Liefst vijf van de zeven jeugdploegen van FC Utrecht  die zaterdag thuis speelden, hielden de punten in Utrecht. O19 won het topduel van RJO/PEHV PSV A1 met 3-2. Hamza Boukhari maakte uit een vrije trap het winnende doelpunt. O16 won eenvoudig van RJO/ZL Roda JC O16. Het werd liefst 6-1. Ook FC Utrecht O15 (AFC C1, 1-0), O13 (Purmersteijn D1, 3-1) en O12 (Huizen D1, 6-1) wonnen hun thuisduel.

FC Utrecht O14 en O10 kwamen ook op eigen veld in actie. Zij gingen helaas onderuit. FC Volendam O14 was met 2-1 te sterk voor de ploeg van Robert Wijnands. NVC E1 versloeg FC Utrecht O10 met 2-4. Slechts één ploeg moest zaterdag een uitwedstrijd spelen. FC Utrecht O11 ging op bezoek bij Fortuna Wormerveer D4. Het werd 2-0 voor de thuisploeg. FC Utrecht O17 kwam niet in actie.

FC Utrecht O10 – NVC E1, 2-4

FC Utrecht speelde een degelijke en goede wedstrijd. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Robin Pronk op voorsprong. Gyrano Kerk scoorde uit een omschakelmoment, terwijl Bart Ramselaar het eindstation was van een aanval over de flank. PSV kwam weliswaar terug in de wedstrijd, maar FC Utrecht controleerde het duel en trok uiteindelijk aan het langste eind. Hamza Boukhari tekende met een goed ingeschoten vrije trap voor de winnende treffer. Pronk: “De ploeg heeft laten zien, dat de nederlaag van vorige week bij Feyenoord een incident is geweest. Vandaag zagen wij een goede partij voetbal, waarin wij een terechte overwinning behaalden.”

In een goede eerste helft legde FC Utrecht O16 de basis voor een grote overwinning. Al vroeg kwam de ploeg, die onder leiding staat van Sjors Ultee, op een 2-0 voorsprong. Vervolgens hield doelman Thijmen Nijhuis de voorsprong overeind door een strafschop te stoppen. FC Utrecht liet zich niet van de wijs brengen en bleef aanvallen. Na een 3-0 ruststand, liep FC Utrecht na rust al snel uit naar 5-0. Na een onrustige eindfase werd het uiteindelijk 6-1. FC Utrecht zette op alle fronten druk en toonde zich effectief in de afronding.

Lang leek het erop dat FC Utrecht O15 op Sportcomplex Zoudenbalch genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen AFC C1. In de laatste minuut van de wedstrijd was het echter toch raak. Uit een corner werd het winnende doelpunt tegen de touwen gekopt. In de eerste helft was FC Utrecht onzorgvuldig in de passing en werd onnodig veel balverlies geleden. Een counterend AFC kon echter niet heel gevaarlijk worden. Na rust wist FC Utrecht het tempo omhoog te brengen en kansen te creëren door veel de flanken te zoeken. Uiteindelijk dus een overwinning voor FC Utrecht, die pas laat in de wedstrijd gestalte kreeg.

In een matige en teleurstellende wedstrijd had FC Utrecht O14 moeite om verzorgd te voetballen. Veelal werd de lange bal gehanteerd, terwijl passes vaak niet aankwamen. In de eerste helft werden wat kansjes gecreëerd, maar deze werden niet in doelpunten omgezet.  Kort na rust een aantal spectaculaire minuten. FC Utrecht kwam op voorsprong, maar een rake kopbal voor FC Volendam volgde al snel. Niet veel later werd door FC Utrecht niet goed uitverdedigd waarvan de bezoekers profiteerde: 1-2.

Al snel bleek zaterdagmiddag dat FC Utrecht O13 in Purmersteijn een tegenstander had die niet gekomen was om aan te vallen in Utrecht. De uitploeg zakte ver in en liet zich de wil van FC Utrecht opleggen. FC Utrecht speelde dominant en kwam met verzorgd positiespel tot twee doelpunten in de eerste helft. Na rust had FC Utrecht meer moeite om de vrije ruimtes te vinden en een hoog baltempo te hanteren. FC Utrecht liet na de tegenstander kapot te spelen, maar won uiteindelijk wel met 3-1. Het laatste doelpunt van FC Utrecht was een bijzondere. De doelman van Purmersteijn stond te ver voor zijn doel opgesteld, wat gezien werd door een speler van FC Utrecht. Hij twijfelde niet en schoot van zo’n 35 meter raak.

Twee gezichten kende FC Utrecht O12 in de thuiswedstrijd tegen Huizen D1. Waar het team in de eerste helft reactief speelde, veelal te laat in de duels kwam en de spelers zonder bal te weinig bewogen, was in de tweede helft van dit alles geen sprake meer. Een proactieve ploeg creëerde veel kansen en liep uit van 3-1 naar 6-1.

Ondanks dat FC Utrecht O11 de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer D4 domineerde, werd er niet gewonnen. De thuisploeg werd ver teruggedrongen, FC Utrecht creëerde een aantal kansen, maar doelpunten werden niet gemaakt. Fortuna daarentegen toonde zich slagvaardig in de slotfase. Twee uitvallen leidden in de laatste twee minuten van de wedstrijd tot evenzoveel doelpunten.

De jongste voetballers van FC Utrecht, O10, hebben vandaag op eigen veld met 4-2 verloren van NVC, dat veel fysieke kracht in de wedstrijd bracht. FC Utrecht speelde slordig, maar wist wel de nodige kansen te creëren. Het team scoorde twee keer en raakte liefst vier keer de paal en één keer de lat. FC Utrecht kwam te weinig in zijn eigen spel en moest vier tegendoelpunten incasseren.

Foto's: Ron van Dongen