Vier keer is scheepsrecht moet Dani van der Moot hebben gedacht, als hij zich de 66e minuut achter een vrije trap op de 16-meter lijn schaart. Aanloop, krul, perfecte richting: in het kruis. Daarmee tekent de aanvaller in het Yanmar Stadion in Almere voor de 1-1 tegen het verdienstelijke Almere City FC, nadat drie eerdere poeiers van zijn schoen afketsten.

De wedstrijd krijgt hiermee voor even het evenwicht dat het verdient. Tot aan de 56e minuut is er weinig te beleven in Flevoland en rolt de bal voornamelijk rond de middenlijn. Tot die tijd weten de manschappen van hoofdtrainer Robin Pronk goed het hoofd te bieden aan de tegenstander in play-offs positie. Laffe kansjes over en weer, beide ploegen, maar nimmer gevaarlijk.

Twee keer Ahannach
Totdat totaal onverwachts het evenwicht wordt verstoord. Wanneer Tafari Moore in de 56e minuut onder een hoge voorzet duikt, laat Soufyan Ahannach zich het kaas niet meer van het brood eten. Hij knalt de bal ongenadig hard achter Jong FC Utrecht keeper Joost Meendering.

Diezelfde Ahannach blijkt ook na de gelijkmaker zijn vizier scherp te hebben. Naar goed voorbeeld van Van der Moot is hij scherprechter. “Wat hij kan, dat kan ik ook,” moet hij hebben gedacht. En dus gooit hij een vlijmscherpe vrije trap achter keeper Meendering.

Het verzet van de jongelingen van FC Utrecht, die zich afgelopen maandag nog wisten te verzekeren van handhaving, is daarmee gebroken. De ploeg deelt nog wat plaagstootjes uit, maar mag nimmer meer aanspraak maken op de gelijkmaker. En dat is zonde, want deze wedstrijd was prima in balans.

Paasbest
Jong FC Utrecht heeft weinig tijd om zich te herpakken. Aanstaande maandag wacht immers een tegenstander van formaat. Dan, op Tweede Paasdag, komt SC Cambuur naar Stadion Galgenwaard. De Friezen hopen in het Utrechtse epicentrum een belangrijke stap te zetten richting een periodekampioenschap.

Almere City FC – Jong FC Utrecht 2-1