zaterdag 10 september 2016  18:30
MAC3PARK stadion
Eredivisie
PEC Zwolle
1
Kingsley Ehizibue (12)
-
FC Utrecht
1
Sébastien Haller (90)

PEC Zwolle - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Vertrekpunt supportersbus is zoals vertrouwd: Stadion Galgenwaard.

Voor de supporters van FC Utrecht die met de bus naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle reizen, begint de awayday morgen (zaterdag) om 16.15 uur. Dan vertrekt de bus vanuit het voorplein van Stadion Galgenwaard richting Zwolle.

Vanaf 16.00 uur is het mogelijk in te stappen. De wedstrijd in Zwolle begint om 18.30 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op PEC Zwolle - FC Utrecht.

Na een kort interlandintermezzo gaat de Eredivisiebal dit weekend weer rollen. Morgen speelt FC Utrecht in Overijssel tegen PEC Zwolle. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag in aanloop naar het uitduel met de Blauwvingers.

De kruitdampen van de transfermarkt zijn opgetrokken. De selecties stáán, zo ook die van FC Utrecht. De Domstedelingen hebben, zo stelt trainer/coach Erik ten Hag vast, een goede spelerskern. “Er staat een sterke selectie. Het is zaak het nu zo snel mogelijk in elkaar te laten vallen”, doelt de oefenmeester op het integratieproces van diverse aanwinsten.

Keuzes
“Als technische staf hebben we veel keuzes te maken. Luxe keuzes. We zijn eigenlijk weer in voorbereiding”, weet Ten Hag. “Aan de afgelopen twee trainingsweken hebben we, zonder aanwezigheid van de (jeugd)internationals maar met behulp van Jong FC Utrecht en de A-junioren, een goede invulling kunnen geven. Het gaf ons meteen de gelegenheid andere jongens aan het werk te zien. Het waren prima weken.”

‘Winnend elftal samenstellen’
Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée volgden een aangepast programma en zijn inmiddels weer volledig bij de A-kern aangesloten. “De keuzes zijn er. Nu is het zaak een winnend elftal samen te stellen. Daarvoor heb je veel meer dan elf spelers nodig. Dat is bekend en daarmee weet iedereen om te gaan.”

Verantwoordelijkheid nemen
“Als ik kijk naar onze manier van voetballen, dan denk ik dat we in veel wedstrijden dit seizoen een hoog niveau haalden. Maar we hebben veel te veel persoonlijke fouten gemaakt”, aldus Ten Hag. “Dat zal er uit moeten. Spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ook in dat kader is het een voordeel dat je als staf kunt kiezen.”

‘Met het hart spelen’
De integratie van de nieuwelingen is goed verlopen. “Nu moeten we het gaan omzetten naar resultaat. We moeten meer met het hart spelen, meer winnaarsdrang tonen. We spelen ontzettend goed”, weet Ten Hag. “Er zijn in Nederland niet veel ploegen die ons niveau halen. De naakte waarheid is na vier speeldagen wel: we hebben twee punten. We moeten het niveau dat we halen gaan omzetten in klinkende munt, in punten. Met dat gevoel reizen we morgen af naar Zwolle. We moeten de juiste mentaliteit tonen. Dan gaan de punten komen.”

12
Kingsley Ehizibue
42
Kingsley Ehizibue
45
Wout Brama
45
Willem Janssen
47
Bram van Polen
81
Menno Koch
90
Calvin Verdonk
90
Sébastien Haller
1
2
4
3
5
30
14
18
20
44
9
1
20
3
14
5
11
7
6
8
9
22

PEC Zwolle

1
Mickey van der Hart
2
Bram van Polen
4
Dirk Marcellis
3
Ted van de Pavert
5
Calvin Verdonk
30
Ryan Thomas
14
Wout Brama
18
Gustavo Hebling
20
Kingsley Ehizibue
44
Nicolai Brock-Madsen
9
Anass Achahbar
16
Kevin Begios
40
Mike Hauptmeijer
13
Philippe Sandler
22
Bart Schenkeveld
48
Tarik Evre
8
Wouter Marinus
23
Danny Holla
7
Youness Mokhtar
11
Queensy Menig
33
Thanasis Karagounis
98
Hachim Mastour

FC Utrecht speelt in Zwolle met 1-1 gelijk tegen PEC.

