Vrouwen FC Utrecht verliezen bekerfinale

24 mei 2008

De vrouwen van FC Utrecht deden tot het laatste moment mee om de prijzen, maar de ploeg van Maria van Kortenhof staat aan het eind van dit seizoen helaas met lege handen. FC Utrecht.TV maakte een terugblik.

Nadat eerder deze week de slotdag van de competitie op een teleurstelling uitliep, grepen de vrouwen zaterdag in Almere ook naast de KNVB Beker. Hoewel FC Twente de gehele tweede helft met tien vrouwen speelde, waren de Tukkers toch te sterk: 3-1. 

In het eerste kwartier ging het duel gelijk op. Er waren in die beginfase kansen voor beide ploegen. Na ruim een half uur opende FC Twente de score. Een vrije trap werd binnengekopt door Janneke Bijl. Na die 0-1 kreeg FC Utrecht weer meer grip op de wedstrijd.

Zes minuten voor rust bracht Lesley Landweer FC Utrecht weer naast FC Twente. En niet lang daarna kreeg Jolijn Heuvels na een overtreding op Shirley Smith haar tweede gele kaart van de middag en dus rood.  Met de 1-1 stand op het scorebord halverwege en een numerieke meerderheid leek het perspectief voor de tweede helft veelbelovend voor FC Utrecht. Het liep anders. 

Na rust werd FC Utrecht overklast door FC Twente, dat met tien spelers gewoon de aanval bleef zoeken. In de 65e minuut werd uit een corner de 1-2 gescoord. Een kwartier voor tijd mocht FC Twente een strafschop nemen na hands door verdediger Renee de Vries: 1-3. De laatste hoop van FC Utrecht op een goede afloop was daarmee vervlogen.

foto`s Aneo Koning

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres