UVV Voetbal bereikt sterstatus RAC bij FC Utrecht

7 december 2013

FC Utrecht en UVV Voetbal gaan nog intensiever samenwerken dan voorheen. Dit wordt bekrachtigd in een convenant dat UVV Voetbal een sterstatus oplevert.

FC Utrecht en UVV Voetbal gaan nog intensiever samenwerken dan voorheen. Dit wordt bekrachtigd in een convenant dat UVV Voetbal de sterstatus verschaft van het project RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland van FC Utrecht. Inmiddels hebben elf amateurvoetbalclubs in de regio Utrecht deze RAC-status. Met deze clubs werkt FC Utrecht nauw samen als het gaat om kennisdeling, ontwikkeling en opleiding.

“Wij zijn zeer content met het feit dat we de samenwerking met een oer-Utrechtse voetbalclub als UVV Voetbal gaan intensiveren”, zegt Henny Lee, Hoofd Opleidingen van FC Utrecht. “UVV Voetbal is een club in ontwikkeling, die met name bij de jongste jeugd in een rap tempo grote stappen maakt. Nadat de nieuwe accommodatie in 2006 in gebruik werd genomen, groeide de jeugdafdeling enorm. Met 29 pupillenteams, 10 juniorenteams en 80 kabouterteams kun je spreken over een populaire vereniging. Op sportief gebied is de groei zeker zo indrukwekkend: de E- en F-selecties kunnen zich alweer meten met de beste selectieteams in de regio.”

Voor zowel FC Utrecht als UVV Voetbal heeft de intensieve samenwerking vele voordelen. Coördinator RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland Jan Straub: “FC Utrecht ondersteunt UVV Voetbal in het doorontwikkelen van de jeugdopleiding. Hiervoor stelt FC Utrecht zijn trainers en expertise beschikbaar. Doordat het niveau van UVV Voetbal vervolgens op termijn omhoog gaat, stromen de toptalenten van deze vereniging op een hoger niveau de FC Utrecht Academie in. Vanwege de exclusiviteit van de samenwerking kan FC Utrecht als eerst beschikken over de toptalenten van UVV Voetbal.”

In het verleden belandden onder anderen John van Loen, Jan Willem van Ede en Alje Schut via UVV met FC Utrecht in het betaalde voetbal. Marco van Basten en Erik Tammer speelden eveneens lange tijd profvoetbal, maar verlieten destijds UVV voor Ajax.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres