maandag 15 augustus 2016  20:00
Stadion Galgenwaard
Keuken Kampioen Divisie
Jong FC Utrecht
1
Darren Rosheuvel (11)
-
FC Dordrecht
1
Jafar Arias (39)

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Kaartverkoop voor Jong FC Utrecht - FC Dordrecht begonnen.

Kaarten voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen van Jong FC Utrecht zijn vanaf nu verkrijgbaar. Tickets voor het duel met FC Dordrecht, dat op maandag 15 augustus in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint, kun je aanschaffen via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Er zijn kaarten te koop voor de Noordtribune. Die kosten 10 euro per stuk voor volwassenen en 5 euro per kaart voor jeugd tot en met 17 jaar en 65-plussers. Gouden Seizoenkaarthouders van FC Utrecht hebben op vertoon van hun seizoenkaart gratis entree.

Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s om 19.00 uur open.

Er geldt een (Seizoen)Clubkaartverplichting van zes op één. Met een (Seizoen)Clubkaart van FC Utrecht kun je dus maximaal zes losse kaarten aanschaffen voor het duel met de Dordtenaren. 

Beloftenploeg voor het eerst op eigen veld als Jupiler League-team.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) voor het eerst een thuiswedstrijd als Jupiler League-ploeg. De talenten van trainer/coach Robin Pronk nemen het in Stadion Galgenwaard vanaf 20.00 uur op tegen FC Dordrecht.

Uitgaande van een gemiddelde van ongeveer 300 toeschouwers per duel en een totaal van 40 wedstrijden (competitie en vriendschappelijk) tijdens het vorige seizoen, speelde Jong FC Utrecht anderhalve week geleden tijdens de eerste speeldag van het Jupiler League-seizoen voor meer toeschouwers dan tijdens de volledige jaargang ervoor. In een door dik twaalfduizend voetballiefhebbers bezocht Rat Verlegh Stadion maakte Jong FC Utrecht een goede indruk tegen titelkandidaat NAC Breda, dat in het laatste kwart de partij besliste (4-1).

Stap hoger
De ambiance, het decor en het niveau van de tegenstander: stuk voor stuk andere koek dan een seizoen eerder, waarin Jong FC Utrecht kampioen werd van de Beloftencompetitie. De Jupiler League is op alle fronten een stap hoger en dat draagt bij aan de ontwikkeling van de beloftenspelers van FC Utrecht. “We hebben een aardige vuurdoop achter de rug”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht tijdens de persconferentie na afloop van het uitduel met NAC Breda. “En dat is precies wat we willen. Ambiance, niveau, weerstand.”

Creatief
Tegenstander FC Dordrecht staat er al sinds jaar en dag om bekend creatief om te gaan met de beperkte beschikbare middelen. Het team van trainer Gérard de Nooijer begon de jaargang op eigen veld met een 1-1 gelijkspel tegen FC Oss. De laatste keer dat de Dordtenaren te gast waren in Stadion Galgenwaard, was op zondag 15 februari 2015. Toen nog als Eredivisionist, spelend tegen het eerste elftal van FC Utrecht. Voor de Schapenkoppen een middag om snel te vergeten; 6-1 werd het voor de Utrechters.

Gouden Seizoenkaarthouders hebben gratis entree
Heb je een Gouden Seizoenkaart van FC Utrecht? Dan heb je vanavond gratis entree bij Jong FC Utrecht – FC Dordrecht. Losse tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en bij de stadionkassa’s. Die gaan om 19.00 uur open.

FOX Sports zendt wedstrijd live uit
Niet in Stadion Galgenwaard? Ook dan kun je de wedstrijd volgen. FOX Sports zendt het duel rechtstreeks uit en FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) live verslag van de partij. Meepraten over het duel op Twitter? Gebruik dan #utrdor en #fcutrecht. 

