FC Utrecht O16 - Ajax O16 3-2

In de eerste helft een heel dominant FC Utrecht dat via een meer dan gedegen opbouw elke keer de vrije man kon vinden. Hierdoor kreeg de thuisclub veel kansen. Helaas kon er maar één van deze kansen omgezet worden in een doelpunt. Door twee individuele fouten werd onnodig de voorsprong uit handen gegeven en kwamen de Amsterdammers bij rust op een 1-2 voorsprong.

Na rust een vol op de winst spelend FC Utrecht dat via veel strijd, passie en beleving de wedstrijd weer kon laten kantelen en meer dan verdiend de drie punten op Zoudenbalch kon houden.

FC Utrecht O15 - FC Volendam O15 0-0

FC Utrecht probeerde hoog druk te spelen met wisselend succes in de eerste helft. Vooral aan de rechterkant kwamen de gastheren een aantal keren gevaarlijk door. Dit bracht een aantal kansen waarbij helaas de bezetting voor de goal niet altijd goed was. In de opbouw werd er te vaak de hoge bal gehanteerd, waardoor het soms slordig was. Op de inzet was niets aan te merken, maar voetballend is er het een en ander voor verbetering vatbaar. Dit geldt ook voor het aansluiten.

Almere City O14 - FC Utrecht 14 0-1

De eerste competitiewedstrijd voor FC Utrecht O14. Het eerste kwartier zette Almere City goed druk, waar FC Utrecht zich maar moeilijk onderuit kon voetballen. Na de eerste 15 minuten kantelde de wedstrijd en namen de Utrechters het initiatief. Nu zette FC Utrecht druk en ging als een team spelen. Dit resulteerde in enkele goede kansen. Er werd nu meer op de helft van de tegenstander gespeeld. Dit resulteerde in de 24e minuut tot de verdiende 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand waar het ook 0-3 had kunnen zijn.

De tweede helft begon waar de eerste helft mee eindigde. FC Utrecht zette veel druk naar voren en legde Almere City FC de wil op. Dit leverde enige kleine kansen op waarbij FC Utrecht zeer dominant was. Uiteindelijk was de 0-1 de verdiende eindstand, waarbij gezegd dient te worden dat FC Utrecht bijna geen kansen weg gaf.

De Spartaan '20 O13 - FC Utrecht O13 6-2

De wedstrijd had twee gezichten. De eerste twintig minuten werd er vroeg druk gezet en agressief gespeeld. FC Utrecht kwam op een een 0-2 voorsprong. De goede start kreeg geen vervolg. De gasten gaven de wedstrijd volledig uit handen. Een kwartier na rust stond het 6-2 voor de thuisploeg.

FC Utrecht herstelde zich goed maar kon de de opgelopen schade niet meer herstellen. Er werd weer goed druk gezet en de tegenstander kwam niet meer aan voetballen toe. Volgende week - tegen Sparta - moet er een wedstrijd gespeeld gaan worden die geheel volgens de gemaakte afspraken verloopt. Tot overmaat van ramp moesten er ook nog twee spelers gewisseld worden vanwege een enkelblessure.

FC Utrecht O12 - Ajax O12 2-6

De eerste competitiewedstrijd was direct tegen Ajax. Ajax begon de wedstrijd beter met twee snelle treffers. Langzaam kwam FC Utrecht terug in het spel, met peddelen en druk zetten waar flink  op getraind was. FC Utrecht had een paar goede kansen op de aansluitingstreffer. Deze viel ook na goed doorwerken van één van de spelers die hem vervolgens ook goed afmaakte.

Met goede hoop begon FC Utrecht aan de tweede helft, maar al snel maakte Ajax aan alle illusies een einde door snel uit te lopen in de score. Daardoor was het lastig om terug in de wedstrijd te komen. Via een mooie vrije trap kon O12 de einduitslag bepalen op 2-6.

FC Utrecht O10 - ADO Den Haag O10 11-15

Na de afgelopen weken van trainen en twee oefenwedstrijden eindelijk de eerste wedstrijd in de Twin Games-competitie tegen ADO-Den Haag Onder 10. Spelen op twee veldjes tegelijk. Dat is even wennen, ook voor de vele toeschouwers, maar die kregen dan ook geweldige wedstijden voorgeschoteld. Veel zaken die terug waren te zien, waarop de afgelopen weken op de training flink was geoefend. In een hoog tempo, waarin er voortdurend moest worden omgeschakeld, lieten de jongens hun technische vaardigheden meer dan eens zien. Steeds weer zoekend naar de vrije man en afgewisseld met prachtige individuele acties. Zo ontstonden er veel kansen en werd er ook vaak gescoord. Dat de eerste wedstrijd werd verloren met 11-15 was misschien jammer. De manier waarop er gevoetbald werd, met lef, techniek en goed voetbal, geeft vertrouwen voor de toekomst.

FC Utrecht O11 en O9

De D- en E-teams van de academie speelden de twingames met PSV, Ajax en ADO Den Haag. Vreemde uitslagen die feitelijk niets zeggen over de wedstrijden op zich. Het spel gaat snel op een neer en leert de spelers vooral spelinzicht waarbij ze gedwongen worden in de kleine ruimtes creatief te denken en te handelen en samen of alleen complexe situaties op te lossen. Duidelijk bleek dat de tegenstanders al langer bezig zijn op deze manier. Toch lieten de spelers van FC Utrecht zien dat ze snelle leerlingen zijn met veel inzet en geestdrift. Deze kerels gaan er zeker komen in de toekomst.