vrijdag 16 september 2016  20:00
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
Richairo Zivkovic (60)
-
FC Groningen
5
Oussama Idrissi (13)
Oussama Idrissi (44)
Danny Hoesen (66)
Tom van Weert (80)
Danny Hoesen (90)

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Tickets voor Eredivisiewedstrijd van vrijdag 16 september vanaf nu verkrijgbaar.

Er is vrije kaartverkoop voor de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - FC Groningen. Dat houdt in dat je geen Seizoen- of Clubkaart nodig hebt om tickets aan te schaffen voor de partij die op vrijdag 16 september in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint.

Kaarten voor het treffen tussen de Utrechters en de Groningers zijn te koop via internet en in de FC Utrecht Fanshop. Die is gevestigd naast de hoofdentree van Stadion Galgenwaard en open van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Trainer/coach Erik ten Hag beschouwt voor op de wedstrijd van morgen (vrijdag) tegen FC Groningen.

De openingsdans van de zesde speelronde van dit Eredivisieseizoen wordt gedaan door FC Utrecht en FC Groningen. Morgen (vrijdag) staan beide ploegen in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag in aanloop naar de wedstrijd tegen de Groningers.

“Het gaat erom dat we pro-actiever zijn. We zijn nog te reactief. Neem bijvoorbeeld PEC Zwolle-uit, de eerste helft. We controleerden de wedstrijd. Dan moet je het ook afdwingen”, aldus Ten Hag. “In het topvoetbal krijg je niet vijf, zes kansen. Je moet scherp zijn als het moment daar is.”

Alles wat je in je hebt
Onderdeel van die houding is ook de wijze van verdedigen. “Je moet met alles wat je in je hebt je eigen goal verdedigen.” Dat kan dit team, zo is de overtuiging van de oefenmeester. “We werken eraan. Ik zie de goede aanzetten. Dat is positief.”

‘Over grenzen heen’
“We moeten onverstoorbaar blijven, onze verantwoordelijkheid pakken en kei- en keihard blijven werken”, weet Ten Hag. “Die laatste paar procenten geven. Dat is de essentie van topsport. Over grenzen heen kunnen stappen. Barrières doorbreken. Doe je dat, dán dwing je het af.”

Het zelf afdwingen
Dat na vijf speeldagen de positie op de ranglijst er niet één is die tot jubelen aanzet, is vervelend. “Maar ik kijk veel verder dan die ranglijst”, aldus Ten Hag. “Daarvan worden we niet onrustig. We hebben de potentie, maar we moeten het zelf afdwingen. Niemand gaat ons erbij helpen. Daarvan moeten we doordrongen zijn. We moeten doortastender zijn.”

13
Oussama Idrissi
44
Oussama Idrissi
60
Richairo Zivkovic
66
Danny Hoesen
80
Tom van Weert
90
Danny Hoesen
1
20
3
14
15
25
7
6
24
9
22
1
33
3
5
2
24
11
8
45
9
14

FC Groningen

1
Sergio Padt
33
Hans Hateboer
3
Kasper Larsen
5
Samir Memisevic
2
Jason Davidson
24
Tom Hiariej
11
Bryan Linssen
8
Ruben Y. Jenssen
45
Oussama Idrissi
9
Danny Hoesen
14
Mimoun Mahi
16
Stefan van der Lei
30
Peter van der Vlag
6
Etienne Reijnen
20
Yoell van Nieff
21
Martijn van der Laan
10
Albert Rusnák
12
Juninho Bacuna
22
Simon Tibbling
23
Hedwiges Maduro
13
Alexander Sørloth
19
Tom van Weert

Thuisploeg gaat door de ondergrens in wedstrijd tegen FC Groningen

FC Utrecht heeft thuis tegen FC Groningen een harde nederlaag geleden. In Stadion Galgenwaard mocht de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag nimmer aan een overwinning ruiken. De uiteindelijke score, het werd 1-5, was naar eigen zeggen van Ten Hag niet eens geflatteerd.

Even lijkt het tij te keren. FC Utrecht vecht tegen FC Groningen vooral tegen zichzelf, maar met het inbrengen van Nacer Barazite vindt er zichtbaar een verschuiving plaats. Barazite vervangt Patrick Joosten en geeft de Utrechters een sprankje hoop. Zivkovic maakt daar dankbaar gebruik van. Met de goede uitgespeelde kans, goed opgezet door Sofyan Amrabat, laat hij doelman Padt graaien. De aansluitingstreffer is een feit.

Kappen en draaien
FC Utrecht staat voor dat moment met 0-2 achter. De eerste tegenslag krijgt de thuisploeg te verwerken in de 14e minuut. Kappen, draaien, bewegen en nog eens kappen. En dan bam, opeens ligt de bal achter Robbin Ruiter. Oussama Idrissi heet de scherprechter. En dat terwijl FC Utrecht zich net een beetje onder de druk van de Groningse opponent had uitgespeeld. FC Utrecht is even helemaal van de kaart.

In de kruising
Bij die ene goal van Idrissi blijft het niet. Net voor rust laat hij zien dat hij voortdurend met scherp schiet. Hij krult de bal op onnavolgbare wijze in de kruising en daarmee krijgt de FC opnieuw een klap. De goal, het is de 0-2, valt vlak voor rust. Er mag nog afgetrapt worden, maar dat is ook het enige. Scheidsrechter Higler stuurt de ploegen richting kleedkamer, waar Erik ten Hag zijn mannen moet opladen voor de tweede helft.

Weggespeeld
Na de aansluitingstreffer van Richairo Zivkovic komt er zand in de motor. Elke kans lijkt raak. De score loopt op. 1-3, door Danny Hoesen notabene. Maar ook 1-4 en in de blessuretijd zelfs de genadeklap. Hoesen tekent aan voor zijn tweede van de avond en op Twitter weet men het wel: als hij scoort, dan klopt er iets niet.

Drukke week
De 1-5 tegen FC Groningen moet snel worden verwerkt. Het is namelijk het begin van een drukke week. Aanstaande donderdag al reist FC Utrecht af naar FC Twente om een start te maken aan een nieuw KNVB Beker-avontuur. De zondag daarna wacht Sparta Rotterdam. Het belooft de meest drukke wedstrijd van het prille seizoen te worden, omdat seizoenkaarthouders een vriend mogen nemen naar het duel.

FC Utrecht – FC Groningen 1-5
0-1         13’ Oussama Idrissi
0-2         44’ Oussama Idrissi
1-2         60’ Richairo Zivkovic
1-3         66’ Danny Hoesen
1-4         80’ Tom van Weert
1-5         93’ Danny Hoesen

Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Toeschouwers: 15.217
Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée; Menno Koch; Ramon Leeuwin (75’ Willem Janssen); Robin van der Meer (66’ Tafari Moore); Sofyan Amrabat; Yassin Ayoub; Rico Strieder; Patrick Joosten (58’ Nacer Barazite); Richairo Zivkovic; Sebastién Haller

Opstelling FC Groningen:
Padt; Hateboer; Larsen; Memisevic; Davidson; Hiariej; Linssen (75’ van Weert); Jenssen (84’ Reijnen); Idrissi; Hoesen; Mahi (82’ Rusnak)

Onderlinge resultaten

30 September 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  
20 Augustus 2018
14:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Groningen
vs
FC Utrecht
2  
19 April 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Groningen
1  
27 Augustus 2017
16:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres