Vrouwen FC Utrecht verliezen van Willem II

14 mei 2009

De vrouwen van FC Utrecht hebben donderdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 0-1 verloren van Willem II. De ploeg van trainer Maria van Kortenhof verzuimde in de tweede helft de kansen te verzilveren.

Het laatste thuisduel werd gespeeld op sportpark sv Saestum in Zeist. Het hoofdveld op Sportcomplex Zoudenbalch wordt momenteel vervangen en is daarom niet bespeelbaar.

Het was een wedstrijd met twee gezichten tegen Willem II, dat nog altijd in de race is om het kampioenschap. In de eerste helft domineerden de Tilburgers en dat resulteerde in een aantal kansen. In de 22e minuut verdween een fraai afstandschot van Kirsten van de Ven in de bovenhoek. Na die openingstreffer hield de druk van Willem II aan. FC Utrecht kwam niet aan opbouwen toe.

Het wedstrijdbeeld veranderde na rust volledig. Nu zocht de thuisclub de aanval en moest Willem II achteruit. Kansen waren er ook voldoende, maar de scherpte in de afronding ontbrak helaas. Ook in de slotfase was Lisanne Vermeulen met een kopbal dicht bij succes en een inzet van Mandy Versteegt werd van de lijn gehaald. Daardoor hield de voorsprong van Willem II stand tot het laatste fluitsignaal.
 
Volgende week dinsdag 19 mei sluiten de vrouwen van FC Utrecht de competitie af met een uitwedstrijd bij AZ, een andere titelkandidaat.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres