Van den Brink en Roest helpen Oud FC Utrecht aan zege

22 mei 2016

Oud FC Utrecht kan terugkijken op een succesvolle rentree. Het team van oud-spelers van FC Utrecht was vrijdagavond in een benefietwedstrijd bij v.v. Brederodes in Vianen met 2-1 te sterk voor Team KiKa Biz.

Team KiKa Biz was samengesteld uit spelers die eerder op de dag in actie kwamen tijdens een bedrijventoernooi. De twintig deelnemende teams aan dat toernooi doneerden allemaal 500 euro aan KiKa. Eerder op de dag was er ook een clinic voor 150 kinderen, die allen 5 euro aan KiKa gaven.

Oud FC Utrecht trof in Team KiKa Biz een taaie tegenstander, maar wist zich daar ook prima tegen te wapenen. De achterhoede, onder leiding van Stefan Postma, stond als een huis. De achterhoedespelers Mark Verkuyl, Robert Roest, Etienne Shew-Atjon en Niels Creutzberg en ‘zes’ Bas van den Brink maakten geen fouten.

'De spelers hadden er schik in'
Na twintig minuten openden de oud-spelers van FC Utrecht de score. Een fraai doelpunt van Bas van den Brink, gezien zijn fitheid misschien wel de Man of the Match, betekende de 1-0. Die voorsprong werd vlak voor de rust ongedaan gemaakt door Team KiKa Biz.

In de tweede helft ging Oud FC Utrecht vol voor de winst spelen en onder aanvoering van Leo van Veen, die vlak achter de spitsen speelde, kregen de oud-profs hun tegenstander goed onder druk. Het wachten was op een doelpunt en dat kwam er ook. Robert Roest bepaalde de eindstand op 2-1.

“De sfeer was geweldig”, reageerde coach Eddy Overweg na de 2-1 zege van Oud FC Utrecht. “De bal ging goed rond en de spelers hadden er schik in. De doelpunten waren mooi uitgespeeld en de organisatie was fantastisch.”

Er werd tijdens de activiteit bij v.v. Brederodes bijna 12.000 euro opgehaald voor KiKa. Dát was natuurlijk verreweg het mooiste resultaat van de dag! 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres