Jong FC Utrecht haalde het vanavond niet tegen VVV-Venlo. De Utrechters legden het in De Koel af tegen de Noord-Limburgse titelkandidaat: 2-0.

Een beetje fortuinlijk? Ach, de bal moet maar net voor je voeten vallen; dat mazzeltje moet je inderdaad hebben. Maar verder is de 2-0 zoals Torino Hunte die voor VVV-Venlo maakt tegen Jong FC Utrecht een kwestie van weinig geluk en vooral veel wijsheid. De aanvaller neemt kort na de rust een afvallende bal vol op z’n pantoffel en verdubbelt daarmee de marge.

Dreun
Nu is het incasseren van een tegentreffer nooit iets om vrolijk van te worden, maar de 2-0 in Venlo is wel een bijzonder pittige dreun om te verwerken voor de Utrechtse jongelingen. Het is namelijk op dat moment, al zo’n 52 minuten, eenrichtingsverkeer aan de Kaldenkerkerweg. VVV-Venlo is de baas op eigen veld, maar gaat slordig met de kansen om. Een gemiste penalty van Ralf Seuntjens - heel knap gestopt door keeper Menno Heus - is wat dat betreft illustratief. Maar zolang de marge tot één beperkt blijft, kan alles. Dan heb je aan dat ene moment, aan die ene uitbraak, al genoeg voor een resultaat. Voor een punt.

Seuntjens dan toch
Maar ja, die gedachte kan overboord na de treffer van Hunte. Die doet een zwaarwegende duit in het doelpuntenzakje waarin de eerste storting na tien minuten spelen al wordt gedaan door Seuntjens. Drie minuten nadat hij vanaf de stafschopstip mist, schiet hij vanuit een lastigere hoek wel raak (1-0).

Geen overwerk
Jong FC Utrecht kan tegenover de Venlose aanvalsgolven weinig stellen op de Limburgse plastic sprieten. Tijdens de eerste helft lukt het niet één keer keeper Maarten de Fockert op de proef te stellen en na de break wordt de sluitpost van de geel-zwarten nu ook bepaald niet op overwerk getrakteerd door de Utrechtse beloften, al spelen die het laatste halfuur wel een stuk sterker dan tijdens de eerste zestig minuten. Maar voldoende om VVV-Venlo aan het wankelen te brengen, is dat niet.

Helmond Sport-thuis
Over een week, op vrijdag 30 september, speelt Jong FC Utrecht een thuiswedstrijd. Helmond Sport is de tegenstander in de eerste thuispartij die de beloftenploeg sinds de promotie naar de Jupiler League op vrijdagavond speelt. Plaats van handeling: Stadion Galgenwaard.

VVV-Venlo - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
10. Ralf Seuntjens 1-0
53. Torino Hunte 2-0

Gele kaarten: Vito van Crooij, Jerold Promes, Danny Post (allen VVV-Venlo) en Sylla Sow (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.813.

Scheidsrechter: Christian Mulder.