Vrouwen FC Utrecht grijpen naast titel

21 mei 2008

De vrouwen van FC Utrecht zijn op de derde plaats geëindigd in de Eredivisie Vrouwen. AZ is kampioen, terwijl Willem II op de laatste speeldag FC Utrecht passeerde op de ranglijst. Een terugblik op FC Utrecht.TV.

Bij de rust mocht FC Utrecht woensdagavond nog hopen op een goede afloop. De ploeg van trainer Maria van Kortenhof stond zelf op voorsprong tegen ADO Den Haag, terwijl AZ en Heerenveen elkaar nog in evenwicht hielden.

Lesley Landweer opende na veertien minuten voor 1500 toeschouwers in Stadion Galgenwaard de score voor de thuisclub na een goede beginfase. Vervolgens kreeg ADO steeds meer grip op de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen leverde het overwicht de Hagenaars twee goede mogelijkheden op. Toch hield de voorsprong van FC Utrecht stand tot aan de rust.

FC Utrecht liep in de dertiende minuut na rust zelfs uit naar 2-0. Joniek Bonnes kopte een vrije trap van Manon van den Boogaard achter de keeper van ADO. Binnen een minuut kwam ADO uit de counter via Dyanne Bito terug in de wedstrijd: 2-1. Zij maakte er een kwartier voor tijd 2-2 van en Bito was in de extra tijd ook verantwoordelijk voor de 2-3. 

AZ won uiteindelijk van Heerenveen en pakt de eerste landstitel in de Eredivisie Vrouwen. Omdat ook Willem II woensdag won, werd FC Utrecht op de laatste speeldag terugverwezen naar de derde plaats. De teleurstelling bij de vrouwen van FC Utrecht was na afloop groot. Hopelijk kunnen de spelers zich daar snel overheen zetten, want zaterdag wacht al de confrontatie met FC Twente in de KNVB bekerfinale.

Opstelling FC Utrecht: 1 Angela Christ, 6 Anouk Hoogendijk, 8 Manon van den Boogaard, 10 Gilanne Louwaars, 11 Mandy Versteegt, 12 Renee de Vries, 13 Tessa Oudejans, 14 Lesley Landweer (69e minuut Lisanne Vermeulen), 17 Merel Snoeck, 20 Joniek Bonnes, 21 Shirley Smith

Foto`s Aneo Koning

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres