FC Utrecht O16 - Almere City O16 6-1 (beker)

De start van een nieuw seizoen met een bekerwedstrijd thuis tegen Almere City. In de eerste helft speelde FCU het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van de tegenstander en kreeg een aantal kansjes, maar kwam niet tot scoren.

In de tweede helft een zelfde beeld. Almere City kreeg ook een paar kleine kansjes. Uiteindelijk kon FCU scoren en ging hierna helemaal los. Binnen korte tijd stond de teller op 6-0 en schakelde FCU een tandje lager. Almere City kon de score nog op 6-1 zetten door een goed uitgevoerde counter. Een goede en verdiende overwinning.

NAC Breda O14 - FC Utrecht O14 2-2 (2-1). Oefenwedstrijd

FC Utrecht O13 - TOGB O13 8-0 (beker)

De eerste bekerwedstrijd tegen TOGB O13 zit erop. Na een periode waarin hard getraind is en veel aandacht is gegeven aan de manier van voetballen, volgde dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. FCU ging goed van start en zette de tegenstander direct goed onder druk. Al snel kwamen de mogelijkheden om te scoren maar lukte de afronding (nog) net niet, maar door met veel inzet  te blijven spelen werden er voortdurend weer nieuwe kansen gecreëerd. De rust werd met een 2-0 voorsprong bereikt.

Na de rust werden een paar jongens gewisseld maar het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. Voortdurend druk naar voren houdend, leverde dat nog een aantal mooie doelpunten op. Eindstand 8-0.

FC Utrecht O12

Het weekend van 22 en 23 augustus stond de eerste activiteit van het nieuwe seizoen op het programma. Dit was een groot internationaal toernooi bij JSV Nieuwegein. Vorig jaar gewonnen door Atletico Madrid en dit jaar met deelnemers zoals Schalke 04, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspurs, een ploeg uit Japan en een aantal Nederlandse ploegen. Om gelijk goed te beginnen was er een overnachting bij StayOkay in Bunnik geregeld. Dit jaar heeft de FCU een grote groep spelers met een aantal nieuwe spelers. Dit was een goede gelegenheid om iedereen goed te leren kennen en samen al veel lol te hebben. Een goed begin is van het nieuwe seizoen. FCU  begon zat in de poule bij FC Koln, Skonto FC (uit Letland) en Sparta Rotterdam. In deze volgorde werden de wedstrijden ook gespeeld. Van FC Koln werd met 3-0 verloren (de latere finalist), een wedstrijd waarin wij duidelijk de moeite hadden met de overstap van Twin Games naar 11 vs 11. Tegen Skonto FC wilde FCU de nederlaag van de eerste wedstrijd, voor het in grote getallen aanwezige publiek, goedmaken en ging als wervelwind van start. FCU kreeg veel goede mogelijkheden om een grote uitslag neer te zetten. Helaas werd de uitslag niet groter dan een 1-0 overwinning. Tegen Sparta moest hoe dan ook gewonnen worden om naar de finalerondes te gaan. Als een echt team en met fantastische doelpunten (een lobje over de keeper) stond FCU met rust al met 3-0 voor. De tweede helft werd nog heel even spannend, Sparta had de latere topscoorder van het toernooi erin gezet en die maakte al vrij snel de 3-1. Maar FCU liet zich niet gek maken en maakte op een beslissend moment de 4-1. Uiteindelijk werd het nog 4-2. De Teammanager had per ongeluk op het lijstje gezet dat de jongens hun zwembroek mee moesten nemen. En als er ergens staat dat er een zwembroek meegenomen moet worden, dan moet er ook gezwommen geworden. Nadat de jongens al hun spullen op de kamers hadden gelegd en hun zwembroek hadden aangetrokken, sprongen ze met zijn allen in het kleine riviertje dat voor de StayOkay in Bunnik ligt (als er kano’s kunnen varen, kan er ook gezwommen worden). Na in het gras avond gegeten te hebben, werden er door de spelers afspraken gemaakt en doelen gesteld voor het nieuwe seizoen, die zij zelf ook presenteerden. Als laatste werd er door een speler nog een superknappe presentatie gegeven. Vervolgens was het al veel te laat en gingen de spelers ‘slapen’ om de volgende dag fit op het toernooi te verschijnen.

De volgende dag begon met een ontbijtje en een kleine boswandeling. De eerste wedstrijd was tegen de Japanse ploeg, die twee enorme reuzen in het team hadden staan. Ondanks het harde werken van alle spelers, werd deze wedstrijd helaas verloren. Maar de volgende tegenstanders was daardoor wel eentje van grote naam: Tottenham Hotspurs! Ineens was de moeheid van de jongens voorbij. Want spelen tegen een Engelse (sub)topploeg is natuurlijk supergaaf.  Deze wedstrijd was een wedstrijd waar beide ploegen er vol tegenaan gingen. FCU kwam op voorsprong, maar al na een aantal minuten maakten de Spurs gelijk. Met een eindstand van 1-1 naderend, waardoor het op penalty’s zou uitlopen, besloot de trainer om de penaltykiller erin te zetten.  De killer bleek een echte killer te zijn. Hij stopte de eerste penalty en FCU schoot alle penalty’s erin. Op naar de finale voor de 5e plaats! De laatste wedstrijd, voor de 5e plaats, was tegen ook geen misselijke ploeg namelijk Schalke 04. FCU wilde wel, maar was moe gestredenen Het verloor deze wedstrijd, waardoor wij op een knappe, maar verdiende 6e plaats eindigden. Het was voor de jongens een leerzaam en leuk toernooi met internationale ervaringen tegen topploegen en een goede leerschool voor het 11 tegen 11 op een groot veld. Na wat foto’s met sponsors gemaakt te hebben en de trainer die een interview moest geven, was het mooie maar intensieve weekend voorbij. De jongens op tijd naar bed, want de volgende dag stond voor de meesten de eerste schooldag op het programma.

Foto's: Ron van Dongen