“We moeten met ons hoofd blijven spelen”

2 december 2013

De beloften van FC Utrecht spelen maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Willem II. Trainer Plugboer kijkt er met vertrouwen naar uit.

In de beloftencompetitie speelt Jong FC Utrecht vanavond het uitduel tegen Jong Willem II. De Tilburgers doen mee in de top van de ranglijst met maar één punt achterstand op koploper Jong Feyenoord/Excelsior. FC Utrecht staat in de onderste regionen op de tiende plaats.

Ondanks de ongelukkige 2-3 nederlaag van vorige week tegen Jong Sparta Rotterdam heeft beloftentrainer Ab Plugboer vertrouwen in de wedstrijdstrijd van maandagavond tegen Jong Willem II. “We moeten ons verbinden aan de eerste helft die we vorige week speelden”, stelt de trainer. “We hebben één helft gedomineerd. Zeker over de instelling waarmee de jongens het veld ingingen, ben ik zeer tevreden. Door momenten van onoplettendheid en omdat individueel verkeerde keuzes werden gemaakt, hebben we de wedstrijd helaas verloren.”

Samenspel
Deze week heeft Plugboer het accent van zijn trainingen gelegd op het samenspel. “En dan vooral op het spel tussen de linies en het vroege storen van de tegenstander”, benadrukt Plugboer. “Maar ook hebben we veel gedaan met tempowisselingen. Daar liggen onze verbeterpunten. Aan de wedstrijdinstelling ontbreekt het niet. Ik zag jongens met een zekere mate van agressie spelen. Dat is goed, maar die agressie betekent wel dat we met ons hoofd moeten blijven spelen. Dan kunnen we stappen maken.”

De wedstrijd tegen Willem II wordt vanavond om 18:30 uur afgetrapt op Sportpark Bijstervelden aan de Bijsterveldenlaan 1 in Tilburg. De wedstrijd is gratis toegankelijk.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres