“Wedstrijd als finale benaderen”

17 december 2013

Trainer Jan Wouters benadert de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur als een finale. “Het duel krijgt hoe dan ook een winnaar.”

In de achtste finale van de KNVB beker staan woensdagavond FC Utrecht en SC Cambuur in Leeuwarden tegenover elkaar. “Het is een duel dat hoe dan ook  een winnaar krijgt. Daarom benader ik deze wedstrijd als een finale”, zegt trainer Jan Wouters. “Bekerduels zijn wedstrijd die op zichzelf staan. De volgende ronde staat op het spel en het is natuurlijk geweldig als je de laatste acht in het bekertoernooi kan bereiken.”

FC Utrecht speelde voor de competitie al in Leeuwarden. Dat was geen succes gezien de 3-1 nederlaag. “Die eerste wedstrijd hebben we geen al te beste indruk gemaakt”, kijkt Wouters terug. “Ook nu verwacht ik een lastig duel. Zij spelen thuis sterk en staan positioneel goed. Het zal voor ons weer even wennen zijn op kunstgras. Cambuur is geduchte tegenstander, maar ik verwacht dat we het beter zullen doen dan in het eerste duel.”

Wouters is blij dat zijn team woensdag al weer in actie komt. “Het is prettig dat we na het verloren duel tegen PSV de nare smaak van die nederlaag snel kunnen wegspelen. Het is uithuilen en ons gelijk weer volledig focussen op Cambuur.”

Blessures
Jan Wouters kan in het bekerduel niet beschikken over Marcus Nilsson (bekken), Cedric van der Gun (knie), Jacob Mulenga (bovenbeen), Johan Mårtensson (knie) en Willem Janssen (knie).

Aftrap
De bekerwedstrijd tegen SC Cambuur begint woensdagavond 20:00 uur. Het duel staat in het teken van 3FM Serious Request. In de binnenstad van Leeuwarden vindt op het moment van spelen de opening van het Glazen Huis plaats. FC Utrecht doneert één euro per supporter van de club die tijdens het duel plaatsneemt in het uitvak in Leeuwarden aan Serious Request.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres