vrijdag 26 augustus 2016  20:00
GelreDome
Eredivisie
Vitesse
1
Ricky van Wolfswinkel (28)
-
FC Utrecht
1
Sébastien Haller (68)

Vitesse - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht weet zich morgen gesteund door 177 meereizende supporters.

De supportersbus van FC Utrecht zet morgen (vrijdag) om 18.00 uur koers richting GelreDome. De bus vertrekt vanuit het voorplein van Stadion Galgenwaard.

Er zijn 177 supporters van FC Utrecht die morgenavond de reis naar Arnhem maken. Daar begint de wedstrijd tegen Vitesse om 20.00 uur. 

Trainer/coach Erik ten Hag aan het woord in aanloop naar Vitesse - FC Utrecht.

FC Utrecht kruist tijdens de vierde speelronde van het seizoen de degens met Vitesse. Plaats van handeling: GelreDome. Daar wordt morgen (vrijdag) om 20.00 uur afgetrapt. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in aanloop naar het duel met de Arnhemmers.

“Nadat we zondag tegen AZ speelden en maandag een uitlooptraining hadden, hebben we daarna gewerkt aan de ontwikkeling van de speelwijze”, aldus Ten Hag, die zondag in het duel met AZ constateerde dat het zijn ploeg – Bart Ramselaar vertrok, Edson Braafheid, Menno Koch en Richairo Zivkovic kwamen – aan automatismen ontbrak. “De nieuwe spelers moeten worden ingepast. Zondag ging dat bij fases goed, maar hadden we ook mindere fases. Het was heel wisselvallig. Door het resultaat – 1-2 voor de bezoekers – hielden we er een negatief gevoel aan over. Het was onze minste wedstrijd van dit seizoen, maar dat was wel verklaarbaar.”

Proces
Het kost tijd een team te vormen, het kost tijd om spelers in te passen. “Dat proces moet nu in de competitie plaatsvinden. Dat gaat ten koste van het resultaat. Dat wil je niet, je wilt punten pakken. Maar klagen doen we niet, dat heeft geen zin”, weet Ten Hag. “Je moet ermee dealen. Het is nu een kwestie van heel hard werken, ook al zie je daarvan soms niet direct het resultaat.”

‘Het plan en de bijbehorende taken uitvoeren’
“We zijn een weg ingeslagen”, vervolgt de oefenmeester. “Daar moeten we consequent aan vasthouden. De spelers moeten het plan en de bijbehorende taken uitvoeren.”

Nieuwelingen ingeburgerd
Braafheid, Koch en Zivkovic zijn ondertussen al goed ingeburgerd op Zoudenbalch en in de kleedkamer, weet Ten Hag. “Die zijn opgenomen in de groep en voelen zich hier thuis. Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend boden de invalbeurten van Edson en Richairo perspectief. Hun inbreng gaf het team een push. Ze zijn fris, scherp. Daar ben ik blij mee. En daarvoor hebben we ze ook gehaald”, aldus Ten Hag, die Koch op zijn beurt maandagavond bij de beloftenploeg negentig waardevolle speelminuten zag maken in het duel met RKC Waalwijk.

‘Geluk dwing je af’
Tijdens de training van vandaag, die van 14.00 naar 17.00 uur werd verplaatst vanwege de warmte, werden de puntjes op de i gezet. “We moeten gaan beschikken over de volwassenheid om een punt over de streep te trekken, in een wedstrijd zoals die van afgelopen zondag. Kijk, die 1-2, laten we er niet aan voorbijgaan dat die erg gelukkig tot stand kwam voor AZ. Maar geluk dwing je af. Wij lieten het ons gebeuren, lieten ons de kaas van het brood eten. Dat mag ons niet meer gebeuren. Die les moeten we meenemen naar Vitesse-uit en de rest van het seizoen.”

24
Andreas Ludwig
28
Ricky van Wolfswinkel
68
Sébastien Haller
90
Kelvin Leerdam
1
5
37
3
6
21
18
34
7
13
11
1
20
3
8
5
11
7
6
25
24
22

Vitesse

1
Eloy Room
5
Kelvin Leerdam
37
Guram Kashia
3
Maikel van der Werff
6
Arnold Kruiswijk
21
Sheran Yeini
18
Marvelous Nakamba
34
Lewis Baker
7
Milot Rashica
13
Ricky van Wolfswinkel
11
Nathan Allan de Souza
23
Michael Tornes
8
Kosuke Ota
10
Valeri Qazaishvili
20
Mohammed Osman
9
Yuning Zhang
16
Mitchell van Bergen
30
Arshak Koryan

Ploeg uit Domstad gaat interlandweekend in met twee punten.

FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) gelijk in GelreDome. Het Eredivisieduel met Vitesse eindigde in 1-1. Het was voor de zevende keer in successie dat FC Utrecht in een uitpartij zonder nederlaag bleef.

Een simpel balletje op het hoofd. Een knik en Eloy Room was verslagen. Het was een van de weinige keren dat Room naar de grond moest, maar het kostte de gastheren uit Gelderland wel twee punten. Het was Sébastien Haller die de keeper verschalkte en opnieuw zijn waarde liet zien voor de FC. Giovanni Troupée gaf het lepe balletje dat de score gelijktrok.

Doeltreffende combinatie
Tot die tijd werd FC Utrecht door Vitesse teruggedrongen op eigen helft. De combinatie Ricky van Wolfswinkel – Milot Rashica bleek een giftige. Keer op keer bezorgden zij de Utrechtse verdediging kopzorgen. Een hakje, een steekpass, een felle dribbel: tijdens één van deze acties werd een dubbele schaar FC Utrecht fataal. Rashica gooide de bal op Van Wolfswinkel, die Ruiter verschalkte.

Tactische wissel
Ten Hag zinde op mogelijkheden om de wedstrijd naar de hand te zetten. Een dubbele wissel volgde: Braafheid en Zivkovic kwamen tussen de lijnen en brachten het team bewustzijn. Met effect. FC Utrecht kreeg meer controle, hield Vitesse verder van het doel en maakte de gelijkmaker.

Mooie reeks
Door het gelijkspel blijft FC Utrecht ook de zevende uitwedstrijd op rij ongeslagen. Tegen Vitesse spreekt de reeks ook tot de verbeelding. De laatste zes keer wist FC Utrecht in ieder geval een punt mee te nemen tegen de Gelderlanders.

Cambuur op Zoudenbalch
Ook in het interlandweekend blijft Erik ten Hag druk bezig met het bouwen van zijn team. Alhoewel er geen competitieverplichtingen zijn, en veel spelers volgend weekend voor hun land uitkomen, richt FC Utrecht zich op de komst van SC Cambuur. De Friezen zijn donderdag 1 september om 14.30 uur te gast op sportcomplex Zoudenbalch.

Vitesse - FC Utrecht 1-1 (1-0)
28. Ricky van Wolfswinkel 1-0
68. Sébastien Haller 1-1

Gele kaarten: Kelvin Leerdam (Vitesse) en Andreas Ludwig (FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.105

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Opstelling Vitesse:
Eloy Room; Maikel van der Werff; Kelvin Leerdam; Arnold Kruijswijk; Milot Rashica; Nathan (70. Mitchell van Bergen); Ricky van Wolfswinkel; Marvelous Nakamba; Sheran Yeini; Lewis Baker

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Yassin Ayoub; Rico Strieder (61. Edson Braafheid); Andreas Ludwig; Sofyan Amrabat; Patrick Joosten (61. Richairo Zivkovic); Sébastien Haller (64. Gyrano Kerk).

Onderlinge resultaten

19 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - Finale
  1
FC Utrecht
vs
Vitesse
2  
15 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - Finale
  3
Vitesse
vs
FC Utrecht
2  
11 Maart 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  5
FC Utrecht
vs
Vitesse
1  
1 Oktober 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
Vitesse
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres