Vrouwen winnen KNVB Beker

15 mei 2010

De FC Utrecht-vrouwen hebben de KNVB Beker gewonnen. Tegenstander Ter Leede werd in de finale met 0-3 verslagen.


De FC Utrecht-vrouwen hebben de KNVB Beker gewonnen. Tegenstander in de finale Ter Leede werd met 0-3 verslagen door doelpunten van Manon van den Boogaard, Monique van Veen en Mandy Versteegt.

De finale kende een een speelbeeld dat past bij de posities van beide clubs. Eredivisieclub FC Utrecht had het meeste balbezit tegen hoofdklasser Ter Leede. En hoewel de verdediging van Ter Leede goed stond, was FC Utrecht het gevaarlijkst. Toch waren de counters gevaarlijk, maar steeds vonden de speelsters  van de hoofdklasser FC Utrecht-keepster Angela Christ op hun weg. Na een half uur opende Manon van den Boogaard de score door een vrije trap vanaf de zestien meter goed in te schieten.

In de zestigste minuut was het Monique van Veen die een vrije trap van Angela Christ goed oppikte na een foutieve kopbal van de tegenstander. Ze ging alleen op de keeper van Ter Leede af en maakte geen fout. In de slotminuten van de finale was het Mandy Versteegt die de 0-3 liet aantekenen.

Een samenvatting van het duel is te zien op FC Utrecht.TV.

"Deze bekerwinst is een bekroning op drie jaar hard werken", reageerde aanvoerdster Anouk Hoogendijk na afloop. "Het is de eerste prijs voor FC Utrecht sinds we drie jaar geleden zijn begonnen. Twee jaar geleden verloren we de bekerfinale nog, nu winnen we de beker. Fantastisch!"

De trainersstaf van de FC Utrecht-vrouwen was na afloop moeilijk aanspreekbaar. Ze werden door de vrouwen feestelijk onder douche gezet na het in ontvangst nemen van de KNVB-beker.

Zondag worden de FC Utrecht-vrouwen gehuldigd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC in Stadion Galgenwaard. De overwinning van Jong FC Utrecht wordt dan ook gevierd. Het beloftenelftal won eerder deze week eveneens de KNVB-beker.

Foto's: Marc Ijsseling (www.fcutrechtjeugd.nl)

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres