FC Utrecht O10 - Helmond Sport O10 39-13

Vanaf de aanvang van deze Twin Games wedstrijd werd direct op beide veldjes druk gezet en met soms erg fraai voetbal liepen we qua score langzaam weg bij Helmond Sport. Ook deze wedstrijd viel weer te genieten van technische hoogstandjes en mooie scores uit knap uitgespeelde combinaties. Volgende week zaterdag spelen we om 9.00 uur thuis tegen Ajax. Dan kunnen we zien of de ontwikkeling van de afgelopen maanden ook tegen een sterkere tegenstander resultaat op gaat leveren. Het spel van de afgelopen weken geeft in ieder geval vertrouwen.

FC Twente O16 - FC Utrecht O16 1-1

Vandaag in de uitwedstrijd tegen FC Twente begon FCU erg goed door gelijk vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten. De eerste kans komt snel, maar werd helaas niet benut. FCU bleef aandringen en drukte FC Twente in deze eerste helft goed terug op eigen helft.  Dit resulteerde in de 9de minuut in de 0-1. FCU bleef de aanval zoeken en scoorde na enkele minuten de 0-2. Het doelpunt werd echter door de scheidsrechter ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. De scheidsrechter gaf na de wedstrijd zijn fout toe maar kon er toen niets meer aan doen. Het blijft dus 0-1.

In de tweede helft een heel ander beeld. FC Twente stond anders gepositioneerd en hier had FCU het erg lastig mee. FC Twente was het team dat aandrong. Na diverse uitbraken kwam FC Twente in het strafschopgebied waar een speler van FC Twente wordt getackeld. Er volgde dus een penalty. Deze werd benut: 1-1. FCU kwam vanaf dat moment weer iets beter in het spel maar kon geen vuist meer maken. Er werd verder niet meer gescoord. Eindstand 1-1.

FC Utrecht O15 - Ajax O15 4-1

De twee ploegen met de minste verliespunten stonden tegenover elkaar toen Ajax O15 op bezoek kwam. Ajax kreeg na 20 seconden al een grote kans, maar de speler van Ajax wist de bal niet tussen de palen te krijgen. FC Utrecht stond verdedigend goed in de organisatie en hierdoor had Ajax moeite met het opbouwen. In de negende minuut kwam FC Utrecht op een 1-0 , via een fantastische solo, waarbij 4 spelers van Ajax werden gepasseerd. Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft bleek wederom een doelpuntenfestijn te worden. In de 46e minuut scoorde FC Utrecht de 2-0 en in de 49e minuut de 3-0. Twee keer op rij wist FC Utrecht fantastisch de bal tussen de verdediging van Ajax te spelen en te scoren. Helaas voor FC Utrecht wordt de wedstrijd 20 minuten gestaakt wegens een botbreuk bij één van de FC Utrecht spelers. De staf en de spelers wensen hem enorm veel sterkte met het herstel. Na de onderbreking wist FC Utrecht direct weer goed te starten. Binnen een minuut werd de 4-0 gescoord en de wedstrijd was beslist. In de blessuretijd maakte Ajax nog wel de 4-1, maar dit had geen gevolgen meer voor de wedstrijd. FC Utrecht won de wedstrijd en verstevigde de koppositie in de Eredivisie.