“We moeten slagvaardiger zijn”

9 december 2013

In Rotterdam spelen de Utrechtse beloften vanavond tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Een vooruitblik op het duel met trainer Ab Plugboer.

Jong FC Utrecht speelt vanavond tegen koploper Jong Feyenoord. De beloften spelen in Rotterdam het laatste duel in een serie van drie wedstrijden achter elkaar in de beloftencompetitie. De eerdere twee duels gingen verloren, waardoor FC Utrecht momenteel in de kelder van de ranglijst staat. “Verliezen hoort ook bij het voetbal”, zegt trainer Ab Plugboer. “Maar op de manier zoals wij speelden in de eerdere twee wedstrijden was het niet nodig. Tegen Willem II hadden we zomaar met 0-2 voor kunnen staan na de eerste helft.”

Thuis tegen Sparta werd met 2-3 verloren en in Tilburg tegen Willem II werd het nipt 2-1 voor de gasten. “Aan het creëren van kansen ligt het niet”, vertelt Plugboer. “We moeten alleen slagvaardiger zijn. Beide wedstrijden verliezen we door individuele fouten. Die fouten moeten eruit. Dat is heel vervelend voor het team en ook voor degene die deze fout maakt. Verlies is heel vervelend, maar ook dat heb je nodig om door te groeien.”

Ondanks de verloren partijen ziet Plugboer veel mogelijkheden in zijn groep en heeft hij vertrouwen dat het resultaat zal volgen. “Als wij op dezelfde manier en met dezelfde intenties blijven spelen, dan komt het goed. Slagvaardiger zijn, een goed samenspel op het middenveld en jezelf belonen. Dat moet tegen Feyenoord het recept zijn om hen te bespelen”, aldus de trainer van Jong FC Utrecht.

De wedstrijd tegen Jong Feyenoord begint maandagavond om 18:30 uur en wordt gespeeld op het trainingscomplex van de Rotterdammers, complex Varkenoord aan de Olympiaweg in Rotterdam.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres