maandag 12 september 2016  20:00
Stadion Galgenwaard
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
3
Gyrano Kerk (23)
Gyrano Kerk (41)
Maarten Peijnenburg (82)
-
Fortuna Sittard
0

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Tickets voor Jupiler League-wedstrijd via internet en in FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

De kaartverkoop voor de Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard is vanmorgen begonnen. Kaarten voor het duel dat op maandag 12 september in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Er is vrije verkoop, dus je hebt geen Seizoen- of Clubkaart nodig om een kaartje te kopen voor de partij tegen de Limburgers. Er worden zoals te doen gebruikelijk voor een partij van Jong FC Utrecht alleen voor de Noordtribune kaarten verkocht.

Jong FC Utrecht vervolgt vanavond (maandag) de jacht op de eerste driepunter van het seizoen in de Jupiler League.

Jong FC Utrecht speelt vanavond een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Jupiler League-wedstrijd begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Er is vrije verkoop voor het treffen tussen de Utrechters en de Limburgers.

Hogere weerstand; dat Jong FC Utrecht die zou treffen in de Jupiler League, was nog voordat de bal dit seizoen zou gaan rollen, wel bekend. Dat het voor de jonkies uit de Domstad een behoorlijke klus zou worden zich in de beginfase van het seizoen te meten met de vaak (veel) meer ervaren spelers van de respectievelijke opponenten ook. Een leerschool, soms een harde, maar zeker een goede; dát is de Jupiler League voor de Utrechters. Die werden niet één keer weggespeeld, verloren niet één keer dik, maar wachten nog wél op de eerste zege van het seizoen.

Fortuna komt van ver
Tegenstander Fortuna Sittard heeft zowel financieel als sportief vele moeilijke jaren achter de rug. Na de degradatie uit de Eredivisie eindigden de geel-groenen twee keer in het linker- en liefst twaalf keer in het rechterrijtje van de Jupiler League, terwijl de ploeg daarvoor toch zeven seizoenen aan één stuk in de Eredivisie had gespeeld en in de jaren tachtig regelmatig in het linkerrijtje van de Eredivisie eindigde.

Windstreken
Met de huidige selectie lijkt er volop perspectief voor een mooie eindklassering. Mede ingegeven door de komst van een nieuwe clubeigenaar, de Turkse investeerder Isitan Gün, staat er een kwalitatief alleraardigste spelerskern. Met flink wat nationaliteiten erin bovendien. Zoals bijvoorbeeld de Macedoniër Stefan Askovski, de Bulgaar Kamen Hadzhiev, de Poolse Engelsman Adrian Purzycki, de Duitse Turk Okan Kurt, de Duitse Nigeriaan Junior Torunarigha en de Franse Senegalees Djibril Dianessy. Zij, en vele anderen, worden geleid door trainer Ben van Dael.

Kom kijken in Stadion Galgenwaard
De Jupiler League-wedstrijd Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard begint vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Er is vrije verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop, waarvan de deuren vandaag om 19.00 uur open gaan. Zit je niet op de tribune vandaag? Volg dan live het verslag van de wedstrijd via Twitter: @fcutrechtmatch. 

23
Gyrano Kerk
41
Gyrano Kerk
82
Maarten Peijnenburg
16
53
33
34
15
24
26
48
27
10
21
1
2
3
6
25
4
10
24
18
9
11

Fortuna Sittard

1
Leon ter Wielen
2
Christopher Braun
3
Ferry de Regt
6
Luc Mares
25
Marko Ospitalieri
4
Kamen Hadzhiev
10
Frank Wiafe
24
Okan Kurt
18
Roald van Hout
9
Junior Torunarigha
11
Aziz Khalouta
21
Paul van der Helm
31
Job van de Walle
12
Stefan Askovski
23
Perr Schuurs
8
Jordy Briels
17
Dries Saddiki
26
Adrian Purzycki
27
Clint Essers
22
Gavin Vlijter
19
Djibril Dianessy

Beloftenploeg in Stadion Galgenwaard met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard.

