VVV-FC Utrecht 0-0

6 augustus 2011

FC Utrecht startte zaterdag het nieuwe seizoen met een gelijkspel bij VVV-Venlo.

FC Utrecht startte zaterdag het nieuwe seizoen met een gelijkspel bij VVV-Venlo. Beide teams kregen wel kansen, maar kwamen niet tot scoren. De Limburgers speelden de laatste tien minuten met tien man na direct rood voor Molhoek.

Michel Vorm hield dus weer eens de nul voor FC Utrecht. Dat deed hij zeer waarschijnlijk voor het laatst, want vooraf werd bekend dat FC Utrecht een akkoord heeft bereikt met Swansea City over de overgang van de doelman naar de club uit de Premier League. Vorm moet alleen zelf nog tot overeenstemming komen.

Debuut Boldewijn
Het vernieuwde FC Utrecht startte in De Koel met vijf spelers die speelden in de laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen. Vijf aanvallers ontbraken nog en daarom maakte Enzio Boldewijn zijn debuut. De achttienjarige spits kreeg op slag van rust de grootste mogelijkheid van de eerste helft, na een slim passje van Demouge. Boldewijn stuitte op doelman Gentenaar. Een kwartier eerder kreeg Demouge een kopkans. Veel hoogtepunten waren er niet in de eerste helft waarin aan beide kanten veel balverlies geleden werd. De thuisclub kwam ook tot twee doelgerichte acties. Cullen dook na een kwartier op voor Vorm zonder tot een goed schot te komen en Emenike vuurde vanuit de tweede lijn naast.

Lilipaly bijna succesvol
FC Utrecht zette na rust meteen druk en werd sterker. Opnieuw bracht Demouge Boldewijn in een kansrijke positie. Een kwartier voor tijd ontsnapte FC Utrecht aan een tegentreffer bij een scrimmage voor het eigen doel. Ook miste Linssen alleen voor Vorm. Invaller Stefano Lilipaly was aan de andere kant heel dicht bij een Utrechtse treffer, maar zijn kopbal werd nog net voor de doellijn gekeerd door Gentenaar oordeelde de arbitrage. VVV speelde toen al met tien man na de uitsluiting van Molhoek voor een stevige charge op Asare. Mårtensson viel al vroeg in de tweede helft geblesseerd uit. 

Koeman: "Tevreden met spel"
Erwin Koeman sprak van een “meer dan verdiend punt” voor zijn team. “Gezien de moeilijke voorbereiding ben ik tevreden met het spel. Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe”, aldus de trainer. “Ik hoop dat twee of drie spelers er volgende week bij zijn, dat geeft ons weer meer mogelijkheden.” Ook aanvoerder Schut was optimistisch: "Ik heb vertrouwen in deze ploeg, we moeten alleen nog groeien." Volgende week speelt FC Utrecht thuis tegen De Graafschap.

Karakteristieken
Arbiter: S.Gözübüyük  ?
Geel FC Utrecht: Schut
Toeschouwers:??7.850

Opstelling FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel, Nilsson, Schut, Zullo, Mårtensson (Sarota/63), Wuytens, Asare, Lensky, Demouge, Boldewijn (Lilipaly/77)

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres