UTRECHT – Nadia van Beerschoten was de gevierde vrouw bij FC Utrecht Vrouwen tegen Royal Antwerp FC. De aanvalster maakte twee doelpunten in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Uiteraard was ze na afloop te spreken over de prestatie van haar team. Want winnen was wel weer eens nodig.

Trainer Jürgen Schefczyk had het vorige week al gezegd. Van de tegenstander van vrijdag moest gewonnen worden, anders zou zijn team echt in de problemen komen. Na de overwinning in Zeist is het verschil met de hekkensluiter acht punten en staat FC Utrecht Vrouwen op de gedeelde elfde plek in de BeNe League. En dat vooral met dank aan Nadia van Beerschoten.

De voetbalster maakte op het complex van de KNVB een kwartier voor tijd de 2-1 en luttele minuten later de 3-1. “Die 2-1 was nodig en verdiend, de 3-1 gaf wat rust”, reageerde de doelpuntenmaakster na het duel in gesprek met Voetbal Centraal. “Ik ga lekker slapen vanavond.”

Ook haar ploeggenoten kunnen met een fijn gevoel hun bed induiken. Winnen voelt altijd beter dan verliezen en FC Utrecht Vrouwen kon na bijna twee maanden zonder zege wel weer eens drie punten gebruiken. “Ik ben vooral super blij dat we die zo nodige en ook verdiende puntjes binnen hebben”, zei Van Beerschoten.

Sabine Becx had de thuisploeg vlak voor rust op fraaie wijze op voorsprong gezet. De aanvalster schoot hard binnen in de kruising. Na de 1-1 bleef FC Utrecht Vrouwen gas geven. Mede daardoor kon Van Beerschoten nog twee doelpunten maken. “Ik ben trots op mijn team. We hebben met zijn allen weer hard geknokt.”