11
Darren Rosheuvel
39
Jafar Arias
53
Blake Thompson
78
Tim Brinkman
83
Hamza Boukhari
88
Erol Erdal Alkan
89
Jordy Vleugels
16
43
34
36
32
37
26
48
39
24
27
1
5
4
3
2
6
10
8
11
9
7

FC Dordrecht

1
Tim Coremans
5
Bradley de Nooijer
4
Amevor Mawouna
3
Erol Erdal Alkan
2
Sai van Wermeskerken
6
Blake Thompson
10
Joris Kramer
8
Quincy Bogers
11
Everon Pisas
9
Jafar Arias
7
Alvin Daniels
13
Max Verkade
17
Cerezo Hilgen
18
Rodney Klooster
14
Gino Boers
20
Ibrahim Toure
21
Jordy Vleugels
12
Anthony Berenstein
15
Alessio Da Cruz
16
Nick Hak
19
Joël Thomas

Beloftenploeg in balans met vlaggenschip van FC Dordrecht: 1-1.

Het eerste Jupiler League-punt is een feit voor Jong FC Utrecht. De beloftenploeg van de Utrechters speelde vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard gelijk tegen FC Dordrecht: 1-1.

Het is een ultieme kans op de overwinning. Een penalty, vlak voor tijd. Gegeven na een overtreding van Erol Alkan op Gyrano Kerk. Genomen door Hamza Boukhari, gered door Tim Coremans. De Bredanaar, door ADO Den Haag aan FC Dordrecht verhuurd, redt zo een punt voor De Schapenkoppen.

Eerste punt
Een overwinning blijft voor Jong FC Utrecht dus uit, maar het eerste punt als Jupiler League-ploeg is voor de Domstedelingen wél een feit. En daarmee wordt toch een mijlpaal bereikt in Stadion Galgenwaard, dat door 1.181 supporters wordt bezocht.

Beter
Die toeschouwers zien een Jong FC Utrecht dat beter voetbal speelt dan tegenstander FC Dordrecht. Een beloftenploeg die de bal, zeker in de openingsfase maar ook in delen van de wedstrijd die volgen, goed van voet naar voet laat gaan en daarbij geregeld kansen krijgt. De mooiste aanval van de partij wordt met een doelpunt bekroond. Na tien minuten gaat de bal snel van Utrechter naar Utrechter en is het uiteindelijk Patrick Joosten die ‘m bij Darren Rosheuvel krijgt. De controlerende middenvelder schiet de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-0.

Gelijkmaker
Als de rust in zicht komt en de eerste kannen koffie al zijn gezet, schiet Jafar Arias de gelijkmaker binnen. Een door Everon Pisas voorgezette bal belandt via de handschoenen van David Jensen bij de beresterke aanvaller, die alle tijd krijgt om de bal in een leeg doel te schuiven en dat ook doet (1-1).

Kansen
Na de rust zijn er over en weer kansen; de meeste en de beste toch wel voor Jong FC Utrecht. Jensen en Coremans worden na de break niet meer gepasseerd en dus delen de Utrechters en de Dordtenaren de punten.

Vrijdag: De Graafschap-uit
Vrijdag al wacht voor Jong FC Utrecht de volgende competitiewedstrijd. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk in Doetinchem tegen De Graafschap. Tickets voor dat duel zijn via de online ticketshop en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. Het duel in de Achterhoek begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1 (1-1)
11. Darren Rosheuvel 1-0
39. Jafar Arias 1-1

Gele kaarten: Tim Brinkman, Hamza Boukhari (beiden Jong FC Utrecht), Blake Thompson, Erol Alkan en Jordy Vleugels (allen FC Dordrecht).

Toeschouwers: 1.181.

Scheidsrechter: Freek van Herk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
David Jensen; Ali Ulusoy, Rick van der Meer, Jelle de Lange, Tim Brinkman; Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (63. Hamza Boukhari), Patrick Joosten (84. Sylla Sow); Gyrano Kerk, Dani van der Moot (71. Rodney Antwi).

Opstelling FC Dordrecht:
Tim Coremans; Sai van Wermeskerken, Erol Alkan, Mawouna Amevor, Bradley de Nooijer; Blake Thompson, Quincy Boogers (64. Jordy Vleugels), Joris Kramer; Alvin Daniels, Jafar Arias, Everon Pisas (62. Alessio Da Cruz).

Onderlinge resultaten

14 December 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  4
FC Utrecht
vs
FC Dordrecht
1  
12 Januari 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
FC Dordrecht
2  
25 Augustus 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Dordrecht
vs
FC Utrecht
1  
20 Januari 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  3
FC Dordrecht
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres