Vrijdagmiddag om 14:00 uur werd op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo een oefenduel gespeeld tussen het Nederlands Beloftenelftal en FC Twente. Het duel eindigde in een 0-1 zege voor het Nederlands Beloftenelftal.

Jong FC Utrecht-aanvaller Romano van der Stoep begon als spits in de basis. Sean Klaiber, middenvelder van Jong FC Utrecht, speelde de gehele tweede helft. Voor beide spelers betekende het de eerste uitverkiezing voor het Nederlands Beloftenelftal.

In de eerste helft had FC Twente een licht overwicht en meer balbezit. Desondanks kwam het team van bondscoach Remy Reynierse op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Na een voorzet vanaf rechts kopte Romano van der Stoep de bal langs FC Twente-keeper Sander Boschker.

Na rust werden bij beide elftallen de nodige wissels doorgevoerd. Het spel ging op en neer en er waren kansen over en weer. Romano van der Stoep was nog dicht bij een tweede doelpunt. Met binnenkant voet probeerde hij een volley, echter zijn inzet werd gekeerd.

Basisopstelling Nederlands Beloftenelftal: Bertrams; Van Deelen; Van Beek; Kongolo; Bijker; Pelupessy; Van Overbeek; Saymak; Van der Stoep; Klaassen; Langedijk.