Een overzicht van diverse gespeelde wedstrijden door teams van de FC Utrecht Academie op zaterdag 8 november 2014.

Sparta Rotterdam O16 – FC Utrecht O16 3-0
FC Utrecht O16 begon niet al te best aan de wedstrijd in Rotterdam, waardoor het na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan keek tegen een alert Sparta Rotterdam O16. Daarna gingen de Utrechtse talenten beter spelen en kregen ze kansen, maar die werden niet benut. In de tweede helft speelde FC Utrecht O16 opnieuw aanvallend met wat goede kansen, maar was het wederom de thuisspelende ploeg die scoorde. Een discutabele strafschop werd verzilverd, waardoor de eindstand 3-0 werd.

sc Heerenveen O15 – FC Utrecht O15 0-2
Een uitstekende 0-2 zege werd door FC Utrecht O15 geboekt in Friesland, tegen sc Heerenveen O15 dat vierde op de ranglijst stond. FC Utrecht O15 was feller, won meer duels dan de Friezen en dwong de meeste kansen af. Binnen twintig minuten gingen de Utrechters met 0-2 aan de leiding. De 0-1 viel na een persoonlijke actie en een schot dat via de binnenkant van de paal doel trof. De 0-2 ontstond door een mooi schot in de korte hoek. FC Utrecht O15 was gedurende de hele wedstrijd dominant en kreeg liefst veertien grote kansen. De drie punten gingen dan ook dikverdiend mee terug naar de Domstad.

FC Utrecht O14 – FC Twente O14 1-5
Aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente O14 begon FC Utrecht O14 niet al te goed. De Tukkers speelden zoals de Utrechters dat eigenlijk voor ogen hadden: met druk naar voren, passie en lef. Amper 18 minuten waren er gespeeld, of FC Twente O14 ging al met 0-2 aan de leiding. Uit een standaardsituatie maakten de Utrechters er nog voor de pauze 1-2 van. Maar na de rust kwam FC Utrecht O14 er niet meer aan te pas. FC Twente O14 was beter en liep uit naar een 1-5 zege.

AZ O12 – FC Utrecht O12 3-0
Onder de rook van het AFAS Stadion speelde FC Utrecht O12 tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Het doel was voor de Utrechters om met lef en durf te voetballen. Dus: een actie maken, durven vrij te lopen en lef hebben als keeper met het verdedigen van het doel. Hoewel er met 3-0 werd verloren, behaalden de Utrechtse talenten de doelen die vooraf werden gesteld. Wat dat betreft doet de score dus geen recht aan de prestatie die FC Utrecht O12 leverde.