FC Utrecht hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In Overijssel stond het zo’n tachtig minuten 1-0, maar was het laatste woord aan Sébastien Haller. De spits bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 1-1.

Uit de tenen komt het. Ver verborgen in de voetbalschoenen van Giovanni Troupée zit nog een laatste vaatje waaruit hij kan tappen. En dat doet de rechtsback van FC Utrecht in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Hij zet aan, zet door en gaat gestrekt. In de zestien. Door toedoen van Calvin Verdonk, back van PEC Zwolle. Scheidsrechter Siemen Mulder ziet het, wijst naar de stip en trekt een rode kaart uit z’n zak. Die is voor Verdonk.

Professor Penalty
En dan? Dan heeft Sébastien Haller nog een klus te klaren. De bal ligt op de stip, de Fransman neemt een aanloopje. En blijft ijzig kalm, zoals dat van hem bekend is. Professor Penalty, mogen ze hem vanaf nu wel noemen. Want voor de twaalfde keer in successie benut hij een pingel. Deze keer betekent het de 1-1. Dat is bovendien de eindstand. Want in de minuten daarna zetten de Utrechtse elf nog wel aan tegen de Zwolse tien, maar komt er geen scoringskans meer.

Schaars
Kansen. Ze zijn sowieso schaars deze zaterdagavond in Zwolle. PEC Zwolle krijgt er nauwelijks, FC Utrecht grossiert er ook niet in. Des te crucialer is de beslissing van arbiter Mulder na dik tien minuten voetbal op het Overijsselse kunstgras. Mulder laat PEC Zwolle doorspelen, terwijl FC Utrecht-linksback Conboy geblesseerd op het veld ligt. De Deen heeft overduidelijk een hoofdkwetsuur, maar dat wordt niet opgemerkt. PEC Zwolle mag door, gaat door en rondt af. Kingsley Ehizibue maakt optimaal gebruik van de geboden mogelijkheid. Hij schuift de 1-0 tegen de touwen.

Jacht
Als FC Utrecht over die domper heen is, volgt de jacht op de gelijkmaker. Dat is er geen ‘hup, met z’n allen naar voren en kuchen op die kooi’. Dat is er eentje die bedeesd wordt aangepakt. Het is wachten op de juiste stelling en vervolgens de geschikte handelingen, passend bij de gelegenheid en resulterend in een mogelijkheid. Lang is het schuiven en switchen, maar vlak voor tijd, als de invallers Sofyan Amrabat, Nacer Barazite en Patrick Joosten inmiddels voor wat extra offensief venijn zorgen, komt de gelijkmaker er dan.

Volgende partij: FC Utrecht - FC Groningen
Vrijdag? Dan speelt FC Utrecht op eigen veld. In Stadion Galgenwaard begint de Eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen om 20.00 uur. Dan gaat de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag ongetwijfeld op jacht naar de eerste driepunter van het nog prille seizoen.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (1-0)
12. Kingsley Ehizibue 1-0
90+1. Sébastien Haller (strafschop) 1-1.

Gele kaarten: Kingsley Ehizibue, Wout Brama, Bram van Polen (allen PEC Zwolle), Willem Janssen en Menno Koch (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.600.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling PEC Zwolle:
Mickey van der Hart; Bram van Polen, Dirk Marcellis, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk; Wout Brama, Gustavo Hebling, Anass Achahbar (90+2. Bart Schenkeveld); Kingsley Ehizibue (76. Wouter Marinus), Nicolai Brock-Madsen, Ryan Thomas (64. Youness Mokhtar).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Menno Koch (85. Patrick Joosten), Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Rico Strieder, Willem Janssen (65. Nacer Barazite), Andreas Ludwig (65. Sofyan Amrabat), Yassin Ayoub; Sébastien Haller, Richairo Zivkovic.

Onderlinge resultaten

19 Augustus 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
0  
10 Februari 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
1  
1 December 2017
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
PEC Zwolle
vs
FC Utrecht
1  
18 Februari 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres