Uitslagen FC Utrecht Academie 29 november 2014

29 november 2014
In het koude weekend voor Sinterklaas weer wedstrijden voor de teams van de FC Utrecht Academie. Een belangrijke overwinning voor O16 en een klinkende driepunter voor O15 in Den Haag. Brilstanden voor O14 en O13.

Brabant United O16 - FC Utrecht O16 1-2

Om in de kampioensklasse te kunnen spelen in het voorjaar moesten we bij de eerste zes eindigen. Het is allemaal mogelijk maar er moest vandaag dan wel gewonnen worden. FCU begon goed en met veel druk aan de bal kwamen er direct diverse kansen. Door een kopbal vanuit een hoekschop kwam FCU op voorsprong. De kansen bleven komen, maar de score wordt niet uitgebreid. Hierdoor kon Brabant United beter in de wedstrijd komen en scoorden zij voor de rust de 1-1.

In de tweede helft een beter FCU. Wederom door een kopbal werd de score 1-2. Al moest FCU verdedigend flink aan de bak om de 1-2 vast te houden kwam Brabant United niet meer tot scoren. FCU verzuimde de 1-3 te maken. In ieder geval een terechte overwinning.

ADO Den Haag O15 - FC Utrecht O15 0-5

FCU begon fantastisch. Al na 40 seconden lag de bal in het doel van ADO Den Haag. Na een mooie actie werd de bal voorgegeven en over de keeper heen geschoten. Er was strijd en inzet en dit had een positieve uitwerking op het spel van de jongens. Na 23 minuten werd het ook nog 0-2 door een goede kopbal uit een voorzet vanaf de zijkant.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was de wedstrijd beslist. De aanvaller van FCU brak door en werd neergehaald door de keeper van ADO Den Haag. Het gevolg is een rode kaart voor de keeper en een vrije trap voor FCU. De vrije trap wordt binnengeschoten: 0-3. Vier minuten later werd het 0-4, wederom een mooie kopbal uit een voorzet vanaf de zijkant. Tot slot werd de eindstand op 0-5 gezet door een goed uitgespeelde 2 tegen 1 situatie. Door het nog beter uit te spelen had de score uiteindelijk hoger kunnen uitvallen. Een groot compliment voor de jongens van O15, die dankzij deze uitslag, volop in de strijd om plek 4 blijven meedoen.

FC Utrecht O14 - FC Volendam O14 0-0

FCU begon goed aan de wedstrijd en speelde naar de intenties, naar voren gericht, met lef en met passie. Dit resulteerde echter niet in kansen. Na 15 minuten liet FCU de teugels vieren en kwam Volendam beter in de wedstrijd. Het spel werd rommelig aan beide kanten en zodoende was de ruststand 0-0.

In de rust wisselde trainer Marcel van der Net één keer. FCU kon echter geen vuist maken, net als FC Volendam. Na mindere wedstrijd van FCU bleef de eindstand 0-0.

FC Utrecht O13 - ADO Den Haag O13 0-0

Op deze koude zaterdag werden we niet verwarmd door goed voetbal en doelpunten. Het was allemaal rommelig en FCU kreeg geen vat op het middenveld. FCU leed veel balverlies op het middenveld doordat er veel te gehaast werd gespeeld en de bal niet in de ploeg werd gehouden. Door deze 0–0 zijn we op de derde plaats geëindigd. Na de winterstop worden we opnieuw ingedeeld.