. Het Jupiler League-duel, dat op vrijdag 16 september om 20.00 uur begint en dus gelijktijdig met de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - FC Groningen wordt gespeeld, kan met de auto bezocht worden.

Autokaarten kosten 14,20 euro per stuk en kunnen worden aangeschaft door Seizoenkaart-, Uitkaart- en Clubkaarthouders van FC Utrecht. Wie een Autokaart koopt, krijgt er een parkeeraanwijzing bij. De route op dat schrijven dient op vrijdag 16 september gevolgd te worden. Omwisselen kan bij aankomst in Volendam vanaf 18.30 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop. De kaartverkoop sluit uiterlijk op woensdag 14 september om 23.59 uur.

12
Jack Tuijp
49
Kristoffer Peterson
65
Odysseus Velanas
69
Jack Tuijp
73
Rick van der Meer
82
Henny Schilder
83
Darren Rosheuvel
84
Kees Kwakman
85
Jack Tuijp
90
Jan-Willem Tesselaar
1
2
3
4
5
6
10
8
7
9
11
31
32
33
42
45
36
26
44
49
39
21

FC Volendam

1
Hobie Verhulst
2
Ties Evers
3
Henny Schilder
4
Erik Schouten
5
Paul Kok
6
Kevin Visser
10
Kevin van Kippersluis
8
Kees Kwakman
7
Daniel van Son
9
Jack Tuijp
11
Gyliano van Velzen
16
Jordi van Stappershoef
20
Mitchel Michaelis
12
Jermano Lo Fo Sang
13
Raoul Esseboom
14
Rafik El Hamdi
15
Joey Veerman
17
Gerry Vlak
18
Bert Steltenpool

Jong FC Utrecht weet nummer 2 van klassement in bedwang te houden in Kras Stadion: 2-2.

Jong FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het uitduel met FC Volendam. Op de kunstgrasplaggen van de nummer 2 van de Jupiler League rechtten de talenten twee keer de rug na op achterstand te zijn gekomen: 2-2.

Hij wijst. En wel naar de stip. Een kleine tien minuten voor tijd kent scheidsrechter Steven van der Vrande Jong FC Utrecht een penalty toe in Volendam. Daar gaat de plaatselijke FC op dat moment met 2-1 aan de leiding. Maar niet lang meer, na dat besluit van de leidsman, die een handsbal heeft gezien. Darren Rosheuvel eigent zich de bal toe, legt die op de elfmetervlek neer en jakkert ‘m tegen de touwen: 2-2.

Ontlading
Dat doelpunt wordt door de spelers van de beloftenploeg van FC Utrecht gevierd met verve. ‘Yes’, zie je ze uitstralen, ‘we hebben het tegen een topploeg uit de Jupiler League opnieuw geflikt een achterstand weg te werken!’ Overduidelijk minder in zijn hum is Kees Kwakman. De Volendammer mengt zich in het feestgedruis, begaat een overtreding en krijgt rood.

Amper kans? Een punt!
In de tien minuten die er dan nog te spelen zijn in het Kras Stadion komt geen doelpunt meer dan een winnaar oplevert. En toch is er voor je gevoel wel een zegevierende partij. Een morele. Dat is Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk wordt vooraf amper kans toegedicht, maar neemt een dikverdiend punt mee terug naar de Domstad.

Peterson schiet raak
Kort na de rust valt de eerste Utrechtse goal tegen Het Andere Oranje. Invaller Hamza Boukhari, amper een paar minuten binnen de lijnen, breekt door over de flank en legt de bal neer bij de tweede paal. Daar staat Kristoffer Peterson. De Zweed is vastberaden en schuift het leer in de kooi. Geen makkelijke goal, wel een belangrijke: 1-1 staat het dan.

Tuyp scoort (1)
Peterson’s doelpunt maakt de voor de break opgelopen schade ongedaan. Na dik tien minuten openen de Volendammers de score. Ras-Volendammer Jack Tuyp produceert een goede schuiver van dichtbij en tekent voor de 1-0. Een zege? Menig Volendammer lijkt er op dat moment rekening mee te houden.

Tuyp scoort (2)
Dat gevoel borrelt bij de meeste toeschouwers opnieuw op zo’n twintig voor tijd. Dan is het opnieuw Tuyp die, als ware hij een roofdier, toeslaat op het moment dat hem net even een metertje of twee teveel aan ruimte wordt geboden. Vanaf een meter of twintig hoest hij de bal succesvol op het door Menno Heus verdedigde hok: 2-1. ‘Nu is het wel kat in het bakkie’, is de overtuiging van het gros van de toeschouwers.

Wilskracht resulteert in punt
Maar die aanwezigen hadden buiten de wilskracht en klasse van de jonge spelers van FC Utrecht gerekend. Die hadden er geen rekening mee gehouden dat de jongelingen er opnieuw toe in staat waren hun rug te rechten en de gelijkmaker te scoren. Maar dat doen ze wel. Het wordt 2-2.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
12. Jack Tuyp 1-0
48. Kristoffer Peterson 1-1
69. Jack Tuyp 2-1
83. Darren Rosheuvel (strafschop) 2-2

Gele kaarten: Henny Schilder, Jack Tuyp (beiden FC Volendam), Odysseus Velanas, Rick van der Meer, Jan Willem Tesselaar (allen Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 83. Kees Kwakman (FC Volendam).

Toeschouwers: 2.952.

Scheidsrechter: Steven van der Vrande.

Opstelling FC Volendam:
Hobie Verhulst; Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok; Kevin Visser, Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis; Daniel van Son (78. Bert Steltenpool), Jack Tuyp (86. Rafik El Hamdi), Gyliano van Velzen.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg, Myenty Abena, Bram van Eijk; Darren Rosheuvel, Rick van der Meer (73. Jan Willem Tesselaar), Kristoffer Peterson; Sylla Sow, Dani van der Moot (57. Odysseus Velanas), Rodney Antwi (46. Hamza Boukhari).

Onderlinge resultaten

23 November 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Volendam
vs
FC Utrecht
0  
9 April 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Utrecht
vs
FC Volendam
1  
8 December 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Volendam
vs
FC Utrecht
1  
13 Februari 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Utrecht
vs
FC Volendam
4  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres