De beloften van FC Utrecht hebben NAC Breda tweemaal binnen 24-uur een volgende nederlaag toebedeeld. Maandagavond won Jong FC Utrecht met 4-2 van de gasten uit Breda. Kevin van Kippersluis maakte voor Jong FC Utrecht drie van de vier doelpunten. De andere goal was van verdediger Jordi Balk. Jong FC Utrecht startte niet goed aan de wedstrijd. Door veelvuldig balverlies waren de eerste kansen voor Junior Ebobo en Rick Stuij van den Herik namens de bezoekers. Na elf minuten keken de beloften tegen een achterstand aan. Ebobo sneed dwarsdoor het centrum heen en schoot de bal achter doelman Van der Helm, 0-1.

Direct gelijk
Vanaf de aftrap trok FC Utrecht de stand direct gelijk. Yassin Ayoub gaf een diepe bal op Kevin van Kippersluis die de gelijkmaker scoorde: 1-1. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg nog een goede kans. Wederom stond Ayoub aan de basis met een goede pass, maar Esmat Shanwary kon de kans niet verzilveren en schoot naast. De eerste helft verliep rommelig. FC Utrecht stond niet goed, maar de instelling en de wil om te winnen was aanwezig.

Voorsprong
De tweede helft begon gelijk goed voor de thuisploeg. Na een corner van Soufian Moro, die afgelopen zondag nog in het eerste debuteerde, kon verdediger Jordi Balk met het hoofd de 2-1 voorsprong op het scorebord brengen. Na tien minuten kreeg Jong NAC een goede kans. Thilo Leugers ging alleen op de keeper af. Van der Helm verkleinde zijn doel goed, waardoor de bal uiteindelijk naast het doel verdween. Vlak nadat moment kreeg Elroy Pappot een gele kaart, wat voor hem een schorsing betekent.

Aan de basis van de 3-1 stond wederom Ayoub. Met een goede steekbal speelde hij Van Kippersluis vrij. Vanuit een moeilijke hoek schoof de linkeraanvaller de bal knap bij de tweede paal binnen. NAC kwam met hulp van FC Utrecht weer terug in de wedstrijd. Van een misverstand tussen Markiet en doelman Van der Helm profiteerde Ebobo. Met een prachtige lob maakte hij de aansluitingstreffer, 3-2.

Genadeklap
FC Utrecht bleef aanvallen en tot tweemaal toe was Elroy Pappot dichtbij de vierde Utrechtse treffer. Beide keren stond keeper Tim Coremans in de weg. De genadeklap werd pas in vlak voor het einde van de wedstrijd uitgedeeld. Na een counter van NAC plukte Van der Helm de bal weg voor de voeten van een aanvaller van de Bredanenaars. Hij keek en wierp de bal richting Van Kippersluis. Vanaf eigen helft snelde Van Kippersluis richting het doel van NAC. Geduldig schoot hij in en tekende voor de 4-2. Het was bovendien zijn derde treffer van het duel. Na de aftrap vond de goed leidende scheidsrechter Christiaan Bax het voldoende en floot voor het einde van de wedstrijd.

Zesde
De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong staat met 31 punten uit 19 duels op de zesde plaats. De ploeg heeft nog uitzicht op de top van de ranglijst. Heerenveen is vorige week ongenaakbaar kampioen geworden, maar Heracles Almelo dat op de tweede plaats staat heeft maar twee punten voorsprong op FC Utrecht en komt nog naar Utrecht. Ook Ajax heeft 33 punten en staat derde. FC Groningen is vierde met een punt minder en Feyenoord staat vijfde met een gelijk aantal punten als FC  Utrecht, maar met een wedstrijd minder gespeeld. KarakteristiekenScoreverloop0-1  11’ Junior Ebobo
1-1  12’ Kevin van Kippersluis
2-1  47’ Jordy Balk3-1  65’ Kevin van Kippersluis
3-2  77’ Junior Ebobo
4-2  90’ Kevin van Kippersluis

Geel:54’ Yousouf Zinga (NAC Breda)
56’ Elroy Pappot (FC Utrecht)
63’ Martin la Cruz  (NAC Breda)

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm Gévero Markiet, Jordi Balk, Yannick Corti, Ralph Owusu; Esmat Shanwary (88’ Sean Klaiber), Elroy Pappot, Yassin Ayoub; Soufian Moro (60’ Maikel Lange), Radovan Mitrovic, Kevin van Kippersluis.Opstelling Jong NAC Breda: Tim Coremans; York van Deelen, Gautam Kalpoe, Steven Edwards, Yousouf Zinga; Peter van Gommeren, Rick Stuy van de Herik, Thilo Leugers; Faisal Bensiali (79’ Daan de Blank), Junior Ebobo, Martin la Cruz.