Keeper Menno Vink en aanvaller Nick Venema van FC Utrecht stonden in de basis bij Oranje Onder 17, dat zondag tijdens een Vierlandentoernooi met 1-1 gelijkspeelde tegen Portugal Onder 17.

De Nederlandse talenten verloren twee dagen voor het treffen met de Portugezen met 0-1 van Duitsland Onder 17, maar in dat duel was er geen speeltijd voor Vink en Venema. Die was er gisteren dus wél; beide FC Utrecht-spelers startten in de basis.

De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen kwam direct na de rust op voorsprong. Ajacied Justin Kluivert bracht NEC/FC Oss-middenvelder Ferdi Kalioglu in stelling: 1-0. Olympique Lyon-spits Mickael Almeida bepaalde de eindstand op 1-1.

“De jongens leren nu wat er nodig is om je op dit niveau staande te houden”, reageerde Van Wonderen op OnsOranje.nl. “Dat zijn waardevolle lessen die later van pas zullen komen.”

Vink speelde de volledige wedstrijd, Venema werd tien minuten voor tijd vervangen door Feyenoorder Dylan Vente.