Alle jeugdploegen van FC Utrecht kwamen zaterdag in competitieverband in actie. Overwinningen waren er voor FC Utrecht O16, O14, O12 en O11. FC Utrecht O19 bleef op bezoek bij AZ steken op 2-2. De overige ploegen verloren hun wedstrijd.

FC Utrecht O10 - FC Driebergen E1 (competitie), 2-7

FC Utrecht O19 speelde vóór rust en in de eindfase, met een slotoffensief, een zeer goede wedstrijd. Het rendement van de kansen was echter te laag. Dit ondanks twee goede goals van de sterk spelende Hamza Boukhari. Verdedigend gaf FC Utrecht twee doelpunten min of meer weg; FC Utrecht maakte een eigen doelpunt en een vrije trap zeilde binnen. AZ A1 – FC Utrecht O19 eindigde in 2-2.

Ondanks dat FC Utrecht lang een 1-0 voorsprong koesterde, leed het uiteindelijk een verdiende nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Na dertien minuten maakte FC Utrecht de openingstreffer. Karim Loukili scoorde uit een strafschop, nadat hij zelf uitstekend doorging en onderuit werd gehaald. Daarna kreeg FC Utrecht het erg moeilijk en slaagde het er niet in de bal voorin vast te houden. Weinig duels werden gewonnen en men was vaak te laat bij de situaties, zodat balbezit van zeer korte duur was. Nadat een aantal keren de bal van de lijn was gehaald, scoorde Ajax vijf minuten voor tijd de 1-1 en wisten de Amsterdammers in blessuretijd nog de winnende treffer te scoren.

Dinsdag spelen de mannen van trainer Claudio Braga de halve finale voor de beker tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en start om 18.00 uur.

Een sterk spelend FC Utrecht O16 heeft zaterdagmiddag een grote overwinning geboekt op bezoek bij FC Twente. De ploeg van Sjors Ultee speelde vanaf de start vanuit balbezit, was overduidelijk de bovenliggende partij en wist veel kansen te creëren. Desondanks was de ruststand slechts 0-2. Direct na rust wist FC Utrecht de score uit te breiden naar 0-5. In de slotfase van de wedstrijd, wat de minste periode was voor FC Utrecht, scoorde FC Twente nog vanaf elf meter tegen.

Ondanks een snelle voorsprong is FC Utrecht O15 er niet in geslaagd een goed resultaat te halen in Den Haag. Tegen ADO Den Haag kende FC Utrecht O15 een offday. Een wedstrijd waarin veel fout ging, ging met 4-1 verloren.

FC Utrecht O14 kon in de eerste helft tegen FC Twente onvoldoende dominant zijn. De vrije man op het middenveld werd te weinig gevonden en de spelers op de vleugels bleven buiten bereik. Door een tactische omzetting slaagde FC Utrecht er na de rust in om ruimte te creeren op het middenveld, waardoor vaker een speler vrij kwam. Zodoende kon FC Utrecht zowel door het centrum als via de flanken gevaarlijk worden. Bij vlagen werd goed positiespel gespeeld. FC Utrecht won uiteindelijk met 2-1.

Bij FC Utrecht O13 ontbrak zaterdag een aantal spelers. Desondanks speelde het een verdienstelijke uitwedstrijd tegen Ajax. Na een moeizaam begin speelde FC Utrecht zich krap onder de druk van Ajax uit, met één grote kans tot gevolg. Deze werd echter niet benut. Ajax scoorde voor rust wel. In de tweede helft gaf FC Utrecht meer druk en ontstonden er mogelijkheden om tot scoren te komen. Met veel strijd en passie werd Ajax bestreden, maar helaas eindigde het duel in 1-0.

Een dominant FC Utrecht O12 kwam op bezoek bij Hoogland, mede door veel technische acties, voor rust liefst vier keer tot scoren. In de beginfase van de tweede helft was FC Utrecht echter niet scherp in de duels en gingen veel duels verloren. Dit weet FC Utrecht echter in de laatste fase van de wedstrijd om te draaien, met een vijfde doelpunt tot gevolg.

FC Utrecht O11 startte sterk aan de uitwedstrijd tegen AFC. FC Utrecht domineerde en wist door een goede veldbezetting en veel creativiteit kansen te creëren en twee doelpunten te maken. In de tweede helft was van dit alles een stuk minder sprake en speelde het duel zich vooral op het middenveld plaats. Door twee individuele fouten kwam AFC zowaar nog even op gelijke hoogte. In de laatste tien minuten stelde FC Utrecht orde op zaken door goed druk te zetten, waar kansen uit ontstonden. Eén doelpunt werd afgekeurd, maar niet veel later werd de winnende treffer als nog gemaakt.

Met een fysiek sterke ploeg werd FC Utrecht O10 op eigen veld bestreden door FC Driebergen. Doordat FC Utrecht niet in staat was om een overtal te creëren op het middenveld, moesten de Utrechtse jongens veel duels spelen. Het zoeken naar de voetballende oplossing bleek erg lastig, waardoor erg gehaast werd gespeeld en snel balverlies werd geleden. FC Driebergen daarentegen bijzonder effectief in het afstraffen van de kansen.

foto's: Ron van Dongen