Jong FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen met 1-3 verloren. In een duel dat open begon, nam Heerenveen uiteindelijk het initiatief en daarmee de overwinning. Uche Nwofor tekende voor alle Friese doelpunten. Elroy Pappot maakte in de tweede helft de 1-1 voor FC Utrecht.

Eerste kwartier
In het eerste kwartier van de wedstrijd lag het initiatief bij Jong FC Utrecht. De thuisploeg speelde gedreven en creatief. De grootste kans in deze fase van de wedstrijd was voor Esmat Shanwary. De middenvelder omspeelde de keeper na goed doorgaan van Pappot, maar had daarna onvoldoende controle om in te schieten.

0-1
Daarna volgden kansjes voor beide partijen. De wedstrijd lag open en beide ploegen wilden voetballen. FC Utrecht zette druk naar voren, maar was in de afronding net niet scherp. Zo waren de meeste aanvallen een eenvoudige prooi voor Andries Noppert, de doelman van sc Heerenveen. Aan de andere kant van het veld kreeg Nwofor in de 39ste minuut de bal voor zijn voeten. De Nigeriaanse aanvaller schoot de bal geplaatst achter Paul van der Helm en zette daarmee de bezoekers op voorsprong.

1-1
Het spelbeeld veranderde weinig in het begin van de tweede helft. Kansen over en weer en ruimte om te voetballen. In de 57ste minuut maakte Elroy Pappot gelijk voor Jong FC Utrecht. Zijn schot van buiten het strafschop gebied leek houdbaar, maar verdween toch in het Friese doel.

Uche Nwofor
Daarna leek FC Utrecht voor de overwinning te gaan spelen, waardoor in de gretigheid ruimte ontstond voor sc Heerenveen. Zo kreeg Nwofor in de 73ste minuut ruim de tijd om de bal aan te nemen, klaar te leggen en te schieten. Een prachtige lob, onhoudbaar voor de keeper: 1-2.

Elroy Pappot leek enkele minuten later opnieuw de achterstand weg te gaan poetsen. Hij kwam alleen voor de keeper, maar kon de bal net te laat controleren, waardoor Noppert redde.

Even later gooide Nwofor de wedstrijd op slot. Na miscommunicatie bij een uittrap stond de aanvaller opnieuw op de juiste plek en zijn hattrick was een feit. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Jong FC Utrecht wilde nog wel, maar kwam niet meer tot een goede aanval. Eindstand: 1-3.

Jong FC Utrecht - Jong sc Heerenveen (0-1) 1-3
0-1 39’ Uche Nwofor
1-1 57’ Elroy Pappot
1-2 73’ Uche Nwofor
1-3 79’ Uche Nwofor

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Laurens van der Voort, Myenty Abena, Jordi Balk, Wouter Soomer, Nassir el Aissati (62’ Darren Rosheuvel), Elroy Pappot, Esmat Shanwary, Daniël van Son (62’ Cedric Badjeck), Romano van der Stoep (80’ Ousama Samouri), Gyliano van Velzen.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Andries Noppert, Uche Nwofor, Joeri de Kamps, Samir Fazli, Ramon Zomer (45’ Michael Chacon), Szabi Varga, Daley Sinkgraven (45’ Willem Huizing), Stephen Warmolts, Joost van Aken, Menno Heerkes, Lum Rexhepi.