AZ O16 - FC Utrecht O16 3-0

FCU had de eer om als eerste te spelen op het nieuwe jeugdcomplex van AZ. De wedstrijd begint van minuut één in een hoog tempo van  met name AZ. Hiermee had FCU wat moeite, al kwam het wel tot voetballen maar niet tot scoren. AZ daarentegen kreeg ook kansen en kon daardoor in de 1ste helft uitlopen naar een 3-0 voorsprong.

In de rust werd er bij FCU besloten 1 op 1 te gaan voetballen en hier had AZ meer moeite mee. FCU  kon meer voetballen op de helft van AZ en kwam weer tot kansen. Onder andere een bal op de paal. Helaas kon FCU niet tot scoren komen. Achterin werd er niets meer weggegeven en bleek de eindstand dezelfde als met de ruststand: 3-0.

FC Utrecht O15 – Willem 11 O15  3-0

De hele wedstrijd was FCU  dominant en wist het veel kansen te creëeren. De afronding was niet altijd trefzeker. Door dat het midden erg dicht zat probeerde FCU via de zijkanten gevaar te stichten, wat resulteerde in 3 doelpunten in de 23e minuut, de 33e minuut uit een vrijetrap en in de 63e minuut. Een terechte overwinning voor het hele team. Wij zijn op de goede weg. Volgende week uit bij PSV kunnen we de stijgende lijn proberen door te zetten.

FC Emmen O13 - FC Utrecht O13 0-3

De eerste 5 minuten van de wedstrijd had FCU de handen vol aan FC Emmen.  Zij speelden met veel druk naar voren en FCU moest zich beperken tot verdedigen. In het vervolg van de wedstrijd wist FCU steeds beter druk naar voren te zetten en Emmen terug te dringen naar hun eigen helft. De tegenstander bleef gevaarlijk in de counter, maar goed verdedigen voorkwam echt gevaar. In de 12e minuut kreeg FCU een vrije trap die fraai werd binnen ingeschoten. De 0-1 voorsprong in de rust was verdiend.

In de tweede helft werd FC Emmen steeds verder teruggedrukt. FC Emmen hield het centrum verdedigend goed dicht, waardoor wij steeds meer ruimtes aan de zijkanten kregen. In de 47e minuut werd de 0-2 gescoord uit een prachtig opgezette aanval. FCU vond steeds makkelijker de buitenspelers en Emmen had vaker overtredingen nodig om de aanvallers af te stoppen. In de 55e minuut kregen we een vrije trap die van grote afstand schitterend werd ingeschoten. Een verdiende overwinning, waarmee alle spelers hebben laten zien dat ze stappen maken. Eindstand 0-3.

Foto's: Ron van Dongen