Jong FC Utrecht heeft de eerste driepunter in de Jupiler League binnen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk was vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard een maatje te groot voor Fortuna Sittard. De subtopper uit Sittard werd met 3-0 verslagen door de Utrechters.

Splijtend. Dat is het enige juiste woord om de pass te omschrijven die Robin van der Meer geeft na een minuut of veertig spelen. Verdediger Luc Mares van Fortuna Sittard rukt op, verspeelt de bal en laat een gapend gat achter. Daarin duikt Gyrano Kerk en speelt Van der Meer de bal. Kerk, een ware plaag voor de Limburgers, schiet even overtuigend als knap de 2-0 tegen de touwen.

Beslist
Helemaal beslist is de pot dan nog niet, al komt de tik van de margeverdubbelaar overduidelijk wel hard aan bij de Limburgers. Trainer Ben van Dael past nog een dubbele wissel toe in de rust en krijgt daarmee voor een minuut of vijf de Schwung weer terug in de geel-groene gelederen, maar dat is dan ook dat. Toch blijft de marge van twee een vervaarlijke. Des te prettiger is het dat verdediger Maarten Peijnenburg, anderhalve minuut nadat hij Myenty Abena heeft vervangen, de 3-0 tegen de touwen jaagt. Nacer Barazite legt de bal vanuit een vrije trap bij de tweede paal neer en daar duikt de verdediger – kennelijk beschikkend over Torinstinct – helemaal vrij op. Raak. En: beslist!

Kerk
Halverwege de eerste helft opent Kerk de score. Op dat moment krijgt de Utrechtse overmacht daarmee volledig verdiend gestalte. Balverlies op eigen helft van Roald van Hout wordt door de talenten uit de Domstad met de zwaarste sanctie bestraft: een goal. Patrick Joosten krijgt de bal bij Kerk, die Leon ter Wielen het nakijken geeft (1-0).

Eén kans
In een eerder stadium krijgt Fortuna Sittard één dijk van een kans. Nog 0-0 staat het als de Duitse Nigeriaan Junior Torunarigha opduikt voor de Deense sluitpost David Jensen. De keeper van Jong FC Utrecht strekt zich volledig en duwt met de uiteinden van z’n handschoenen de bal over de achterlijn. Daarmee voorkomt hij dat de 204 meegereisde fans uit ‘Zitterd’ kunnen juichen.

Bijzonder
De overwinning van Jong FC Utrecht op Fortuna Sittard is er één met een historisch karakter, want het is de eerste zege van de Utrechtse beloftenploeg op het één na hoogste niveau. De driepunter zorgt ervoor dat de ploeg van Pronk oprukt van de twintigste – en laatste – naar de zeventiende positie in de Jupiler League.

Vrijdag alweer aan de bak
Lang tijd om te genieten van de overwinning is er voor de talenten uit Utrecht niet. Want: vrijdag wacht alweer de volgende partij. Die dag is het Kras Stadion de plaats van handeling en FC Volendam, de nummer drie van de ranglijst, de tegenstander.

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard 3-0 (2-0)
23. Gyrano Kerk 1-0
41. Gyrano Kerk 2-0
82. Maarten Peijnenburg 3-0

Toeschouwers: 891.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Tafari Moore, Myenty Abena (80. Maarten Peijnenburg), Jelle de Lange, Robin van der Meer (62. Ali Ulusoy); Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas, Patrick Joosten; Gyrano Kerk, Nacer Barazite, Kristoffer Peterson (79. Sylla Sow).

Opstelling Fortuna Sittard:
Leon ter Wielen; Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares, Marco Ospitalieri (80. Djibril Dianessy); Kamen Hadzhiev, Okan Kurt, Frank Wiafe (46. Stefan Askovski); Roald van Hout, Junior Torunarigha (46. Jordie Briels), Aziz Khalouta. 

Onderlinge resultaten

20 April 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
Fortuna Sittard
1  
23 December 2017
19:45
Jupiler League - regulier
  3
Fortuna Sittard
vs
FC Utrecht
1  
17 Februari 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  4
Fortuna Sittard
vs
FC Utrecht
1  
12 September 2016
20:00
Jupiler League - regulier
  3
FC Utrecht
vs
Fortuna Sittard
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres