zondag 25 september 2016  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
2
Richairo Zivkovic (3)
Nacer Barazite (80)
-
Sparta
0

FC Utrecht - Sparta

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, dus geen clubkaartverplichting.
 

Kaartverkoop is reeds gestart via internet en de Fanshop. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt, daags na de bekerzege op FC Twente, vooruit op de competitiepartij tegen Sparta Rotterdam.

Lang tijd om te genieten van de bekeroverwinning op FC Twente heeft FC Utrecht niet. Zondag wacht namelijk alweer de volgende partij. Sparta Rotterdam is die dag in Stadion Galgenwaard de tegenstander van de Domstedelingen. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het duel met de Kasteelclub.

Moraal. Een wielerterm die in voetballand ook weleens wordt gebruikt. Kijkend naar het effect van de bekerzege op FC Twente, dan kun je stellen dat die naast een ticket voor de tweede ronde van de KNVB Beker ook een boost van het moraal opleverde. “Hier hikten we tegenaan”, doelt trainer/coach Erik ten Hag over de eerste zege van het seizoen. “We hadden die kunnen pakken in Heerenveen, in Zwolle tegen PEC en in feite tegen PSV al. Dat lukte telkens net niet, gisteravond in Enschede slaagden we er wél in.”

‘Dat is gogme’
“Een ploeg heeft bevestiging nodig”, vervolgt Ten Hag. “Gisteravond zag ik goede aanzetten in de manier van spelen. De juiste scherpte was aanwezig. Dat kwam tot uiting bij de goal, de 1-2.” Daar waar de spelers van FC Twente bij een inworp even niet stonden op te letten, waren Giovanni Troupée – de ingooier – en Sébastien Haller – degene die de bal ontving – juist wél alert. Troupée gooide, Haller dribbelde, passeerde tegenstanders en schoot raak. “Scherpte is een containerbegrip. Maar dát, die situatie, dát is scherpte. Het moment herkennen. Dat is gogme.”

Ruiter’s topredding
En dat is uiteindelijk bepalend voor de partij geweest. Net als die ene supersave van Robbin Ruiter op een inzet van Yaw Yeboah. “Dat is eigenlijk een goal, maar Robbin houdt de bal tóch tegen. Een onmogelijke bal.”

‘Daarmee dwing je het geluk af’
Nee, en dan die sprint – dé sprint – van Richairo Zivkovic. FC Twente is de aanvallende partij. Met elf man belegeren de Tukkers de goal van FC Utrecht. Op de rand van het vijfmetergebied van FC Utrecht zet Zivkovic zijn spurt in. De spits beoogt dan al dat de bal wel eens de diepte in gespeeld kan worden. Dat gebeurt. Tukker Mateusz Klich doet een poging de aanvaller bij te houden, maar is kansloos. Zivkovic is sneller, fitter, scherper. En schuift de bal binnen: 1-3, beslist. “Het is goed dat hij er twee maakt. Die eerste treffer was wat fortuinlijk, maar zijn loopactie was goed. Daarmee dwing je het geluk af.”

Punten
Het midweekse bekersucces moet zondag een vervolg krijgen in competitieverband. Die middag komt Sparta Rotterdam op bezoek in Stadion Galgenwaard. “We hebben in de wedstrijd van gisteren een stap gemaakt. Die moeten we uitbreiden. De krachten die in de ploeg vrijkwamen in het duel met FC Twente, moeten elke wedstrijd aanwezig zijn. We hebben nog te weinig punten, te weinig rendement. De eerste driepunter van het seizoen, die moeten we pakken.”

3
Richairo Zivkovic
67
Nacer Barazite
72
Rico Strieder
77
Willem Janssen
80
Nacer Barazite
80
Kenneth Dougall
82
Stijn Spierings
90
Craig Goodwin
1
25
3
8
5
24
7
10
6
9
22
1
2
6
5
3
11
7
8
4
10
9

Sparta

1
Roy Kortsmit
2
Denzel Dumfries
6
Bart Vriends
5
Michel Breuer
3
Rick van Drongelen
11
Florian Pinteaux
7
Thomas Verhaar
8
Mart Dijkstra
4
Ryan Sanusi
10
Loris Brogno
9
Zakaria El Azzouzi
20
Michael Verrips
30
Bryan Janssen
12
Sherel Floranus
15
Craig Goodwin
13
Stijn Spierings
14
Kenneth Dougall
16
Iván Calero Ruiz
17
Cyril Chevreuil

De eerste driepunter van het seizoen is een feit.

FC Utrecht heeft de eerste driepunter van seizoen 2016/2017 gescoord. Drie dagen na de bekeruitzege op FC Twente waren de Utrechters in een sfeervol Stadion Galgenwaard met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam.

De inspeelpass van Rico Strieder is hard, zuiver en bovenal doordacht. De aanname van Nacer Barazite grenst vervolgens aan het geniale. Briljante Barazite, ben je geneigd te zeggen. Hij ontvangt de pass van Strieder en bonjourt de bewaking van Michel Breuer en Rick van Drongelen met één fenomenale aanname naar de prullenbak. De laatste hindernis die dan nog rest: Roy Kortsmit. De keeper van Sparta Rotterdam is geen partij voor Barazite, die de 2-0 tegen de touwen beukt. Tien minuten voor tijd. Ontlading. Pret. Punten. Want menigeen weet dan: die zege, die gaat er komen. Die drie punten, die gaan wij hier vandaag over de streep trekken.

Zivkovic schiet uit de startblokken
Is de 2-0 van Barazite de treffer die de partij in zekere zin beslist, het doelpunt van Richairo Zivkovic is de goal die de ploeg én het publiek een morele boost geeft van heb ik jou daar. Al na twee minuten spelen in een zonovergoten Stadion Galgenwaard joekelt hij de bal tegen de touwen. Na goed doorzetten van Sébastien Haller komt de bal voor de voeten van de razendsnelle spits, die niet aarzelt, maar aanzet: 1-0.

Pikstart
De pikstart van FC Utrecht ten spijt, komen de Spartanen naarmate de eerste helft vordert nog wel aardig terug in de wedstrijd. De Spangenaren krijgen kansen, maken het de Utrechters moeilijk, maar zetten de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag geen moment écht het mes op de keel.

Verhoudingen
Na de break zijn de verhoudingen op het veld anders. Neemt de druk van FC Utrecht toe, krijgt Sparta Rotterdam het moeilijker en moeilijker. De nodige mogelijkheden komen er voordat het prijs is; Haller en Zivkovic slagen er niet in de partij te beslissen. Maar dan komt dat moment, dat geniale moment, van Barazite. ‘De Artiest van de Eredivisie’ legt Breuer en Van Drongelen in de luren en de bal in het netje. Punten binnen!

Zondag: Ajax-uit
Zondag komt FC Utrecht weer in actie. Die dag gaan de manschappen van Ten Hag op bezoek in de Amsterdam ArenA. Daar begint het treffen met Ajax om 12.30 uur.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2-0 (1-0)
3. Richairo Zivkovic 1-0
80. Nacer Barazite 2-0

Gele kaarten: Nacer Barazite, Rico Strieder, Willem Janssen (allen FC Utrecht), Kenneth Dougall, Stijn Spierings en Craig Goodwin (allen Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 19.077.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Patrick Joosten (84. Mark van der Maarel), Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (89. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Denzel Dumfries, Bart Vriends (78. Stijn Spierings), Michel Breuer, Rick van Drongelen, Florian Pinteaux (66. Craig Goodwin); Thomas Verhaar, Mart Dijkstra, Ryan Sanusi (46. Kenneth Dougall), Loris Brogno; Zakaria El Azzouzi.

Onderlinge resultaten

21 Maart 2018
13:00
Oefenwedstrijd
  5
FC Utrecht
vs
Sparta
1  
7 Februari 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Sparta
0  
26 November 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
Sparta
vs
FC Utrecht
3  
14 Januari 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  1
Sparta
vs
FC Utrecht
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres