FC Utrecht was er op gebrand om de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag te winnen om de mindere resultaten thuis tegen ADO van de afgelopen drie seizoenen om te buigen. Vorig seizoen werd het 1-1. De twee seizoenen daarvoor werd thuis zelfs van ADO verloren. Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Den Haag overigens met 1-2.

Trainer Jan Wouters begon met Edouard Duplan en Anouar Kali op de bank. In hun plaats speelden Tommy Oar en Johan Mårtensson. Voor FC Utrecht middenvelder Jens Toornstra was het een bijzondere wedstrijd. Hij speelde voor de winterstop immers nog bij ADO Den Haag. Inmiddels klopt zijn hart rood-wit. Bij de tegenstander stond Vito Wormgoor in de basis. De in Leersum geboren verdediger en aanvoerder speelde in het seizoen 2008-2009 zeven keer voor FC Utrecht.

Eerste helft
De wedstrijd begon onder een stralende zon. Bij één van de eerste aanvallen van FC Utrecht kreeg Jacob Mulenga een mooie kans. Nadat hij over de bal heen maaide, kwam de bal kwam bij Toornstra, maar zijn schot werd weggewerkt door de Haagse verdediging. Vlak daarna loste Mike van Duinen een hard schot op het doel van FC Utrecht. Doelman Robbin Ruiter redde bekwaam met de voeten.

Na ruim een kwartier spelen kopte Mulenga uit een voorzet van Oar de bal net naast het doel van ADO Den Haag. Oar had de bal gekregen na goed doorzetten van Cedric van der Gun. Halverwege de eerste helft scoorde Santi Kolk bijna voor de gasten nadat de Utrechtse verdediging uit elkaar was gespeeld. Doelman Ruiter greep goed in.

Stijlvol
Na een half uur spelen kreeg ADO zijn tweede grote kans via Mike van Duinen. Ruiter werkte zijn snoeiharde kopbal stijlvol over de lat. Daarna gebeurde er een tijdje niet veel. Vlak voor rust kwam er leven in de brouwerij. Een afstandsschot van Oar kon maar ternauwernood door ADO-doelman Gino Coutinho uit het doel worden geranseld.

Tweede helft
FC Utrecht trok direct na rust fel ten aanval. Vooral Toornstra was een paar keer gevaarlijk. Een schot van hem had een mooie kromming en verdween maar net over de verre kruising van het Haagse doel. Cedric van der Gun liet met een lange slalom een fraai staaltje hogeschoolvoetbal zien, maar zijn afrondende schot ging helaas over. Daarna kwam de bal nog twee keer op het dak van het ADO-doel, eerst via een voorzet annex schot van Oar en even later via een kopbal van Mulenga. Ook schoot Toornstra nog een keer vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de vuisten van Coutinho. ADO stelde daar een rechtstreeks op het doel geschoten vrije trap van Vito Wormgoor tegenover. Ruiter reageerde daar alert op.

1-0
Het duel leek af te stevenen op een 0-0 eindstand totdat Mulenga na een voorzet van Van der Maarel twintig minuten voor tijd op het doel schoot en de terugspringende bal voor de voeten van Toornstra kwam. Toornstra bedacht zich geen moment en tikte de bal achter Coutinho: 1-0.

FC Utrecht bleef daarna het veldoverwicht houden, al was het tien minuten voor tijd bijna gelijk geworden. Mike van Duinen wist Ruiter te passeren en schoot op het lege doel. Mark van der Maarel wist nog net op tijd de bal van de lijn te halen. Ruiter raakte bij die actie geblesseerd en moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door de debuterende Jeroen Verhoeven. Dit onder luid gejuich van het Utrechtse publiek.

Weer gewonnen
FC Utrecht speelde de wedstrijd bekwaam uit en kreeg vlak voor tijd zelfs nog twee kansen op 2-0. Toornstra schoot op de paal en Mulenga schoot direct daarna naast. Na 29 wedstrijden staat FC Utrecht met 51 punten op de gedeelde vijfde plaats. Na de zege op ADO Den Haag heeft FC Utrecht voor het eerst sinds het seizoen 1980/1981 na negenentwintig speelronden vijftien zeges behaald. Dit is de op één na beste prestatie ooit van de club, als het gaat om het aantal zeges.