Cedric van der Gun heeft eindelijk zijn 50ste doelpunt in het Nederlandse betaalde voetbal gescoord. Tegen Feyenoord maakte hij zijn jubileumdoelpunt. Al enkele maanden hikte Van der Gun aan tegen doelpunt nummer vijftig. Tegen welke club anders dan tegen Feyenoord kon hij beter zijn jubileum vieren. Tegen de Rotterdammers scoorde hij tenslotte de meeste doelpunten in zijn lange carrière.

Debuut
Van der Gun maakte op 11 maart 2000 op 21-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. In De Kuip startte hij in de basis bij FC Den Bosch. Hij werd in dienst van Ajax, verhuurd aan de Bosschenaren. Zijn eerste goal liet langer op zich wachten. Deze scoorde hij op 12 november 2000. Tegen De Graafschap scoorde hij in de ArenA in de 64ste minuut van de wedstrijd zijn eerste doelpunt in het Nederlandse betaalde voetbal. Hij was in die wedstrijd na de rust het veld ingekomen voor Bergdølmo. Negen minuten voor tijd scoorde hij gelijk zijn tweede goal en bracht daarmee de 4-1 eindstand op het bord. Dat seizoen zou zijn totaal op negen goals komen.

Succesvol
Zijn succesvolste jaar was in 2008/2009. Het was zijn derde jaar in dienst van FC Utrecht. Hij scoorde toen in totaal tien goals. Zijn hoogtepunt dat jaar was zijn drie doelpunten tegen De Graafschap in Stadion Galgenwaard. Met hulp van de assists van Simon Cziommer zorgde de rappe aanvaller voor de 3-0 eindstand. Voor FC Utrecht scoorde de geboren Hagenaar, bijna de helft van zijn totaal, 23 doelpunten.

Van der Gun scoorde ook in Engeland waar hij hij tussen 2009 en 2011 speelde bij Swansea City FC in de Championship, de Engelse eerste divisie. In twee seizoenen scoorde hij drie doelpunten in 35 wedstrijden.

Meer dan 200 duels
Van der Gun speelde tot nu toe 217 wedstrijden in de Eredivisie (Ajax, FC Den Bosch, Willem II, ADO Den Haag en FC Utrecht) 35 wedstrijden in de Championship (Swansea City FC) en drie duels in de Bundesliga (Borussia Dortmund). De 50ste goal van de inmiddels 33-jarige aanvaller was het derde doelpunt voor FC Utrecht dit seizoen.